Βαθμολογία

Αγωνία φοιτητών/τριων για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου

Και της εργασίας μας

Είμαστε φοιτητές/τριες  του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην ειδικότητα ποδοσφαίρου ,  που ανησυχούμε για το μέλλον του αντικειμένου των σπουδών μας.

Βρισκόμαστε στο έτος 2016 χωρίς να έχουμε εκμεταλλευτεί καθόλου δύο σημαντικά γεγονότα , την Ολυμπιάδα του 2004 και τις επιτυχίες της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου. Σχεδόν όλες οι εγκαταστάσεις της Ολυμπιάδος έμειναν ανεκμετάλλευτες και τώρα βρίσκονται σε κατάσταση αποσύνθεσης. Οι επιτυχίες κατάκτησης του EURO 2004 και η συμμετοχή μας σε δύο παγκόσμια κύπελλα, αντί να δώσει ανάπτυξη σε όλη την δομή του Ελληνικού ποδοσφαίρου, έφερε στο προσκήνιο διώξεις από την Ελληνική δικαιοσύνη σε ανθρώπους που το διοικούν, για παράνομες δραστηριότητες (στημένα παιχνίδια, παράνομο στοίχημα, έξαρση της βίας  ) και μαρασμό στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο το οποίο δεν στηρίχθηκε από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Τα ποσά που ξοδεύτηκαν για την Ολυμπιάδα και τα χρήματα που ήρθαν στην Ελληνική Ομοσπονδία πού χρησιμοποιήθηκαν για την ανάπτυξη και εξέλιξη του Ελληνικού ποδοσφαίρου; Πώς γίνεται ξένες ομοσπονδίες να έχουν πλήρως οργανωμένα αθλητικά κέντρα για τις Εθνικές τους ομάδες και εμείς όχι; Πώς γίνεται η οργάνωση τους να ξεπερνά την δική μας και μάλιστα όλα αυτά χωρίς χρήματα από τις κυβερνήσεις τους;

Στην πρόσφατη επίσκεψη μας στην Μαδρίτη 5-11 Απριλίου 2016, η οποία έγινε με προσωπικά μας έξοδα,επισκεφθήκαμε το προπονητικό κέντρο της Real Madrid, τις εγκαταστάσεις του αντίστοιχου τμήματος Τ.Ε.Φ.Α.Α. Μαδρίτης, όπως και την  Ισπανική  Ομοσπονδία και το προπονητικό της κέντρο.Σε αυτές τις τρεις εγκαταστάσεις διαπιστώσαμε πληθώρα γηπέδων, άρτια προπονητικά κέντρα, πλήρως εξοπλισμένες και τέλεια οργάνωση με εξειδικευμένο προσωπικό υψηλού επιπέδου, αφήνοντάς μας μια μεγάλη πίκρα συγκρίνοντας την δική μας κατάσταση στην Ελλάδα. Επίσης διαπιστώσαμε ότι αυτοί οι τρεις φορείς ( Τ.Ε.Φ.Α.Α. Μαδρίτης, Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία &RealMadrid ) έχουν άριστη σχέση και συνεργασία σε οργάνωση, έρευνα και ανάπτυξη του Ισπανικού ποδοσφαίρου. Διαπιστώσαμε ότι η Ισπανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου καθορίζει και εξασφαλίζει την σωστή λειτουργία, την ανάπτυξη, την έρευνα και την εξέλιξη του ποδοσφαίρου της τόσο στον επαγγελματικό χώρο, όσο και στον ερασιτεχνικό και στην Πανεπιστημιακή κοινότητα. Αυτές οι διαπιστώσεις δυστυχώς για εμάς έγιναν και στα προηγούμενα έτη στις επισκέψεις μας σε Γερμανία, Ιταλία και Πορτογαλία στους αντίστοιχους φορείς.

Πιστεύουμε ότι υπάρχουν ηθικοί άνθρωποι στο χώρο  του Ελληνικού ποδοσφαίρου με ικανότητα, γνώση και εμπειρία. Ζητάμε από την Ελληνική πολιτική ηγεσία καθώς και από την Ε.Π.Ο. την αλλαγή αυτού του καθεστώτος γιατί αυτή η αλλοτρίωση μας οδήγησε  στο τέλμα.Ζητάμε:

Άμεσα την τοποθέτηση κατάλληλων ανθρώπων ώστε να δημιουργήσουν ένα εθνικό σχεδιασμό ανάπτυξης του αθλήματος.

