Βαθμολογία

Παλάσκας: «Ο Απόλλωνας έχει αλλάξει επίπεδο»

«Ποιος να συγκριθεί μαζί σου» έχει πει ο μεγάλος έλληνας τραγουδιστής Γιάννης Πάριος. Αυτός ο στοίχος ταιριάζει «γάντι» στον Λαρισαίο ποδοσφαιριστή Θανάση Παλάσκα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ

Ο σούπερ σταρ του Απόλλωνα Λάρισας μιλάει στο athleticlarissa.gr σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης! Ο ιδιαίτερα αγαπημένος ποδοσφαιριστής ανοίγει την καρδιά του, μιλάει για την ονειρεμένη πορεία της ομάδας του φέτος, τα γκολ που έχει πετύχει αλλά και για το οικογενειακό κλίμα που έχει ο σύλλογος από το περασμένο καλοκαίρι, όταν ξεκίνησε να «χτίζεται» ο Απόλλων.

Πάνω απ’ όλα βάζει την ομάδα του και ευχαριστεί ιδιαίτερα τον πρόεδρο της ομάδας κ. Παναγιώτη Μαντζανά για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του. Ο ίδιος δεν κρύβει το όνειρό του να φορέσει τη φανέλα της ΑΕΛ και μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον Αλέξη Κούγια. Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Περίμενες να εξελιχθούν τα πράγματα τόσο καλά και σε προσωπικό επίπεδο αλλά και για την ομάδα;

«Όταν είχε ξεκινήσει η σεζόν, μετά από μία μαρτυρική χρονιά για τον Απόλλωνα που ήταν στο Α1 τοπικό, ο κ. Μαντζανάς ήταν ο κύριος εκφραστής αυτής της όλης προσπάθειας και με δικές του ενέργειες κατάφερε να εξασφαλίσει πρώτα απ’ όλα την συγκατάθεση κάποιων παικτών οι οποίοι είναι γνωστοί και στο ευρύ κοινό της Λάρισας και στο πανελλήνιο γιατί έχουν περάσει από ομάδες μεγάλου βεληνεκούς και μέσα από την δουλειά που έχουμε κάνει και με τον κ. Μάγγο στις αρχές που αυτός ήταν στην ουσία ο προπονητής που έδινε το «οκ» για να μαζευτεί αυτή η ομάδα και μετά με την έλευση του κ. Ζιώγα για μας που τη ζούμε από μέσα αυτή τη προσπάθεια μόνο τυχαία δεν είναι».

-Η ομάδα κατέκτησε το κύπελλο ΕΠΣΛ, προχωρά και στο κύπελλο ερασιτεχνών, μιλάμε για μία επιτυχημένη χρονιά. Πόσο κοντά είστε στο να επιτευχθεί και ο στόχος της ανόδου που είναι και ο βασικός από την αρχή της χρονιάς;

«Έχουμε κάποια ακόμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα, σε 2-3 αγωνιστικές λογικά θα έχουμε εξασφαλίσει την πρώτη θέση και θα σκεφτούμε μετά τα μπαράζ. Αλλά από την άλλη λόγω της ποιότητας του ρόστερ και ότι κάποια παιδιά που δεν είχαν παραστάσεις έχουνε δουλέψει πάρα πολύ σκληρά και έχουν ανέβει επίπεδο αγωνιστικά, όπως φάνηκε και στον αγώνα με τη Νίκη Βόλου, που θεωρητικά δεν έπαιξε όλη η βασική μας ομάδα, πλέον το ρόστερ μας έχει ελάχιστες διαφορές ανάμεσα στους παίκτες. Εύχομαι πάνω απ’ όλα να έχουμε υγεία, εγώ και οι συμπαίκτες μου και τίποτα δεν είναι αδύνατο».

