Βαθμολογία

Μαστοροδήμος: «Θέλω την ΑΕΛ στο Champions League»

Ο έμπειρος τεχνικός της γυναικείας ομάδας της ΑΕΛ κ. Αχιλλέας Μαστοροδήμος μιλάει στο athleticlarissa.gr για την τεράστια προσπάθεια που γίνεται φέτος, τα όνειρά του και τον κόσμο της ΑΕΛ.

Συνέντευξη στον Χρήστο Γκατζούλη

Ο κ. Μαστοροδήμος είναι βέβαιος για την άνοδο την ΑΕΛ στην Α’ Εθνική και θέλει να έρθει όλος ο κόσμος στο γήπεδο και να δει από κοντά το ταλέντο των κοριτσιών της Λάρισας.

Μεγάλο όνειρό του είναι να δει την ΑΕΛ να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη! Αναλυτικά τα όσα μας είπε ο καταξιωμένος τεχνικός της ΑΕΛ γυναικών κ. Αχιλλέας Μαστοροδήμος:

-Τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε, σε τι κατάσταση είναι η ομάδα για τα εναπομείναντα παιχνίδια;

«Η ομάδα είναι στην πρώτη θέση και είναι σίγουρο πως θα παραμείνει εκεί. Μπορεί και την προσεχή Κυριακή ακόμη με νίκη δικιά μας και σε συνδυασμό με το άλλο αποτέλεσμα να πανηγυρίσουμε τον τίτλο, αλλιώς θα πάρει το πολύ μια εβδομάδα μετάθεση. Είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο, η ομάδα έχει φορμαριστεί κατάλληλα, έχουμε και κάποιες επιστροφές και από άποψη τραυματισμών και τιμωριών και πιστεύω ότι θα κερδίσουμε παίζοντας και ταυτόχρονα και καλό ποδόσφαιρο, γιατί και ο ρυθμός μας έχει ανέβει πολύ το τελευταίο διάστημα».

-Περνώντας όλος αυτός ο χρόνος πιστεύατε το περασμένο καλοκαίρι πως η ομάδα θα έφτανε εδώ που είναι σήμερα;

«Ήμουνα ίσως ο μοναδικός που από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την ομάδα που είπα πως σε δύο χρόνια η ΑΕΛ θα παίζει στην Α’ Εθνική. Τότε κάποιοι, δεν θέλω να πω ότι γελάγανε αλλά δεν με πίστευε σχεδόν κανένας. Επειδή όμως, γνωρίζω το χώρο, είδα κάποια πράγματα, είδα την οργάνωση, γνωρίζω και τον τρόπο που πρέπει να δουλέψει κανείς στο γυναικείο ποδόσφαιρο, ήμουνα σίγουρος πως θα πετύχουμε αυτό που φαίνεται μπροστά μας, ότι η ομάδα θα είναι στην Α’ Εθνική».

-Τι δυσκολίες έχετε αντιμετωπίσει όλο αυτό το διάστημα;

«Το δύσκολο ήταν να περάσουν την νοοτροπία στα κορίτσια ότι το ποδόσφαιρο, πέρα ότι είναι χαρά, στην προπόνηση είναι αρκετά επαγγελματικό και θα πρέπει να το νιώθουν έτσι, για να ασχοληθούν σοβαρά. Νομίζω βήμα – βήμα αυτό το ξεπεράσαμε και όλα γίνονται πλέον σε καλύτερο επίπεδο».

-Υπάρχει ανταπόκριση και στις μικρότερες ηλικίες;

«Ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες έχουμε μια τρομερή φουρνιά, τα κοριτσάκια που είναι το 2004, είναι εκπληκτικές που σίγουρα με αυτές σε μερικά χρόνια, θα παραμιλάει ο κόσμος όλος».

-Ο κόσμος πόσο σας βοηθάει;

«Σε σχέση με το γυναικείο ποδόσφαιρο είμαστε σε καλό επίπεδο, ευελπιστούμε και θέλουμε τη βοήθεια περισσότερο, γιατί να ξέρουν ότι σε μας θα δούνε και πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, αξίζει πραγματικά να έρθει ο κόσμος να δει την ΑΕΛ και να καταλάβει από κοντά την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται. Τα κορίτσια μπορούν να προσφέρουν και θέαμα στο κοινό».

-Το όνειρό σας για την γυναικεία ομάδα της ΑΕΛ;

«Εφόσον με το καλό βγούμε πρωταθλητές, να καθίσουμε να τα βάλουμε όλα κάτω και αν συνεχίσουμε τη συνεργασία που νομίζω θα γίνει, το δικό μου όνειρο είναι τεράστιο. Θέλω την ομάδα να πρωταγωνιστήσει στο Champions League! Εγώ το πιστεύω μέσα μου, με κατάλληλες κινήσεις και επειδή υπάρχουν και οι κατάλληλες υποδομές. Τα παιδιά της διοίκησης παλεύουν, δουλεύουν ακατάπαυστα και θέλω να τους παρακινήσω όλους και τον κόσμο της Λάρισας, ξέρω ότι «διψάει» για καλό ποδόσφαιρο και τοπικούς ποδοσφαιριστές και «διψάει» για διάκριση στην Ευρώπη. Ο στόχος της γυναικείας ΑΕΛ είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη».

*Ευχαριστούμε θερμά το Cafe Bar Restaurant «Passerella» για την άψογη φιλοξενία.