Βαθμολογία

«Έχει πάρει εντολή να κλονίσει την παρουσία μου στην ΑΕΛ»

«Βέλη» κατά του διευθυντή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, Γιώργο Δημητρίου και του προέδρου της Super League, Γιώργου Μποροβήλου, εξαπέλυσε ο Αλέξης Κούγιας μέσω του ΣΠΟΡ FM 94.6, ενώ έκανε έκκληση στη δικαιοσύνη να ελέγξει πως ορισμένοι άνθρωποι μπήκαν στο ποδόσφαιρο από το 1996 και μετά, για να δουν πως λειτουργεί το παρασκήνιο. Αναλυτικά ο Αλέξης Κούγιας:

«Τόσα χρόνια πληρώνω αυτό το ποδόσφαιρο και οικονομικά και με φθορά της προσωπικότητάς μου. Αυτοί λοιπόν που ήταν στο σκοτάδι, τώρα αναδεικνύονται από την δικαιοσύνη, γιατί εδώ και ένα χρόνο και πλέον, γίνεται μία πολλή σοβαρή έρευνα για τις πλαστές φορολογικές ενημερότητες. Με συνεργασία του κ. Δημητρίου με τους υπευθύνους αυτών των ομάδων. Ο κ. Λακαφούσης ο εισαγγελέας λοιπόν, ψάχνει πως έγιναν τα δελτία, πως αδειοδοτούνταν οι ομάδες; Και σε αυτή τη διαδικασία, πάλι ο βασικός μάρτυρας ήταν ο Αλέξης Κούγιας. Ο κ. Δημητρίου έχει πάρει εντολή, είμαι βέβαιος γι' αυτό, να κλονίσει τη δική μου παρουσία στην ΑΕΛ. Πέρσι όμως που δεν έδωσε και πάλι αδειοδότηση στην ΑΕΛ δεν ήταν το ίδιο. Το κυριότερο από όλα. Το νομική τμήμα πέρσι της ΑΕΛ, δεν συνεργάστηκε με το κράτος. Όταν η ΦΙΦΑ κάνει σαφή διάκριση των δύο ανωνύμων εταιριών. Αλίμονο αν επιτρέψω εγώ προσωπικά, ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης, ο Κοντονής, η Πολιτεία και ο οποιοσδήποτε, αν ο κάθε κ. Δημητρίου κρίνει το αν θα πάρει άδεια η ομάδα μου να συμμετέχει στο πρωτάθλημα. Δεν μπορεί ο κύριος αυτός που έχει τελειώσει το Λύκειο, να αποφασίζει αν θα πάρει άδεια, για παράδειγμα, ένας ολόκληρος Παναθηναϊκός».

Στη συνέχεια, ο Κούγιας αναφέρθηκε και στο θέμα του Γιώργου Μποροβήλου: «Η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα θα έπρεπε να λειτουργούν για το καλό των ομάδων, όχι συγκεκριμένων προσώπων. Οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα, να αδειοδοτούνται ομάδες που δεν θα έπρεπε να αδειοδοτηθούν και είναι πάρα πολύ σοβαρές και μεγάλες ομάδες. Ασχέτως του αν είναι υπόδικος, δεν θα έπρεπε να είναι εκεί. Κυκλοφορούσε με ''παπάκι'' και ξαφνικά εμφανίζεται με 500άρα Mercedes και είναι πάνω από τον Σαββίδη, τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Κούγια, τον Κομπότη, πάνω από όλους. Πρέπει να βρει η δικαιοσύνη πώς από το 1996 και έπειτα μπήκαν συγκεκριμένοι άνθρωποι σε συγκεκριμένα πόστα για να δούμε πως τελικά λειτουργεί το παρασκήνιο. Αυτό δεν θα το ήθελε ούτε ο Βαρδινογιάννης, ούτε ο Κόκκαλης, ούτε ο Πατέρας, ούτε ο Μαρινάκης. Όλοι αυτοί που ήταν στο σκοτάδι έκαναν κουμάντο. Τώρα σιγά σιγά τους φωτίζει η Δικαιοσύνη...».