Βαθμολογία

«Χ» και αποκλεισμός για την Εθνική Νέων στην Ισπανία

Εκτός τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016 έμεινε η Εθνική Νέων, καθώς το Σάββατο (26/3) αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Αγγλία στο δεύτερό της παιχνίδι για τον 1ο όμιλο της elite round.

Oι Άγγλοι άνοιξαν το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άρμστρονγκ στο 49', παράβαση που κέρδισε ο ίδιος από τον Σβάρνα, για να ισοφαρίσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με τον Λάμπρου δύο λεπτά αργότερα.

Εν συνεχεία, η Εθνική έχασε ευκαιρίες με τους Ρεγκάκο (52' και 74'), Ανδρούτσο (57'), Αγγελόπουλο (59') και Μανθάτη (64' και 83'), ενώ στο 89' ο Ανδρούτσος ανατράπηκε από τον Γούντμαν, χωρίς να δοθεί το πέναλτι.

Το τελευταίο ματς της ομάδας του Γιάννη Γκούμα επί ισπανικού εδάφους θα γίνει στις 6 το απόγευμα της Τρίτης (29/3) με αντίπαλο τη Γεωργία.

ΕΛΛΑΔΑ: Αστράς, Βιδάλης, Κατράνης, Σβάρνας, Ρέτσος, Μανθάτης, Αγγελόπουλος (68' Μεγαρίτης), Ρεγκάκος (83' Σταθόπουλος), Λάμπρου (74' Λημνιός), Γαλανόπουλος, Ανδρούτσος.

ΑΓΓΛΙΑ: Γούντμαν, Κένι, Κόνολι, Λέντσον, Μουρ, Μπόρθγουικ-Τζάκσον (67' Κουκ), Ρόμπερτς, Άρμστρονγκ, Μπράουν (74' Όνομαχ), Φράι, Ότζο (60' Άμπραχαμ).

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Γ. Γκούμας δήλωσε: «Για μένα τα παιδιά είναι νικητές. Ήμασταν σαφώς ανώτεροι από τους αντιπάλους μας. Δημιουργήσαμε πληθώρα ευκαιριών, οδηγώντας τους Άγγλους να βρίσκονται διαρκώς σε άμυνα.

Το σημερινό αποτέλεσμα μάς αδικεί. Αξίζαμε να φύγουμε νικητές από το γήπεδο και να διεκδικήσουμε την πρόκριση στο τελευταίο ματς».