Βαθμολογία

«Καθόλου ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα»

Ο τρόπος που ήρθε η ήττα από την Ισλανδία δεν θα μπορούσε να μην ενοχλήσει τον Μίκαελ Σκίμπε. Σε αυτό ακριβώς το πρόβλημα των στημένων φάσεων στάθηκε και μετά τη λήξη του ματς, τονίζοντας ότι είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει να δουλέψει με τους παίκτες του.

Παρ’ όλα αυτά, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα τέσσερα γκολ που έχει πετύχει σε δύο ματς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ενώ μίλησε και για τη συνάντηση που θα έχει με τους προπονητές της Σούπερ Λίγκας. Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Είναι κρίμα διότι φάγαμε γκολ από στατικές φάσεις και εκεί είχαμε μεγάλο πρόβλημα. Πρέπει να το δουλέψουμε και να σταματήσουν αυτά τα λάθη. Μπροστά είμαι ευχαριστημένος, είχαμε ορισμένες ευκαιρίες, αλλά θέλαμε λίγη τύχη παραπάνω. Μετά το 60'-65' ο αντίπαλος είχε καλύτερα τρεξίματα, αλλά ήταν ένα ενδιαφέρον παιχνίδι και κάθε ομάδα είχε τις ευκαιρίες της».

Για το αν πρέπει να αλλάξει η άμυνα στα στημένα από ζώνη σε man to man: «Ναι, μπορείς να το συζητήσεις αυτό το θέμα, ίσως και να είναι έτσι. Στο πρώτο γκολ βέβαια είχαμε κακό διώξιμο της μπάλας, αλλά σίγουρα είναι μια μέθοδος να το αλλάξουμε αυτό».

Για την κακή αμυντική λειτουργία της ομάδας: «Από τη μια μεριά προσπαθούμε να αμυνθούμε ψηλά. Αυτό έδειξε ότι πιάνει αρκετές φορές, γι' αυτό βγάλαμε φάσεις, αλλά μετά μας έλειπε η φρεσκάδα για να είμαστε πιο ξεκάθαροι στις αντεπιθέσεις του αντιπάλου. Θα το δουλέψουμε και θα το διορθώσουμε».

Για το πώς μπορεί να διορθώσει το ζήτημα της φυσικής κατάστασης και τα λάθη: «Αν πάρουμε το πρώτο γκολ, ήταν ατομικό λάθος, στις άλλες φάσεις είναι πιο δύσκολο να πούμε ποιος έκανε το ατομικό λάθος, γι' αυτό σε αυτές τις φάσεις δεν λειτουργήσαμε καλά ομαδικά. Και αυτό που είδαμε στο β' μέρος, κάναμε και πολλές λάθος πάσες, δίνοντας ευκαιρίες για αντεπιθέσεις στον αντίπαλο. Θα έχουμε την συνεργασία με τους προπονητές και είναι καλό είναι ότι είδαμε όλοι μας την υψηλή ταχύτητα του αντιπάλου στο β' μέρος. Οι παίκτες που παίζουν εκτός Ελλάδας, είναι καλό να έχουν παιχνίδια στα πόδια τους, διότι έτσι θα βελτιώσουν την φυσική τους κατάσταση. Γι' αυτό αφήσαμε τέσσερις παίκτες που ήδη έχουν πολλά παιχνίδια, ώστε να μην επιβαρυνθούν περισσότερο. Όλοι μπορούν να είναι σίγουροι ότι δίνουμε τα φιλικά για να κάνουμε τις αναλύσεις στην ομάδα και να είμαστε έτοιμοι στα προκριματικά».

Για τα συμπεράσματα από τα δυο φιλικά, όπου οι 11άδες ήταν διαφορετικές: «Στο πρώτο ματς ο αντίπαλος δεν δημιούργησε τόσες φάσεις, διότι δεν τον αφήσαμε. Ήμασταν πιο σταθεροί στην άμυνα, αλλά και πάλι χαίρομαι που βάλαμε τόσους πολλούς παίκτες να παίξουμε. Χαίρομαι για τα τέσσερα γκολ που βάλαμε και για τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε. Πρέπει να φτάσουμε την ποιότητα του παρελθόντος, ώστε να δεχόμαστε λιγότερα γκολ. Με πείραξε ότι πάλι μετά από γκολ δικό μας, δεχτήκαμε από τον αντίπαλο. Περιμένω πιο ψύχραιμη αντίδραση στην συνέχεια».

Για το τι περιμένει από την συνάντηση με τους προπονητές: «Να κάνουμε έναν καλό διάλογο με τους συναδέλφους και να μην μιλάμε ξεχωριστά, αλλά όλοι μαζί. Όλοι είμαστε υπεύθυνοι για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Περιμένουμε ανοιχτή και καλή συζήτηση. Σίγουρα χαίρομαι που θα τους γνωρίσω όλους, διότι ως τώρα ξέρω μερικούς».