Βαθμολογία

Καταγγέλλει την Ελλάδα στη ΦΙΦΑ η Αλβανία

Στη ΦΙΦΑ είναι αποφασισμένη να προχωρήσει η Αλβανία το θέμα που έχει αναπαραχθεί από τα Μέσα της χώρας από τη Δευτέρα (28/3) ότι στο φιλικό παιχνίδι της Ελλάδας με το Μαυροβούνιο στο «Γ. Καραϊσκάκης» την περασμένη Πέμπτη (24/3) υπήρχε σημαία με τη Βόρειο Ήπειρο.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία της χώρας εξέφρασε την αγανάκτησή της για «ανάδειξη εξτρεμιστικών εθνικιστικών συμβόλων», ενώ παράλληλα τονίζει ότι θα καταγγείλει την Ελλάδα στη ΦΙΦΑ.

Αναλυτικά: «Η αλβανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει τη βαθιά της αγανάκτηση για την ανάδειξη των εξτρεμιστικών εθνικιστικών συμβόλων. Η εμφάνιση μίας γιγαντιαίας σημαίας στο γήπεδο, η οποία προκαλεί ένα πνεύμα ανοιχτού μίσους, δεν αντιπροσωπεύει μόνο μια ομάδα εξτρεμιστών οπαδών, αλλά και αποδεικνύει την έλλειψη στην οργάνωση και τη διοίκηση του παιχνιδιού από τη χώρα υποδοχής. Αυτά τα επεισόδια δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο και παραβιάζουν τους κανόνες της FIFA.

Οι αρμόδιες επιτροπές της FIFA θα πρέπει να πάρουν θέση σχετικά με αυτή την υπόθεση προώθησης εθνικισμού, και δεν έχει καμία σχέση με το πνεύμα του Fair Play».