Βαθμολογία

Η δικαίωση της ΑΕΛ

Την επιστροφή της στην μεγάλη κατηγορία πανηγυρίζει από σήμερα η ΑΕΛ που επικράτησε με 0-1 της Ζακύνθου στο όμορφο νησί του Ιονίου πελάγους και πλέον και μαθηματικά επιστρέφει εκεί που ανήκει.

Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη παίζοντας μυαλωμένα και με προσήλωση στην άμυνα πέτυχε τον στόχο της και επιστρέφει στην κατηγορία των μεγάλων, ενώ στον αντίποδα άφησε την Ζάκυνθο σε αγωνία ως το τέλος για τον δικό της στόχο την παραμονή στην Football League.

Μια χρονιά πέρα για πέρα επιτυχημένη για τον λαρισινό σύλλογο καθώς σε όλο το πρωτάθλημα ήταν καλύτερη των αντιπάλων της και δίκαια παίρνει το ένα από τα δυο εισιτήρια της ανόδου.

Σήμερα μπορεί η Ζάκυνθος να μπήκε δυνατά στο ματς με κινητήριο μοχλό τον μαροκινό Ζαϊρί, αλλά γρήγορα η ΑΕΛ ισορρόπησε το παιχνίδι, βγήκε μπροστά, έψαξε το γκολ, προσέχοντας παράλληλα και την άμυνά της και ύστερα από το 0-0 του πρώτου μέρους στην επανάληψη σκόραρε με τον Βαρέλα και πήρε όχι μόνο τον πόντο, αλλά και την νίκη.

Κορυφαίοι κατά την προσωπική μου άποψη, σε ένα ματς που δεν υπάρχουν υστερήσαντες, ο σκόρερ Βαρέλα, που είναι και πρωταγωνιστής στην φάση του πέναλτι, αλλά και σε άλλες φάσεις όπως και στο 64 και ο Γεννάδιος Ξενοδόχοβ που δήλωσε παρών όποτε χρειάστηκε.

Τέλος καλό λοιπόν όλα καλά για την ΑΕΛ που από σήμερα θεωρείται ομάδα Α' Εθνικής και θα κυνηγήσει το 2/2 κόντρα σε Χανιά, Αχαρναϊκό για να πετύχει ότι και το 2004-2005 που επέστρεψε ως πρωταθλήτρια.

Αν μπορούμε να κάνουμε μια γενικότερη προσέγγιση της φετινής σεζόν σίγουρα υπήρξαν και σκαμπανεβάσματα όπως το 1-2 με τον Παναιγιάλειο ή το 0-1 με την Κέρκυρα όμως πήρε τα ματς που έπρεπε, ενώ θεωρώ ότι και η έλευση του Σάκη Τσιώλη έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιτυχία αυτή. Του πρωταθλητή Ελλάδος Σάκη Τσιώλη.

Μια δικαίωση για όλους στην ομάδα καθώς σε αυτά τα χρόνια που ακολούθησαν τον υποβιβασμό του 2011 η ΑΕΛ έφτασε μέχρι και την Γ' Εθνική.

Υ.Γ. 1: Ευχαριστώ θερμά τον διευθυντή του εξαιρετικού λαρισινού site athleticlarissa.gr κ. Χρήστο Γκατζούλη για το βήμα που μου έδωσε.

Υ.Γ. 2: Ομάδες με κόσμο όπως η ΑΕΛ, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Άρης όσες φουρτούνες και αν περάσουν ΔΕΝ χάνονται ποτέ από το ποδοσφαιρικό στερέωμα.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