Βαθμολογία

Ανοίγει ο δρόμος για την αδειοδότηση της ΠΑΕ ΑΕΛ

Ο μεγαλομέτοχος των «βυσσινί» συναντήθηκε με τον διευθυντή του τμήματος ανωνύμων εταιριών του Υπουργείου Ανάπτυξης, κ. Μασγανά, παρουσία και του νομικού συμβούλου του Κώστα Πηλαδάκη, κ. Σκουλή, όπου δόθηκαν σημαντικές απαντήσεις. Αρχικά, ξεκαθαρίστηκε πως κακώς πέρυσι δεν δόθηκε άδεια στην ΠΑΕ ΑΕΛ, ενώ τονίστηκε ότι η παλιά ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 θα διαγραφεί άμεσα από τα αρχεία της ΓΕΜΗ. Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχουν νομικά εμπόδια για την αδειοδότηση της ΑΕΛ ενόψει της συμμετοχής της στη Super League. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σήμερα στις 11:00 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του διευθυντού του τμήματος ανωνύμων εταιριών του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Μασγανά με τον κ. Αλέξη Κούγια και τον νομικό σύμβουλο του Κώστα Πηλαδάκη κ. Νικόλαο Σκουλή.

Στη συνάντηση αυτή τέθηκαν δύο θέματα: Το πρώτο ήταν η αδειοδότηση της ΠΑΕ ΑΕΛ από την Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ και το δεύτερο θέμα ήταν το νομικό ερώτημα του νομικού συμβούλου του κ. Πηλαδάκη προν στον κ. Μασγανά περί της δυνατότητος να συγχωνεύσει η πλευρά Πηλαδάκη την παλαιά ΠΑΕ ΑΕΛ, η οποία έχει μεν εκκαθαριστεί αλλά εκκρεμεί διαχειριστικός έλεγχος, με τη Γήπεδο ΑΕ κι έτσι να διαγραφεί αυτομάτως η ΠΑΕ ΑΕΛ του κ. Πηλαδάκη από το ΓΕΜΗ.

Oι απαντήσεις οι οποίες δόθηκαν είναι οι εξής:

1. Όσων αφορά την αδειοδότηση της νέας ΠΑΕ ΑΕΛ, η οποία αγωνίζεται στη Football League, ο κ. Μασγανάς, εκφράζοντας και τον Υπουργό κ. Σταθάκη, ήταν κατηγορηματικός ότι ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ η Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ δεν έδωσε πέρυσι αδειοδότηση στη νέα ΠΑΕ ΑΕΛ, αφού η παλαιά ΠΑΕ ΑΕΛ, από τότε που έπαψε να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Football League και διελύθη, δεν έχει κανένα αθλητικό σκοπό κι έτσι δε διαφέρει σε τίποτα από μία κοινή ανώνυμη εταιρία η οποία θα έπρεπε άμεσα να διαγραφεί από το ΓΕΜΗ ανεξαρτήτως αν εκκρεμεί διαχειριστικός έλεγχος.

ΜΑΛΙΣΤΑ Ο Κ. ΜΑΣΓΑΝΑΣ ΕΚΑΝΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟΝ Κ. ΚΟΥΓΙΑ ΟΤΙ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΕΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΠΑΕ ΑΕΛ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΜΗ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Κ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ.

2. Όσων αφορά το ερώτημα της πλευράς του νομικού συμβούλου του κ. Πηλαδάκη, για τη συγχώνευση της παλαιάς ΠΑΕ με τη Γήπεδο ΑΕ, ο κ. Μασγανάς ήταν κατηγορηματικός ότι αυτό δεν γίνεται λόγω μιας σειράς νομικών προβλημάτων.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ και προσωπικά ο κ. Κούγιας είναι ιδιαίτερα ευτυχής από αυτή τη νομική εξέλιξη, γιατί μετά την απάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης στην επιστολή της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ και μετά την απόφαση της FIFA για τον Τοάμα, έρχεται πλέον και το Νομικό Συμβούλιο του κράτους να προσθέσει με τον πλέον επίσημο τρόπο τη νομική θέση του Ελληνικού κράτους για τη διαγραφή της παλαιάς ΠΑΕ ΑΕΛ του κ. Πηλαδάκη από το ΓΕΜΗ, ανοίγοντας πλέον το δρόμο για την αδειοδότηση της νέας ΠΑΕ ΑΕΛ για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Super League.