Βαθμολογία

«Δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη νέα στοιχεία για τις αδειοδοτήσεις»

Διευκρινίσεις όσον αφορά το θέμα των αδειοδοτήσεων εμφανίστηκε ο Γιώργος Δημητρίου. Μιλώντας τη Δευτέρα (11/4) στον ΣΠΟΡ FM94,6, ο διευθυντής της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΟ ξεκαθάρισε ότι οι φάκελοι που θα εξεταστούν και σε δεύτερο βαθμό θα είναι αυτοί που κατατέθηκαν εξ αρχής, καθώς δεν μπορούν να προστεθούν νέα στοιχεία.

Αναφορικά με την υπόθεση του Πανιωνίου, εξήγησε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει τους λόγους που απορρίφθηκε ο φάκελός του, ενώ παράλληλα τόνισε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί το χαλαρό πλαίσιο που ίσχυε μέχρι στιγμής. Μάλιστα, άφησε και αιχμές για κάποιους που θέλουν με τις τοποθετήσεις τους να επηρεάσουν. Αναλυτικά τα όσα είπε:

- για την περίπτωση του Πανιωνίου: «Δεν μπορώ να σας απαντήσω. Είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ την υπογραφή μου και να μη δώσω στοιχεία του φακέλου στη δημοσιότητα, παρότι κάποιοι το εκμεταλλεύονται αυτό. Υπάρχει ρήτρα εμπιστευτικότητας. Οποιαδήποτε απάντηση δώσω μπορεί να εκληφθεί διαφορετικά. Εγώ δεν θέλω να επηρεάσω κάποιους, όπως κάνουν άλλοι».

- για το αν μπορεί κάποια ΠΑΕ να συμπληρώσει στοιχεία που έλειπαν από το φάκελό της μετά την εκδίκαση: «Βάσει κανονισμού και των άρθρων 19 και 20, δεν μπορεί να προσθέσει κάποια ομάδα νέα στοιχεία. Αυτό που ισχύει είναι ότι ο δεύτερος βαθμός εκδικάζει αν ήταν σύννομη και σωστή η πρωτόδικη απόφαση. Δεν κάνει αναψηλάφηση της υπόθεσης. Αν προσκομιστούν νέα στοιχεία δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη».

-για το αν υπάρχουν ουσιαστικά εμπόδια για την αδειοδότηση του Πανιωνίου: «Δεν αντιλαμβάνομαι τη διάκριση ανάμεσα σε τυπικά και ουσιαστικά. Όταν υπάρχει ένας κανονισμός με συγκεκριμένες διατάξεις, τα πάντα είναι ουσιαστικά. Για παράδειγμα, η προθεσμία 31 Μαρτίου είναι καταληκτική. Στην Ελλάδα έχουμε ένα πολύ χαλαρό πλαίσιο και δεν πρέπει να είναι έτσι».

-για την κριτική που ασκείται στην επιτροπή αδειοδότησης: «Φροντίζω να ενημερώνομαι για την αντίληψη που έχει η κοινή γνώμη για την αδειοδότηση. Εκπλήσσομαι γιατί παρότι έχουμε δημοσιοποιήσει τον κανονισμό και τα κριτήρια προσπαθώντας να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή διαύγεια. Εμείς δεν εκφράζουμε άποψη για τη μακροημέρευση κάποιας εταιρείας, αλλά για το αν μπορεί να ανταποκριθεί στις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις μέσα στον επόμενο χρόνο, για να μη ‘σκάσει’. Σχολιάζουν κάποιοι αποφάσεις που έχουν ληφθεί στο παρελθόν και τα συγκρίνουν με το τι έχω κάνει εγώ. Εγώ δεν έδωσα καμιά θετική εισήγηση για τη Νίκη Βόλου ή τον ΟΦΗ, αλλά τις πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων».

-για τη στάση του Ηρακλή μετά τη μη αδειοδότησή του: «Θέλω να ευχαριστήσω δημοσίως για τη στάση και τα λόγια του τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ηρακλής, τον κ. Παπαδόπουλο, για τη συνάντηση που είχαμε μετά την εκδίκαση της υπόθεσης και την αρνητική τροπή που πήρε για την ομάδα του η υπόθεση».