-Ήταν τόσο εύκολο, ή το κάνατε εσείς να φαίνεται έτσι, σχετικά με το πώς εξελίχθηκε η χρονιά;

«Όταν παίζεις στο «Παντελής Μαγουλάς» με τη Νίκη Βόλου, ή στην Σούπερ Λίγκα, ή στο Γ’ τοπικό δεν είναι ποτέ εύκολο και πόσο μάλλον όταν είσαι ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας και βρίσκεσαι πίσω στο σκορ και ενώ ξέρεις πως η Νίκη Βόλου θα πιέσει στα πρώτα λεπτά, ήτανε εύκολο για μας γιατί ειδικά μετά το ημίχρονο κοιταχτήκαμε στα μάτια και είπαμε κάποιες κουβέντες που μας βοήθησαν να γυρίσουμε το ματς».

-Με την εμπειρία που έχεις τόσο χρόνια παίζοντας σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο, πιστεύεις πως η ομάδα είναι έτοιμη να κάνει το βήμα παραπάνω;

«Καλώς ή κακώς η ομάδα με το ρόστερ που έχει αυτή τη στιγμή είναι ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας και πιστεύω ότι αν αυτή τη στιγμή αγωνιζόμασταν στην αμέσως επόμενη κατηγορία πιστεύω θα βρισκόμασταν μέσα στις πρώτες πέντε – έξι θέσεις».

-Μία ιδιαίτερη χρονιά για σένα, τι έχεις κρατήσει από τα όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα;

«Σίγουρα για μένα είναι μια καταπληκτική χρονιά που ξεκίνησε από πέρυσι και συνεχίζεται ακόμη καλύτερα φέτος. Αυτό που έχει αλλάξει για μένα φέτος είναι, χωρίς να θέλω να θίξω κάποιους ανθρώπους, υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη και διαφάνεια σε όλο το τιμ που απαρτίζει αυτή τη στιγμή τον Απόλλωνα Λάρισας και φαίνεται ότι πέρα από τα δικά μου τα γκολ, όλοι οι παίκτες στην ομάδα έχουν ένα ρόλο, απλώς εγώ έχω αυτό το ρόλο να σκοράρω και να κερδίζει η ομάδα μου και δεν είναι τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο γιατί είμαστε μια ομάδα, δεν υπάρχει κάποιος ατομικός τίτλος, απλώς τυχαίνει να είμαι στο σωστό μέρος στη σωστή ώρα».

-Έχει παίξει δηλαδή καθοριστικό ρόλο το γεγονός πως υπάρχει μεταξύ σας ένα πολύ καλό κλίμα;

«Τώρα στα καλά και στις επιτυχίες είναι όλοι μαζί μας και δίπλα μας. Η ομάδα είναι όμως ίδια από 27 Ιουλίου που είχαμε ξεκινήσει πέρυσι, είναι ο ίδιος με τον προηγούμενο προπονητή, είναι ο ίδιος με τον τωρινό μας προπονητή είναι ακόμα ίδιος και τότε που είχαμε μείνει τέσσερις βαθμούς πίσω στο πρωτάθλημα. Απλά έγιναν κάποιες προσθήκες στις μεταγραφές του Ιανουαρίου».

-Οι προσωπικοί σου στόχοι φέτος έχουν εκπληρωθεί;

«Όχι δεν έχουν εκπληρωθεί γιατί και πέρυσι για μένα ήτανε μία πολύ καλή ατομική σεζόν μιας και κατέκτησα τον τίτλο του πρώτου σκόρερ και στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο, αλλά μου άφησε πικρή γεύση γιατί στα μπαράζ δεν καταφέραμε να ανέβουμε με την ομάδα του Αμπελώνα. Φέτος πιστεύω ότι οι πιθανότητες και οι δυνατότητές μας είναι μεγαλύτερες και το μόνο που εύχομαι είναι να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα στο θεσμό του κυπέλλου ερασιτεχνών και να μας βρει η χρονιά στη Γ’ Εθνική αν όχι μέσα από τα μπαράζ, μέσα από το κύπελλο!».

