Βαθμολογία

Τσιώλης: «Δεν μας εκφράζει η εικόνα αυτή»

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Σάκης Τσιώλης μετά τη νίκη με 1-0 επί της Παναχαϊκής τόνισε στη Σ/Τ.: «Να συγχαρώ την Παναχαϊκή, μετά από όλα αυτά τα προβλήματα που έχει και εύχομαι να δικαιωθεί στο τέλος. Αυτό έδειξαν σήμερα με την εικόνα τους. Για την ομάδα μας εμείς κρατάμε μόνο τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς. Δεν μας εκφράζει η εικόνα αυτή, κανέναν μας. Όπως ο προπονητής της Λέστερ όπως έχει δηλώσει για την Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι και τα 4-0 που πετυχαίνουν, αρκεί το ένα μηδέν. Αυτό κρατάμε εμείς που έστω και με μισό-μηδέν νικάμε. Στα θετικά είναι ότι κρατήσαμε το μηδέν σε ακόμα ένα παιχνίδι στην άμυνα και δεν κινδυνέψαμε ιδιαίτερα, όπως και στο κέντρο όλα λειτούργησαν σωστά. Το πρόβλημα το αντιμετωπίσαμε στην επίθεση και αυτό γιατί δεν καταφέραμε να πετύχουμε ένα δεύτερο γκολ και να διώξουμε και την πίεση από πάνω μας.

Ενδεχομένως το Σάββατο θα ξεκαθαρίσει ακόμα περισσότερο το θέμα της ανόδου και θέλω να δείξουμε μία διαφορετική εικόνα στο παιχνίδι με την Κέρκυρα. Άλλωστε αυτό είχε συμβεί και σε ακόμα ένα κομβικό παιχνίδι για εμάς αν θυμάστε όπως με τον Απόλλωνα όπου η αγωνιστική μας εικόνα ήταν καλή. Στη συνέχεια έρχονται 3-4 παιχνίδια που θα πρέπει να ανταποκριθούμε σωστά. Ακόμα ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο μας που έρχεται σε όλα τα παιχνίδια, είτε στην έδρα μας είτε εκτός και μας στηρίζει. Κατανοώ όμως δεν αρμόζει σε όλους αυτούς να βλέπουν αυτή την εικόνα μέσα στο γήπεδο».

-Για την εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο: «Υπάρχει ένα επιθετικό πρόβλημα και αυτό είναι εμφανές. Από τη στιγμή που δεν γίνεται σωστά η υποδοχή της μπάλας από τους παίκτες μπροστά, μοιραία οι αμυντικοί κρατάνε περισσότερο τη μπάλα. Παράλληλα ο ρυθμός μας ήταν αρκετά αργός. Από εκεί και πέρα απλά κρατάμε τους βαθμούς και βλέπουμε το παιχνίδι του Σαββάτου».

-Για την αφομοίωση του παιχνιδιού από τους παίκτες: «Δεν πάμε να διδάξουμε κάτι νέο ή σύνθετο στην προπόνηση. Ζητάμε να γίνονται τα απλά πράγματα. Μάλιστα αν παρακολουθήσει κάποιος μία θα δει πως όλα γίνονται πιο γρήγορα και πιο απλά. Δεν ζητάμε το σύνθετο αλλά το απλό. Αυτά τα παιδιά σιγά-σιγά θα πρέπει να καταλάβουν την πίεση που υπάρχει και πιστεύω πως με ένα δεύτερο γκολ στο παιχνίδι θα μπορούν να προσαρμοστούν. Στο παιχνίδι του Σαββάτου πιστεύω πως θα δούμε κάτι άλλο. Έχω πίστη σε αυτούς τους παίκτες. Έχουν την ταχύτητα και την ικανότητα για να ανταποκριθούν σωστά. Από εκεί και πέρα όπως έχω πει το βασικό είναι να βγάλουμε την ομάδα από τη λάσπη. Δεν πάμε να διδάξουμε κάτι άλλο. Στην προπόνηση είναι πιο γρήγορα και πιο απλά. Δεν ζητάμε κάτι σύνθετο αλλά απλό. Αυτά τα παιδιά σιγά-σιγά πρέπει να καταλάβουν την πίεση και αυτό έρχεται πάντα με ένα δεύτερο γκολ».

-Για το πόσοι παίκτες μπορούν να συνεχίσουν: «Σε αυτό το κομμάτι αρχικά θα αναλάβουν όσοι οργανώνουν την ομάδα και είμαι απόλυτα σίγουρος πως θα παρουσιάσουν μία διαφορετική ομάδα στη Super League όπου θα είναι ικανή να πρωταγωνιστήσει. Αν όλα πάνε καλά και παραμείνω εδώ θέλω να ξέρετε πως ζω και αναπνέω για να δω αυτή την ομάδα εκεί. Από εκεί και πέρα με 2-3 μήνες προετοιμασία το καλοκαίρι και σωστό σχεδιασμό θα παίξουμε και το κατάλληλο ποδόσφαιρο στην Super League».