Βαθμολογία

Επέστρεψε στο θρόνο της η ΑΕΛ!

Η ΑΕΛ ήθελε έστω τον πόντο στη Ζάκυνθο για να κατακτήσει και μαθηματικά ένα εισιτήριο που οδηγεί στη Super League, αλλά τελικά έφυγε με τη νίκη (0-1) και επιστρέφει στον φυσικό της χώρο μετά από πέντε χρόνια! Το ματς ήταν επεισοδιακό, με τη γηπεδούχο ομάδα να παίζει τον υπέρ πάντων αγώνα για την παραμονή.

Στο 72' ο Βαρέλα ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και ο ίδιος από την άσπρη βούλα διαμόρφωσε το αποτέλεσμα που χάρισε στους «βυσσινί» το πολυπόθητο εισιτήριο.

Η ΑΕΛ με κορυφαίο τον Ξονοδόχοβ πήρε μια μεγάλη νίκη και πλέον θα παίξει τα δύο τελευταία ματς με στόχο το απόλυτο και την πρώτη θέση!

Το φιλμ του αγώνα

Στο 12' φάουλ για την Ζάκυνθο σε χέρι του Μπανούση. Το φάουλ εκτέλεσε ο Ζαϊρί που έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Ξενοδόχοβ.

Στο 16' πρώτη επικίνδυνη κατάσταση για την ΑΕΛ με τον Μαρουκάκη να φεύγει μόνος του και τον Βοσνακίδη να ανακόπτει τελευταία στιγμή τον επιθετικό των "βυσσινί".

Στο 28' ευκαιρία για την Ζάκυνθο όταν σε εκτέλεση φάουλ του Κουρέλλα ο Αποστόλου έπιασε την κεφαλιά όμως ο Ξενοδόχοβ ήταν εκεί που έπρεπε μπλοκάροντας την μπάλα.

Στο 40' μεγάλη ευκαιρία για την Ζάκυνθο να ανοίξει το σκορ όταν ο Κουρέλλας εκτέλεσε φάουλ από τις κόντρες αυτή έφτασε στον Αποστόλου που σούταρε για να διώξουν σε κόρνερ οι της ΑΕΛ, ένα κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Στο 64' μεγάλη ευκαιρία για την Λάρισα να κάνει το 0-1 όταν ο Βέρτζος έκανε την σέντρα και ο Βαρέλα επιχείρησε το σουτ που κατέληξε λίγο άουτ.

Πέναλτι για την ΑΕΛ στο 70' σε επικίνδυνο μαρκάρισμα παίκτη της Ζακύνθου στον Βαρέλα με τον ρέφερι να υποδεικνύει ορθώς την άσπρη βούλα.

ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ για την ΑΕΛ στο 72': Εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βαρέλα και πλέον η ΑΕΛ είναι και με τα δυο πόδια στην Super League.

Μεγάλη ευκαιρία για την Ζάκυνθο να κάνει το 1-1 όταν οι παίκτες των γηπεδούχων άλλαξαν ωραία την μπάλα αυτή έφτασε στον Κάρδαρη που πλάσαρε ιδανικά αλλά ο Ξενοδόχοβ με τα πόδια έδιωξε τον κίνδυνο. Στην φάση αυτή η ομάδα της Ζακύνθου φώναξε για πέναλτι

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Δημήτρης Μαγκαφίνης): Παπαδόπουλος, Κυριακίδης, Ζέλιος (53' Κρολ), Τσιάμης, Βοσνακίδης (75' Λέκκας), Αποστόλου, Ρ. Πέττας (79' Κάρδαρης), Ορφανίδης, Κουρέλλας, Ζαϊρί, Σταματής.

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Βέρτζος, Μονιάκης, Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης, Μπανούσης, Αναστασόπουλος (53' Λαμπρόπουλος), Κουτσιανικούλης (83' Ρέντζας), Βαρέλα, Μαρουκάκης (67' Πάτο), Καπός.

Διαιτητής: Μακρυπόδης (Αχαΐας). Βοηθοί: Μπετσόγλου (Κορινθίας), Γκοτσόπουλος (Αχαΐας).