Βαθμολογία

Nίκη γοήτρου για την Εθνική Νέων

Νικηφόρο φινάλε στον 1ο προκριματικό όμιλο της elite round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έκανε την Τρίτη (29/3) η Εθνική Νέων, κερδίζοντας επί ισπανικού εδάφους τη Γεωργία με 2-1.

Ο Δημητριάδης άνοιξε το σκορ στο 42', για να ισοφαρίσουν οι Γεωργιανοί με τον Μικελτάτζε ακριβώς με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα. Εντέλει, τη νίκη γοήτρου στην ομάδα του Γιάννη Γκούμα χάρισε ο Δημητριάδης με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 72ο λεπτό.

ΓΕΩΡΓΙΑ: Γκοσχάτζε, Κακούα, Αρνταζισβίλι (59' Μπερίτζε), Λοκοσβίλι, Κικινάτζε (74' Αραμπίτζε), Αλτουνασβίλι, Μικελτάτζε, Μπιτζινασβίλι, Κομακχίτζε, Σαμουρκασόβι (43' Γκοστελιάνι), Κικνάτζε.

ΕΛΛΑΔΑ: Τσέλιος, Βιδάλης, Κατράνης, Ρέτσος, Πατράλης, Αγγελόπουλος (68' Γαλανόπουλος), Λάμπρου, Λημνιός (89' Μανθάτης), Ευαγγέλου, Δημητριάδης, Σταθόπουλος (65' Ρεγκάκος).

Στα τελικά της διοργάνωσης προκρίθηκε η Αγγλία, μια και στο άλλο παιχνίδι του ομίλου επιβλήθηκε με 2-0 της οικοδέσποινας Ισπανίας.

Από την πλευρά του, ο Γ. Γκούμας δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Είμαστε όλοι πολύ στεναχωρημένοι. Στα μάτια μου είχαμε την καλύτερη ομάδα και δικαιούμασταν να προκριθούμε στα τελικά.

Τα διαιτητικά λάθη στον αγώνα με την Αγγλία ήταν αυτά που κατά τη γνώμη μου μας στέρησαν την πρόκριση. Είμαι περήφανος για την προσπάθεια των παιδιών. Είμαι σίγουρος πως πολλοί από αυτούς θα λάμψουν μελλοντικά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».