Βαθμολογία

«Πόλεμος» στο φινάλε της Α1 ΕΠΣΛ!

Μία στροφή πριν το τέλος της Α1 ΕΠΣΛ δεν έχουν κριθεί τα πάντα...Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι στην Α’ ΕΠΣΛ θα ανεβούν Λάρισα 2012 και Δόξα Αργυριπουλίου. Η βαθμολογία στην κορυφή έχει ως εξής:

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βασίλης Παπαχατζής

Λάρισα 2012 63

Αργυροπούλι 60

Αστέρας Τυρνάβου 56

Γόννοι 54

Η τελευταία αγωνιστική (7/5, 17:00)

Λάρισα 2012 – Νέες Καρυές 2012

Αστέρας – Αργυροπούλι

Βρυσιά – Γόννοι 0-3 α.α

Η πρώτη θέση δεν είναι ξεκάθαρη. Σε περίπτωση ισοβαθμίας μετράν τα μεταξύ τους παιχνίδια. Αν η Λάρισα 2012 νικήσει ή πάρει ισοπαλία είναι πρωταθλήτρια. Αν όμως ηττηθεί και το Αργυροπούλι κερδίσει, πρωταθλήτρια θα είναι η Δόξα γιατί στα μεταξύ τους παιχνίδια η Δόξα νίκησε στο Αργυροπούλι 2-0 και έχασε με 1-0 στην Λάρισα. Αυτό σημαίνει ότι ο Αστέρας Τυρνάβου θα παραμείνει στους 56 και οι Γόννοι πάνε στους 57 γιατί παίρνουν το παιχνίδι α.α με τα Βρυσία. Αν όμως ο Αστέρας κερδίσει το Αργυροπούλι θα παραμείνει στην 3η θέση. Σε περίπτωση ισοπαλίας οι Γόννοι έχουν το προβάδισμα αφού νίκησαν στην έδρα τους με 2-0 ενώ στον Τύρναβο 0-0 έτσι η νίκη είναι μονόδρομος για τον Αστέρα.

Όπως είπαμε και πριν Αργυροπούλι και Λάρισα 2012 είναι ήδη στην Α’ ΕΠΣΛ. Αν ο Απόλλων Λάρισας κερδίσει την άνοδο στα μπαράζ για την Γ’ Εθνική τότε η 3η θέση θα οδηγεί και αυτή στην Α’ ΕΠΣΛ. Άμα χάσει μόνο οι δύο πρώτοι θα ανεβούν.

Όσο αφορά στο ποιες ομάδες θα πέσουν εξαρτάται από Απόλλων Λάρισας, Τσαριτσάνη, Αγία και Τύρναβο. Αν δεν καταφέρει καμία να είναι στην Γ’ Εθνική τότε θα πέσουν 8 ομάδες. Αν ο Απόλλων ανεβεί θα πέσουν 7 και άμα παραμείνει μια στην Γ’ θα πέσουν 6. Άρα το λιγότερο θα υποβιβαστούν 6. Βρυσία, Δολιχιακός, Σ.Σ.Ραψάνης και Αμπελόκηποι είναι οι ομάδες που έχουν ήδη βαθμολογικά υποβιβαστεί. Η βαθμολογία έχει ως εξής:

Ραχούλα 44

Μελιβοία 42

Παναγροτικός 40

Ανάβρα 39

Χειμάδι 38

Αμπελόκηποι 33

Σ.Σ.Ρ. 30

Δολίχι 30

Βρυσία -3

Η τελευταία αγωνιστική (7/5, 17:00)

Παναγροτικός – Ραχούλα

Μελιβοία – Συκούριο

Σ.Σ.Ρ. – Ανάβρα

Χειμάδι – Βούναινα

Αν η Ραχούλα κερδίσει τον Παναγροτικό είναι σίγουρο ότι θα παραμείνει στην Α1 γιατί θα πάει στους 47 και ο Παναγροτικός θα μείνει στους 40. Αν όμως χάσει και η Μελιβοία που παίζει με το αδιάφορο Συκούριο κερδίσει θα φτάσει στους 45 και θα παραμείνει στην κατηγορία. Σε περίπτωση ισοβαθμίας Ραχούλα και Μελιβοία η Ραχούλα έχει το προβάδισμα γιατί νίκησε στην έδρα της με 2-1 και έχασε στην Μελιβοία 3-2. Αν η Ανάβρα κερδίσει την ήδη πεσμένη Ραψάνη θα πάει στους 42 και σε ήττα του Παναγροτικού θα τον περάσει. Σε περίπτωση ισοβαθμίας των δύο στα μεταξύ τους ματς και οι δύο έχουν νίκες με 2-0. Έτσι θα μετρήσει η διαφορά των γκολ όπου η Ανάβρα έχει -3 και ο Παναγροτικός -9. Στο παιχνίδι είναι και το Χειμάδι που αγωνίζεται με τα αδιάφορα Βούναινα που με νίκη φτάνει στους 41. Όμως πρέπει να χάσουν και Παναγροτικός και Ανάβρα. Στην τελευταία αγωνιστική αναμένεται να γίνει «πόλεμος».