Να χρησιμοποιηθούν άμεσα όλες οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις καθώς και τα κέντρα της Γ.Γ.Α. για την ανάπτυξη του αθλήματος.

Να παταχθεί άμεσα η βία ώστε να δούμε και στην Ελλάδα εικόνες που είδαμε στις χώρες που επισκεφθήκαμε ( οικογένειες στο γήπεδο , αντίπαλοι φίλαθλοι να παρακολουθούν δίπλα-δίπλα στο γήπεδο ).

Να αναπτυχθεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και οι ακαδημίες πράγμα που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας , κομμάτι που μας ανησυχεί ιδιαίτερα.

Να υπάρχει συνεργασία τόσο του επαγγελματικού όσο και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου με την Πανεπιστημιακή κοινότητα ( αναγνώριση της ειδικότητας ποδοσφαίρου όπως γίνεται στην Ισπανία), μια συνεργασία η οποία μέσα από την έρευνα και την παρατήρηση θα φέρει ασφαλή συμπεράσματα και κατ’ επέκταση ανάπτυξη.

Πώς είναι δυνατόν να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στο θαυμάσιο άθλημα του ποδοσφαίρου για τα επόμενα 40-50 χρόνια της ζωής μας, όταν υπάρχει στον χώρο μας διαπλοκή, αδιαφάνεια και παραγωντισμός.

Θεωρούμε ότι η εποχή για να γίνει κάτι τέτοιο είναι η πλέον κατάλληλη.

Ευελπιστώντας ότι η παρούσα επιστολή θα βρει ανταπόκριση από τους άμεσα ιθύνοντες, αλλάζοντας τις τρέχουσες συνθήκες και βελτιώνοντας τη σημερινή κατάσταση, αναμένουμε  με μεγάλη αγωνία την ενεργοποίησή σας.

Με φιλικούς και αθλητικούς χαιρετισμούς, οι φοιτητές του 4ου και του 3ου έτους ειδικότητας ποδοσφαίρου του ΤΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας :

  1. Βάρκας Ιωάννης
  2. Γεωργάκης Ανδρέας
  3. Γεωργίου Γεώργιος
  4. Γόρδιος Χρήστος
  5. Διβανέ Παρασκευή
  6. Καραγκούνης Αλέξανδρος
  7. Καπνίσης Αντώνιος
  8. Καρατζάς Κωνσταντίνος
  9. Κεσίδης Διονύσιος
  10. Πασσής Ιωάννης
  11. Πόζογλου Χριστίνα-Μαρία
  12. Σταματούκος Βασίλειος
  13. Τζοβάρας Αντώνιος
  14. Τσουμάνης Ανδρόνικος
  15. Τσουμάνης Παντελής
  16. Αετόπουλος Δημήτριος
  17. Λακκιώτης Κωνσταντίνος
  18. Νούσιος Γεώργιος
  19. Κατσιάνος Απόστολος
  20. Μίσσας Λεωνίδας
  21. Γκίζας Δημήτριος
  22. Καραγιάννης Λεωνίδας
  23. Λάλλος Γεράσιμος
  24. Μπαλτιμάς Ανδρέας
  25. Δημεράς Κωνσταντίνος
  26. Καπράλος Θεμιστοκλής
  27. Σταύρου Σάββας
  28. Ζυγούρης Αλέξανδρος
  29. Αργυρόπουλος Γεώργιος
  30. Κοντός Γεώργιος
  31. Ανδρέου Κωνσταντίνου
  32. Νταβαντζίκος Γεώργιος
  33. Πάλμας Ανδρέας
  34. Αλεξίου Παρασκευή
  35. Τόλης Βασίλειος
  36. Παπατσίμπας Ιωάννης-Αλέξανδρος
  37. Κωνσταντίνου Μιχάλης
  38. Τσέτσιλας Δημήτριος