Βαθμολογία

Η βαθμολογία των πλέι οφ και τα σενάρια

Μία αγωνιστική έμεινε για να μάθουμε την τελική κατάταξη των ομάδων στη Σούπερ Λίγκα. Με την 29η αγωνιστική άλλαξαν κάποια πράγματα τόσο στη βαθμολογία των πλέι οφ όσο και στο ποιοι έχουν ελπίδες πως θα μπουν σε αυτά.

Επίσης, πολλά είναι στον αέρα γιατί αναμένονται οι τελικές αποφάσεις για την ποινή του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του Ατρομήτου. Γι' αυτό και κάποια πράγματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει εντελώς.

Εκτός αυτού, από την Παρασκευή (9/4) είναι γνωστό πως ο Πανιώνιος δεν πήρε άδεια σε πρώτο βαθμό. Αν οι Νεοσμυρνιώτες δεν δικαιωθούν στη συνέχεια, τότε θα αντικατασταθούν από τον έκτο στα πλέι οφ. Η μάχη για τη συγκεκριμένη θέση είναι πολύ μεγάλη και ο ΠΑΣ Γιάννινα με τη νίκη επί του Πλατανιά κρατά την τύχη στα χέρια του, αφού υπερέχει στην ισοβαθμία με τον Ατρόμητο.

Ας τα πάρουμε, όμως, ένα ένα. Με την ήττα του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ πήραν έναν βαθμό. Έτσι η κατάταξη θα ήταν η ακόλουθη:

Βαθμολογία πλέι οφ

ΑΕΚ 3

Παναθηναϊκός 2

ΠΑΟΚ 1

Πανιώνιος 0

Όλα αυτά βέβαια με δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ έχει 47 βαθμούς, αφού αν τελικά του επιβληθεί το -5, όλα αλλάζουν. Σε αυτή την περίπτωση είναι πιθανό να τερματίσει ακόμη και έκτος! Με -3 υπενθυμίζεται πως κινδυνεύει και η ΑΕΚ μετά την πρωτόδικη απόφαση.

Το σενάριο που αφήνει εκτός τον ΠΑΟΚ

Δεν είναι απίθανο να δούμε τελικά τριπλή ισοβαθμία στους 42 βαθμούς. Πώς θα γίνει κάτι τέτοιο; Αρχικά να νικήσει ο ΠΑΣ στην Ξάνθη, ο Ατρόμητος στη Νέα Σμύρνη και να χάσει ο ΠΑΟΚ στα Χανιά. Παράλληλα θα πρέπει οι Θεσσαλονικείς να τιμωρηθούν με -5, αλλά να μην υπάρξει αφαίρεση βαθμών για τον Ατρόμητο. Τότε και μόνο τότε οι Γιαννιώτες ευνοούνται και τερματίζουν πέμπτοι, αφού στα μεταξύ τους έχουν νικήσει δύο φορές τους Περιστεριώτες και μία τον «Δικέφαλο του Βορρά». Έτσι, αν συμβούν αυτά, και ο Πανιώνιος πάρει άδεια, ο ΠΑΟΚ μένει εκτός Ευρώπης. Αλλιώς ως έκτος, θα αντικαταστήσει τους «κυανέρυθρους» στα πλέι οφ.

Ταφόπλακα η τιμωρία για Ατρόμητο

Ποια θα είναι, όμως, η βαθμολογία σε περίπτωση που τελικά επιβληθεί το -3 στην ομάδα του Τραϊανού Δέλλα; Ο Ατρόμητος δεν θα μπορεί με τίποτα να τερματίσει έκτος υστερώντας στην ισοβαθμία από τον ΠΑΣ. Παράλληλα, οι Γιαννιώτες έχουν το προβάδισμα σε ισοβαθμία και με τον Πλατανιά, αλλά όχι με τον Αστέρα Τρίπολης. Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας στους 39 υπερτερεί ο ΠΑΣ λόγω των δύο νικών επί των Χανιωτών. Αν είναι στους 39 και ο Ατρόμητος (τετραπλή ισοβαθμία), υπερτερεί ξανά ο ΠΑΣ.

Βαθμολογία χωρίς τις τιμωρίες

4. ΠΑΟΚ 47

5. Πανιώνιος 44

6. ΠΑΣ Γιάννινα 39

7. Ατρόμητος 39

8. Πλατανιάς 38

9. Αστέρας Τρίπολης 38

Βαθμολογία με τις πρωτόδικες ποινές

4. Πανιώνιος 44

5. ΠΑΟΚ 42

6. ΠΑΣ Γιάννινα 39

7. Πλατανιάς 38

8. Αστέρας Τρίπολης 38

9. Ατρόμητος 36

Πρόγραμμα τελευταίας αγωνιστικής

Πανιώνιος – Ατρόμητος

Πλατανιάς – ΠΑΟΚ

Αστέρας Τρίπολης – Βέροια

Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννινα

a-sports.gr