Βαθμολογία

Απαράδεκτη εμφάνιση και βαριά ήττα για την ΑΕΛ

Μία πολύ κακή ΑΕΛ παρατάχθηκε την Μεγάλη Τετάρτη (27/4) στο δημοτικό στάδιο των Τρικάλων. Γνώρισε ντροπιαστική ήττα από τα Τρίκαλα με 3-0 και σίγουρα απογοήτευσε τους 2.000 ηρωικούς φιλάθλους που έκαναν το γήπεδο «βυσσινί».

Ομάδα δίχως πάθος, καθόλου διάθεση και παίκτες που σίγουρα δεν μπήκαν στο γήπεδο να παίξουν (σχεδόν όλοι εκτός ελαχίστων περιπτώσεων). Η ΑΕΛ δεν θα κάνει καλό Πάσχα μετά από αυτή την ήττα «μαχαιριά» και η διοίκηση μαζί με το τεχνικό επιτελείο θα πρέπει να προβληματιστούν ιδιαίτερα από την εικόνα πολλών παικτών που σε ένα παιχνίδι χωρίς το μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο παρουσιάστηκαν (;) κατά πολύ κατώτεροι των προσδοκιών.

Από το 42' η ΑΕΛ έπαιζε με παίκτη λιγότερο, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν και τρία δοκάρια! Ο ΑΟΤ ψαλίδισε τη διαφορά του από τις δύο πρώτες θέσεις στους επτά βαθμούς, ενώ αν σκεφτεί κανείς ότι από τον Απόλλωνα Σμύρνης είναι να αφαιρεθούν έξι βαθμοί, οι Τρικαλινοί είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την 3η θέση.

Το 3-0 αποτελεί την πιο βαριά εφετινή ήττα της ΑΕΛ στη Football League, ενώ είναι το πρώτο παιχνίδι κατά τη θητεία του Σάκη Τσιώλη στον πάγκο που η ομάδα δέχεται γκολ. Οι «βυσσινί» δεν κατάφεραν να μπουν σε κανένα σημείο του αγώνα στο κλίμα του ντέρμπι και αποδιοργανώθηκαν εντελώς με την αποβολή του Ρέντζα στο 42' (δέχτηκε δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Ναβάρο).

Μόλις στο 14' ο Στεφάνοβιτς έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Ξενοδόχοβ. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 18', όταν γέμισμα του Ροβίθη ο Μπόγιοβιτς έκανε την κεφαλιά, χωρίς να βρει στόχο.

Τα Τρίκαλα συνέχισαν να πιέζουν την ΑΕΛ και η υπεροχή τους απέδωσε καρπούς στο 20'. Από βαθιά μπαλιά που δέχτηκε ο Ριζογιάννης, μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με δυνατό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ξενοδόχοβ (1-0). Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τους «κυανέρυθρους» να έχουν διπλάσιες τελικές (6-3), αλλά και κατοχή 60% - 40%. Ο Σάκης Τσιώλης προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, ρίχνοντας στον αγώνα τον Μαρουκάκη.

Υπήρχαν ωστόσο κενά στα μετόπισθεν και η προειδοποιητική βολή ήρθε στο 49' από τον Κουσκουνά, ο οποίος αστόχησε από κοντινή προβολή. Στο 63' ο Στεφάνοβιτς είχε και δεύτερο δοκάρι, αλλά πέντε λεπτά μετά ο πρώτος σκόρερ του ΑΟΤ και της Football League έκανε σε ένα ακόμα ματς τη δουλειά του. Ο Μουμίν τροφοδότησε τον Κουσκουνά και αυτός με δυνατό σουτ νίκησε τον Ξενοδόχοβ (2-0). Ο Στεφάνοβιτς στο 77' έδωσε στον Κουσκουνά, ο οποίος με ωραίο σουτ έγραψε το 3-0, που έμεινε μέχρι τέλους. Στο 90' θα μπορούσε να γίνει το 4-0, αλλά ο νεοεισελθών Δουκάκης σημάδεψε το δοκάρι.

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ (Σταύρος Ψιμουλάκης): Χιώτης, Σαρακατσάνος, Νιάρος (81' Χαροντάκης), Παπαπαναγιώτου, Ζώνας, Ριζογιάννης, Μουμίν, Σερτζίνιο, Ναβάρο (86' Δουκάκης), Στεφάνοβιτς, Κουσκουνάς (81΄Βρούτσινα).

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Μονιάκης (66' Κοντοχρήστος), Κομεσίδης, Βέρτζος, Μπανούσης, Ναγιάρ (53' Μαρουκάκης), Κουτσιανικούλης, Λαμπρόπουλος, Ροβίθης (46' Ζέρης), Μπόγιοβιτς.

Διαιτητής: Φωτιάδης (Καστοριάς). Βοηθοί: Θεοδώρου (Πιερίας), Τίκας (Καρδίτσας).