Βαθμολογία

Τσιώλης: «Δεν μπορούσα να κοιμηθώ τα βράδια»

Μέρες 1988 έζησε ξανά ο Σάκης Τσιώλης, πανηγυρίζοντας την άνοδο στη Super League, όπως το πρωτάθλημα που είχε κατακτήσει ως παίκτης. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός μίλησε στην εφημερίδα «Ελευθερία» για την ιερή υποχρέωση της ανόδου που επετεύχθη, αλλά και την επόμενη μέρα των «βυσσινί» στη μεγάλη κατηγορία.

Για την έμπνευση των συνθημάτων στα αποδυτήρια, ο ίδιος έδινε το έναυσμα… «Ήταν αυτά της πρωταθλήτριας ΑΕΛ...».

Για τον αγώνα με τη Ζάκυνθο ο Σάκης Τσιώλης είπε: «Είχα πει στους παίκτες μου ότι το έργο έπρεπε να τελειώσει σήμερα (σ.σ χθες) όπως και έγινε. Ήταν ένα παιχνίδι δύσκολο, νευρικό και γεμάτο άγχος αφού ήταν και για τις δύο ομάδες οριακό. Τελικά κερδίσαμε εμείς και πετύχαμε την άνοδο που ήταν ιερή υποχρέωση. Ιδιαίτερα θέλω να κάνω αναφορά στον Καπό και τον Λαμπρόπουλο που πήγαν τακτικά άριστα. Δεν το κρύβω ότι μπορεί να έχω προπονήσει πολλές ομάδες και να έχω προπονητικές επιτυχίες φθάνοντας μέχρι σε τελικούς και Ευρώπη αλλά αυτό που έζησα με την ΑΕΛ ήταν απίστευτο. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ τα βράδια γιατί ήξερα ότι στόχο είχαμε να πάρουμε την άνοδο».

Και τώρα πρωτάθλημα... «Ναι, θέλουμε το πρωτάθλημα και θα προσπαθήσουμε να το καταφέρουμε αν και στα δυο τελευταία παιχνίδια θα χρησιμοποιήσουμε και παίκτες που δεν είχαν μέχρι τώρα μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Η διαφορά με την Κέρκυρα είναι ο αγώνας των Χανίων. Τα Χανιά δεν έχασαν από κανέναν πλην της Κέρκυρας που το πήρε στα χαρτιά γιατί δεν πληρώθηκε ο διαιτητής ενώ εμείς απωλέσαμε δύο βαθμούς».

Ποια είναι τα πρώτα σχέδια για τη Super League; «Από την επόμενη μέρα μετά τον αγώνα με τον Αχαρναϊκό θα σχεδιάσουμε για τη Σούπερ Λίγκα και για μια βδομάδα θα ασχοληθούμε με τον τρόπο της οργάνωσης. Υπάρχουν πάνω από 2.000 ποδοσφαιριστές που μπορούμε να διαλέξουμε οπότε δεν υπάρχει κανένα άγχος. Θα κάνουμε μια ομάδα που θα αρμόζει στην ιστορία της ΠΑΕ ΑΕΛ».