Βαθμολογία

Κεκλεισμένων των θυρών μόνο για τους τιμωρημένους στο Κύπελλο…

Από… σαράντα κύματα έχει περάσει φέτος το Κύπελλο Ελλάδας και με τα χίλια ζόρια θα ολοκληρωθεί. Η ΕΠΟ, ωστόσο, θέλει να τηρηθεί προκήρυξη του θεσμού ως προς τους όρους διεξαγωγής του. Κάτι που πρακτικά σημαίνει, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φως» στο φύλλο της Πέμπτης (14/4), να μην γίνουν όλα τα ματς κεκλεισμένων των θυρών.

Και για την ακρίβεια να γίνει με κόσμο ο ημιτελικός Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, εν αντιθέσει με τις δύο αναμετρήσεις του ζευγαριού ΑΕΚ - Ατρόμητος, οι οποίες ούτως ή άλλως δεν θα έχουν θεατές λόγω της τιμωρίας των δύο ομάδων.

Το σκεπτικό της Ομοσπονδίας είναι ότι με αυτή τη διαφοροποίηση θα τηρηθεί η ισονομία και θα υπάρξει η διαφοροποίηση απέναντι στις τιμωρημένες και μη ομάδες που συνεχίζουν στο θεσμό.

Έτσι γίνεται σαφές, ότι αν δεν παίξει με κόσμο ο Ολυμπιακός στο «Γ. Καραϊσκάκης» (εφόσον φυσικά κατέβει ο ΠΑΟΚ μη θέλοντας να προχωρήσει στην… τρέλα της τιμωρίας του με αφαίρεση βαθμών και στο νέο πρωτάθλημα), αυτό θα είναι εξαιτίας μιας απόφασης του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή. Προοπτική που συγκεντρώνει πάρα πολλές πιθανότητες φυσικά…

Από εκεί και πέρα, στην ΕΠΟ δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους αναφορικά με τις προθέσεις τους για το πώς θα γίνει ο τελικός (με ή χωρίς κόσμο), τονίζοντας ότι αυτό είναι ένα ζήτημα, το οποίο θα εξετασθεί όταν έρθει η ώρα του και αφού δουν άπαντες, το πώς θα κυλήσουν οι ημιτελικοί. Και όλα αυτά επαναλαμβάνουμε σε συνάρτηση με το τι θα αποφανθεί το υφυπουργείο, που έχει δείξει τη διάθεση να επικαλεσθεί λόγους ασφαλείας, αν και ενδεχομένως να παίξει ρόλο ποιος θα περάσει στον τελικό από το ζευγάρι ΑΕΚ - Ατρόμητος, αφού ο Ολυμπιακός με το 0-3 της Τούμπας είναι δεδομένα ήδη φιναλίστ.

a-sports.gr