Βαθμολογία

Ένα και να… καίει για την ΑΕΛ!!!

Η ΑΕΛ πήρε μια τεράστια νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης με 1-0 και έτσι έφτασε τους 47 βαθμούς και την πρώτη θέση, ενώ η ομάδα της Αθήνας έμεινε στους 45. Αύριο θα ξεκαθαρίσει η κορυφή μετά το ματς Κέρκυρα – Τρίκαλα.

Νικηφόρο το ντεμπούτο του Σάκη Τσιώλη στον πάγκο της ΑΕΛ που αποθεώθηκε από 10.000 και πλέον φιλάθλους! Καλύτερη η ΑΕΛ σε όλη τη διάρκεια του ματς που δίκαια στο φινάλε πήρε μια μεγάλη νίκη – ανόδου!

Καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια η ΑΕΛ στο πρώτο μισό του ματς, αλλά ο Απόλλων Σμύρνης ανταποκρίνεται σωστά αμυντικά και μπλοκάρει τις αντίπαλες επιθέσεις. Στις 8 τελικές οι γηπεδούχοι και στις 5 οι φιλοξενούμενοι με σχεδόν απόλυτη ισορροπία στην κατοχή της μπάλας (51% - 49% για την ομάδα της ΑΕΛ).

Στην επανάληψη η ΑΕΛ ανέβασε στροφές ήταν σαφώς ανώτερη και στο φινάλε πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στον μαχητικό Απόλλωνα. Ένταση στα τελευταία λεπτά που ευτυχώς δεν ξέφυγε…

Το φιλμ του αγώνα

2': Σουτ Ουρτάδο, έξω από την περιοχή, δεν έχει ιδιαίτερη δύναμη, εύκολα στην αγκαλιά του Αποστολίδη.

3': Κόρνερ για την ΑΕΛ με τον Ουρτάδο, κεφαλιά Αναστασόπουλου, άουτ...

12': Φάουλ για την ΑΕΛ με τον Μονιάκη από τα αριστερά του ημικύκλιου, άουτ...

26': Κόρνερ για την ΑΕΛ με τον Μονιάκη από τα δεξιά, βγαίνει και μπλοκάρει ο Αποστολίδης.

34': Εκτέλεση πλαγίου-γέμισμα από τα δεξιά του Πάνου στην περιοχή της ΑΕΛ, ο Τζιώρας από το πρώτο δοκάρι "τσιμπά" την κεφαλιά, η μπάλα φεύγει παράλληλα της εστίας και καταλήγει άουτ.

36': Φάουλ για την ΑΕΛ από τη δεξιά διαγώνιο της περιοχής. Μονιάκης απευθείας, στην αγκαλιά του Αποστολίδη, εύκολα...

42': Ο Πάτο φεύγει από τα αριστερά, βγάζει την παράλληλη συρτή μπαλιά, αλλά είναι αρκετά δυνατή και ο Μπόγιοβιτς δεν θα μπορέσει να κάνει την προβολή από το ύψος του δεύτερου δοκαριού.

56': Φάουλ για την ΑΕΛ στα δεξιά και περίπου στα 25 μέτρα, με πάσα εκτελείται, δυνατό σουτ Μπόγιοβιτς, ψηλά πάνω από την εστία του Αποστολίδη.

60': Δυνατό σουτ Τζιώρα από τα δεξιά, η μπάλα κοντράρει στο σώμα του Κομεσίδη. Ζητούν πέναλτι οι παίκτες του Απόλλωνα. Δεν έχουν δίκιο, το χέρι του αμυντικού της ΑΕΛ είναι μαζεμένο σε κάθε περίπτωση.

62': Καλή στιγμή για την ΑΕΛ. Φάουλ από τα δεξιά. Ο Βαρέλα αφήνει για τον Μονιάκη, δυνατό σουτ, μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι η μπάλα.

65': Κόρνερ για την ΑΕΛ από τα δεξιά, εκτελεί ο Βαρέλα, απομακρύνουν εύκολα οι αμυντικοί του Απόλλωνα.

70': Πέναλτι για την ΑΕΛ. Ο Αποστολιδης ανατρέπει τον Μπόγιοβιτς που βρέθηκε σε θέση τετ α τετ. Κίτρινη στον Αποστολίδη (ακόμα και κόκκινη θα μπορούσε να βγει με το γράμμα του κανονισμού καθώς ο επιθετικός ήταν σε προφανή θέση για γκολ).

73’: Ο Μπόγιοβιτς εκετελεί δυνατά, ξεγελά τον Αποστολίδη και 1-0 η ΑΕΛ.

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Νικολακάκης, Μονιάκης, Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης, Ουρτάδο, Αναστασόπουλος, Μπανούσης (63’ Κουτσιανικούλης), Πάτο (46’ Βαρέλα), Μαρουκάκης, Μπόγιοβιτς (86’ Λαμπρόπουλος).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές): Αποστολίδης, Πάνος, Ψιάνος, Δεληζήσης, Κύργιας, Φατιόν, Σουνάς (81’ Μπουντόπουλος), Στεργίδης (52’ Φαρινόλα), Βάντερσον, Κονέ, Τζιώρας (64’ Καμαρά).

Ρέφερι: Φωτιάδης (Καστοριάς) Βοηθοί: Σίπκας (Σάμου), Τζαφώλιας (Ανατολικής Αττικής) Τέταρτος: Κορδολαίμης (Ανατολικής Αττικής).