-Πιστεύεις ότι φέτος το επίπεδο στο Α’ τοπικό της Λάρισας ήταν καλύτερο από τα προηγούμενα χρόνια;

«Φέτος το πρωτάθλημα θέλοντας και μη είναι περισσότερο δυνατό γιατί βλέπουμε ότι παίκτες και ομάδες που βρισκόταν σε μεγαλύτερες κατηγορίες, λόγω των οικονομικών συνθηκών αυτή τη στιγμή στη χώρα μας αναγκάζονται να επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη και είναι προτιμότερο ας μη γελιόμαστε να παίρνει κάποιος έστω ένα μεροκάματο και να είναι κοντά στο σπίτι του, παρά να του τάξει κάποιος να είναι στην άλλη άκρη της Ελλάδας και να είναι αφερέγγυος, γιατί ξέρουμε όλοι πως είναι πολύ δύσκολο αυτό και έχει συμβεί και στις καλύτερες οικογένειες».

-Πιστεύεις πως η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από πέρυσι στον Απόλλωνα, θα συνεχιστεί το ίδιο δυναμικά και τη νέα χρονιά;

«Αυτήν η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο σεζόν θα πω, κάθε χρόνο και με τις κατηγορίες που ανεβαίνει η ομάδα και τις επιτυχίες, ενώ οι στόχοι μεγαλώνουν, η θέληση αυτών που ανήκουν στο τιμ του Απόλλωνα, κάθε χρόνο, μέρα με τη μέρα είναι όλο και σε μεγαλύτερο επίπεδο, θέλουν να προσφέρουν συνέχεια περισσότερα και στην ομάδα και στο Λαρισινό ποδόσφαιρο. Ο Απόλλωνας έχει αλλάξει επίπεδο είναι πλέον σε μια νέα εποχή και μέσα από την προσπάθεια που κάνει η ομάδα, ο βασικός στόχος όλων είναι στην υψηλότερη κατηγορία δηλαδή στην Σούπερ Λίγκα η ΑΕΛ και ο Απόλλων να είναι το νούμερο δύο της πόλης».

-Την φετινή χρονιά ποιο γκολ έχεις πανηγυρίσει περισσότερο και σου έχει μείνει;

«Σίγουρα το γκολ που έχω πανηγυρίσει περισσότερο είναι το γκολ του τελικού με τον Αχιλλέα Φαρσάλων, απλά θα πω ότι τα σημαντικότερα γκολ για μένα φέτος ήταν με την Ελασσόνα στα τελευταία λεπτά μέσα στο γήπεδό μας που έκλεισε και μία μίνι ιστορία του γηπέδου γιατί μετά από αυτό το γκολ έκλεισαν και οι πόρτες γιατί θα υπάρξει ανακατασκευή αυτού του γηπέδου και μπορεί κάποιος να το θεωρήσει και ιστορικό γκολ. Και το δεύτερο ήταν στο ματς με τη Νίκη Βόλου που μετά τα δύο έχω να πω πως έχω περάσει μία πολύ καλή σεζόν με την ομάδα της Νέας Ιωνίας που την έχω πραγματικά μέσα στην καρδιά μου».

-Έχεις βάλει κάποιο προσωπικό στόχο για το πόσα γκολ θέλεις να πετύχεις φέτος;

«Όχι, ο μόνος στόχος είναι ότι πρέπει να βγει η ομάδα όπως και να είναι στη Γ’ Εθνική, μακάρι να βάλω όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ αλλά πάνω απ’ όλα είναι ο στόχος της άνοδο».

-Έχοντας μπροστά σας ένα σημαντικό ματς, πως προετοιμάζεστε;

«Για μας είναι ένα ακόμη ματς όπως όλα τα άλλα. Εμείς χαιρόμαστε σε όλα τα παιχνίδια, απλά με το που σφυρίζει ο διαιτητής και έχουμε πανηγυρίσει ένα τρίποντο η μία επιτυχία σε οποιοδήποτε θεσμό, έχουμε ακόμη λίγες ώρες μέχρι το βράδυ να χαρούμε και να ευχαριστηθούμε αλλά από την επόμενη μέρα σκεπτόμαστε το επόμενο παιχνίδι και το έχουμε δείξει δεν έχουμε πανηγυρίσει καμία νίκη μας τρελά, ούτε στον τελικό κυπέλλου θριαμβολογήσαμε. Απλά κάναμε τη δουλειά μας και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Απλά έχουμε χρόνο και εφόσον πάνε όλα καλά να πανηγυρίσουμε το καλοκαίρι».

