Βαθμολογία

Έγκυρη η ένσταση της ΑΕΛ

Βέβαιοι είναι στην ΑΕΛ ότι θα δικαιωθούν στην ένσταση που κατέθεσαν κατά του κύρους του αγώνα Πανελευσινιακός-Απόλλων Σμύρνης, καθώς η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είχε έξι ξένους/κοινοτικούς παίκτες στη σύνθεσή του, αντί για πέντε, όπως προβλέπει ο ΚΑΠ και η προκήρυξη του πρωταθλήματος. Μάλιστα, αν και ο Φατιόν στην ιστοσελίδα του Απόλλωνα αναφέρεται ως Έλληνας, ωστόσο στο δελτίο του είναι δηλωμένος ως Αλβανός, άρα λογίζεται ως κοινοτικός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: Πριν από λίγα λεπτά, το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ ΑΕΛ, είχε επικοινωνία με την αρμόδια υπάλληλο της ΕΠΟ κυρία Σοφιανού η οποία επιβεβαίωσε τα όσα είχε προηγουμένως διαβεβαιώσει η υπάλληλος της Football League κυρία Βρεττού και διέψευσε, αυτό το οποίο αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, ότι ο ποδοσφαιριστής Άντονι Φατιόν είναι Έλληνας.

Ο Φατιόν, τόσο στα μητρώα δελτίων της Football League όσο και στα μητρώα δελτίων της ΕΠΟ, έχει ατομικό δελτίο ποδοσφαιριστού ως Αλβανός, έχει προσκομίσει μόνο Αλβανικό διαβατήριο και λογίζεται για την περίοδο 2015-16 ως κοινοτικός ποδοσφαιριστής.

Κατόπιν αυτής της εξελίξεως και με την υποβολή της ενστάσεως εκ μέρους της ΠΑΕ ΑΕΛ, η οποία έχει άμεσο έννομο συμφέρον, είναι βέβαιο γεγονός τόσο ο μηδενισμός της ΠΑΕ Απόλλων και η κατοχύρωσις του αγώνα με 3-0 υπέρ της ΠΑΕ Πανελευσινιακός όσο και η αφαίρεσις 3 βαθμών από τον πίνακα βαθμολογίας με αποτέλεσμα η ΠΑΕ Απόλλων να ισοβαθμεί τελικώς σήμερα με την ΠΑΕ Τρίκαλα και η βαθμολογική της διαφορά με την ΠΑΕ ΑΕΛ να είναι όχι 4 αλλά 10 βαθμούς.