Βαθμολογία

Θέλει… μπασκετοποίηση η Σούπερ Λίγκα!

Μια δεύτερη ευκαιρία πριν από την οριστική διακοπή των αγώνων επιδιώκει να πετύχει η Σούπερ Λίγκα. Και η πρόταση της διοργανώτριας του πρωταθλήματος προς την ΕΠΟ είναι να υπάρχει αρχικά η δυνατότητα μέσα σε εύλογο, αλλά μικρό, χρονικό διάστημα να εκκενωθεί το γήπεδο…

Επί της ουσίας δηλαδή, προτείνεται να περάσει και στο ποδόσφαιρο μια γνωστή μπασκετική πρακτική σε περίπτωση επεισοδίων (με εισβολή οπαδών στο αγωνιστικό χώρο)… Αν όμως αυτό δεν συμβεί, τότε ο διαιτητής θα διακόπτει το ματς και η γηπεδούχους ομάδα θα τιμωρείται και με πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Σε ότι αφορά την αφαίρεση βαθμών και πάλι η Σούπερ Λίγκα προσπαθεί να… εξισορροπήσει τις καταστάσεις.

Η διαφορά εδώ είναι ότι την ήττα στα χαρτιά και την αφαίρεση των τριών βαθμών η υπαίτια των επεισοδίων ομάδα θα τα «χρεώνεται» αν έχανε τη στιγμή της οριστικής διακοπής. Αντίθετα θα τις αφαιρούνται δύο βαθμοί αν το ματς ήταν ισόπαλο και μόνο ένας αν κέρδιζε. Από την άλλη αν ευθύνονται αμφότεροι οι οπαδοί, τότε θα τιμωρούνται με -3 και οι δύο ομάδες.

Παράλληλα τα πρόστιμα για εισβολές οπαδών σε ματς που διακόπηκαν θα φτάνουν μέχρι τις 200.000 ευρώ και μέχρι δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για την έδρα της υπαίτιας ΠΑΕ.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Livesport, η Σούπερ Λίγκα θέλει αλλαγή και σε άλλο σημείο του πειθαρχικού κώδικα και συγκεκριμένα να υπάρχει αφαίρεση ενός βαθμού ύστερα από κάθε ματς μιας ομάδας που δεν καταβάλλει τα πρόστιμα που της έχουν επιβληθεί παλιότερα αντί να μην ορίζονται οι αγώνες της, όπως ισχύει τώρα.

Ακόμα για τις ρίψεις φωτοβολίδων, αν δεν υπάρχει σωματική βλάβη, να υπάρχει αρχικά προσωρινή διακοπή και 20.000 ευρώ πρόστιμο και αν επαναλαμβάνεται τότε να υπάρχει οριστική διακοπή, πρόστιμο 40.000 ευρώ και ποινή μιας αγωνιστικής χωρίς θεατές.

Αντίστοιχα σε ρίψη φωτοβολίδας ευθείας βολής με σωματική βλάβη να υπάρχει 30.000 ευρώ πρόστιμο, ενώ αν ο τραυματισμός αφορά διαιτητή, προπονητή ή παίκτη τότε 50.000 ευρώ με οριστική διακοπή.

Ακόμα στη διοργανώτρια θέλουν οι διώξεις για τα «εκτεταμένα» επεισόδια να ασκούνται μόνο από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας να παρεμβαίνει μόνο για τα αδικήματα που δεν αναγράφονται στο Φύλλο Αγώνα.

Όλα αυτά βέβαια είναι προτάσεις, τις οποίες θα μελετήσει η ΕΠΟ που αν θα τις υλοποιήσει. Πάντως, θα πρέπει να αποκλειστεί η πιθανότητα η Ομοσπονδία να κάνει τα πάντα δεκτά.

a-sports.gr