Βαθμολογία

Μόρας: «Μεγάλο λάθος να γυρίσει ένας ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα»

«Έχουμε πιάσει πάτο». Αυτό ήταν το σχόλιο του Βαγγέλη Μόρα αναφορικά με το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο διεθνής αμυντικός της Ελλάς Βερόνα παραχώρησε συνέντευξη σε εκπομπή του «Alpha» και μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το μεγαλύτερο λάθος ενός ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στο εξωτερικό είναι να επιστρέψει στην Ελλάδα. Επίσης αναφέρθηκε στην Εθνική ομάδα και το Μουντιάλ του 2018, αλλά και στη μάχη που έδωσε ο αδελφός του με τη λευχαιμία. Μεταξύ άλλων είπε:

Για το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Έχουμε πιάσει πάτο σε ό,τι έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο. Παίκτες δεν πληρώνονται, το πρωτάθλημα υποτίθεται είναι επαγγελματικό, αλλά για εμένα είναι ερασιτεχνικό. Θα έπρεπε να είναι ερασιτεχνικό, σύμφωνα με τα χρήματα που παίρνουν πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές, όχι από τις μεγάλες ομάδες, αφού το ποδόσφαιρο δεν είναι οι μεγάλες ομάδες είναι οι μικρές».

Για το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα: «Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει ένας ποδοσφαιριστής που έχει παίξει πάρα πολλά χρόνια στο εξωτερικό είναι να γυρίσει στην Ελλάδα, είναι ρίσκο».

Για το αν πιστεύει πως η Εθνική θα φτάσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το 2018: «Πιστεύω ότι θα πάμε στο Μουντιάλ. Αυτό που έχει καταφέρει τόσα χρόνια η Εθνική δεν είναι ο καθρέφτης του πρωταθλήματός μας. Είναι η ικανότητα εκείνων των παικτών που έφυγαν στο εξωτερικό. Καθρέφτης αυτής της Εθνικής δεν έπρεπε να είναι αυτό που έχουμε παρουσιάσει όλοι μας, θα έπρεπε να είναι αυτό που έχουμε παρουσιάσει τα τελευταία δύο χρόνια».