Βαθμολογία

«Έπρεπε να είμαστε περισσότερο έξυπνοι...»

Η ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό απασχολεί ακόμη τον Αντρέα Στραματσιόνι και στην προπόνηση της Τρίτης (15/3) ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε για αρκετή ώρα στους παίκτες του.

Ο Ιταλός προπονητής, λοιπόν, τόνισε ότι η διαχείριση του ματς στο πρώτο ημίχρονο πήγε μια χαρά, αλλά στην επανάληψη οι «πράσινοι» δεν έδειξαν όση εξυπνάδα χρειαζόταν για να πάρουν το διπλό στο Καραϊσκάκη.

«Είχαμε προετοιμαστεί για να νικήσουμε το παιχνίδι, με σωστή οργάνωση, τον Βιγιαφάνιες, τον Λέτο και τον Μπεργκ στο τελευταίο τρίτο και είμαι ικανοποιημένος από την αγωνιστικότητά σας και την εφαρμογή του πλάνου μας στο πρώτο ημίχρονο. Δεν έχω κανένα παράπονο από τον τρόπο που παίξαμε στο συγκεκριμένο διάστημα, διότι κυριαρχήσαμε με το παιχνίδι μας και έπρεπε να πάμε στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ μας 0-1 ή 0-2.

Αυτό που έλειψε ήταν ότι έπρεπε να είμαστε πιο αποφασιστικοί στα τελειώματά μας, για να σημειώσουμε κι ένα δεύτερο γκολ και να τους μεταφέρουμε ακόμη μεγαλύτερη πίεση. Παρ'όλα αυτά, στο ημίχρονο το σκορ ήταν 1-1 αφού όπως όλοι ξέρετε το ποδόσφαιρο επηρεάζεται από φάσεις και οι φάσεις μπορούν να αλλάξουν καθοριστικά την έκβαση ενός αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπρεπε να είμαστε περισσότερο έξυπνοι γιατί υπήρχαν χώροι για να είμαστε πιο απειλητικοί, κάτι που δεν κάναμε. Κάποια παιδιά που είναι σημαντικά για την ομάδα κουράστηκαν ή δέχτηκαν κάποιο χτύπημα (σ.σ. Λέτο, Βιγιαφάνιες), τους δώσαμε ευκαιρίες για να κάνουν δεύτερες και τρίτες επιθέσεις και μεταφέραμε την πίεση σε εμάς», ανέφερε αρχικά στην ομιλία του προς τους «πράσινους» ο Στραματσιόνι.

Και ο τεχνικός του «τριφυλλιού» πρόσθεσε: «Ναι, από ένα σημείο και μετά ο διαιτητής άρχισε να τους δίνει με πολύ μεγάλη ευκολία φάουλ γύρω απ' την περιοχή μας, αλλά έπρεπε να είμαστε πιο αποφασιστικοί στις διεκδικήσεις μας και με πιο καθαρή σκέψη όταν είχαμε την μπάλα.

Ακόμα κι έτσι διατηρήσαμε την οργάνωσή μας και ο αντίπαλος δεν μας απείλησε μέχρι το 87', που δεχτήκαμε ένα γκολ που έπρεπε να αποφύγουμε διότι δουλέψαμε όλη την εβδομάδα στις στημένες φάσεις και άπαντες γνωρίζατε τι έπρεπε να κάνετε, αλλά δυστυχώς το πληρώσαμε, αν και το είχαμε δουλέψει αναλυτικά και έπρεπε να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Είναι φυσιολογικό να είμαστε όλοι στεναχωρημένοι διότι χάσαμε το ντέρμπι χωρίς να μας αξίζει. Θέλαμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο, στον πρόεδρο και στους εαυτούς μας.

Τους κοιτάξαμε στα μάτια, παίξαμε στα ίσια για τη νίκη, παλέψαμε στο γήπεδο και είδατε όλοι ότι μπορούσαμε να τους νικήσουμε με το πλάνο μας, εμείς είμασταν αυτοί που χάσαμε τις δύο μεγαλύτερες ευκαιρίες στη διάρκεια του ματς, αλλά κάναμε και δύο ανεπίτρεπτα λάθη που δεν πρέπει να επαναλάβουμε.

Είμαστε ο Παναθηναϊκός και άρα ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να παλεύουμε και να νικάμε σε κάθε ματς μέχρι το τέλος, όπως οφείλουμε και να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά χωρίς να λέμε πολλά λόγια αλλά κάνοντας πράξεις στην προπόνηση και στο γήπεδο».