Βαθμολογία

Με δόξα και τιμή γιόρτασε η «βασίλισσα»

Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016, σύσσωμη η οικογένεια της «βασίλισσας του κάμπου» γιόρτασε και έκοψε την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Της Βάσως Γκατζούλη

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που έγινε στο κέντρο «Χίλια Χείλια», η ΑΕΛ δεν ξέχασε ούτε έναν από αυτούς που ήταν κοντά της όλα αυτά τα χρόνια της πορείας της.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν οι πρωταγωνιστές της «Χρυσής εποχής» που η ΑΕΛ κατέκτησε τους τίτλους και μιλάμε για τους Τάκη Παραφέστα, Γιάννη Γκαλίτσιο, Νίκο Νταμπίζα και Ζήση Ζιάγκα, που παρέλαβαν τα τρία τρόπαια από τον πρόεδρο του Σωματείου κ. Αντώνη Τσαγκάλη και τα παρέδωσαν στον Αλέξη Κούγια.

Το κύπελλο του 1985, το πρωτάθλημα του 1988 και το κύπελλο του 2007, ως βαρύτιμα έπαθλα ανεκτίμητης ιστορικής αξίας, επέστρεψαν στην ΠΑΕ, ώστε να τοποθετηθούν στο αμεσότατο μέλλον στο μουσείο της «βασίλισσας», το οποίο θα στεγαστεί μέσα στο AEL FC ARENA, έκτασης 250 τ.μ. με την συγκατάθεση του κ. Κώστα Πηλαδάκη.

Όμως όλα αυτά δεν θα είχαν την βαρύνουσα σημασία εάν δεν ήταν ακόμη και σήμερα στο πλευρό της ΑΕΛ ο κόσμος της. Συγκινητικές ήταν οι στιγμές αφού η αίθουσα ήταν κατάμεστη (πάνω από 1000 άτομα).

Ιδιαίτερη σημασία μας προκάλεσε το γεγονός πως ο πατήρ Ιωαννίκιος που έκοψε την πίτα, αφού ο πατήρ Ιγνάτιος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, ο οποίος τόνισε για πρώτη φορά μετά την Βοστώνη το 1986 βλέπει τόσο πολύ κόσμο σε κοπή πίτας πράγμα το οποίο σημαίνει πόσο πολύ αγαπούν την ομάδα. Ευχήθηκε από καρδιάς η ομάδα να ανέβει στην Σούπερ Λίγκα. Στην εκδήλωση έδωσαν το "παρόν" οι εκπρόσωποι των αρχών, οι βετεράνοι της ΑΕΛ, οι Σύνδεσμοι των Φιλάθλων της, αλλά και απλός κόσμος.