-Από τον Θανάση Παλάσκα τι να περιμένουμε στη συνέχεια;

«Από τον Θανάση Παλάσκα να περιμένετε μόνο να δίνει το 100% και να προσφέρει σε όποια ομάδα και σε όποια θέση αγωνίζεται και ο Θανάσης Παλάσκας προσπαθεί εκτός από την ομάδα του να βοηθάει ανθρώπους που τον έχουνε βοηθήσει και τον βοηθάνε γιατί μέσα από κάποιες δύσκολες στιγμές που έχω περάσει κυρίως οικογενειακά, πλέον το ποδόσφαιρο το βλέπω λίγο διαφορετικά και έχω μάθε να σέβομαι και να εκτιμάω αυτά που μου προσφέρουν».

-Άρα είναι ακόμη μακριά να μιλήσουμε για το τι θα κάνεις από το καλοκαίρι και μετά…

«Πέρυσι είχα κλείσει στην ομάδα του Απόλλωνα σχεδόν έξι μήνες πριν τελειώσει το πρωτάθλημα, απλά πλέον θέλω να κοιτάω την ομάδα μου και αν και εφόσον έρθει κάτι καλό δεν κλείνω την πόρτα σε καμία ομάδα, απλά θέλοντας και μη, επειδή έχω μάθει να είμαι κύριος σε αυτούς που είναι κύριοι απέναντί μου, τον πρώτο λόγο φυσικά θα τον έχει ο Απόλλωνας, απλά θα κρατήσω κάτι που μου είχε πει και ο πρώην συμπαίκτης μου ο Ηλίας Κάμπας, ότι ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι 27-28 χρονών αγωνιζόταν στη Δ’ Εθνική και κατάφερε μετά από πολλά χρόνια στα 37 του χρόνια να ξανά πάρει μεταγραφή στην Α’ Εθνική. Τίποτα δεν είναι στη ζωή αδύνατο».

-Έχεις αναφερθεί πολλές φορές στις δηλώσεις σου για την ΑΕΛ. Αλλά δεν έχεις αγωνιστεί ποτέ. Θα ήταν κάτι που θα ήθελες να γίνει;

«Σίγουρα απλά μερικές φορές με τους συμπαίκτες μου, διακωμωδούμε κάποιες καταστάσεις γιατί έχουν φορέσει την φανέλα της ΑΕΛ παίκτες και παίκτες και δεν έτυχε να την φορέσω εγώ, όσο περίεργο και αν φαίνεται. Φυσικά και θέλω, όταν αυτά τα χρόνια εδώ στο τοπικό έχω προπονητές που έχουν κάνει σπουδαία πράγματα με την ΑΕΛ και πόσο μάλλον και εγώ ο ίδιος έχω δει αυτή την ομάδα και στα πέτρινα χρόνια και στα καλά της και σε ένα γήπεδο που ούτε καν τον ονειρευόταν πως θα αγωνίζεται».

-Κλείνοντας θα ήθελα να μας κάνεις ένα σχόλιο για την φετινή πορεία της ΑΕΛ.

«Μετά την έλευση του κ. Κούγια η ομάδα από την αρχή της σεζόν έχει μια σταθερή πορεία. Καλώς ή κακώς για κάποιους η ΑΕΛ θα ανέβει και πρέπει να ανέβει, γι’ αυτό ας σταματήσουν να βάζουν δυσκολίες σε αυτή την ομάδα. Γιατί αυτή η ομάδα τόσα χρόνια στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου δεν έχει κάνει κακό σε κανέναν, παρά μόνο καλό και έχει δείξει το δρόμο για τις επιτυχίες και ιδιαίτερα στις επαρχιακές ομάδες».