Βαθμολογία

Τσιώλης: «Η ΑΕΛ θα επανέλθει έτσι και αλλιώς»

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (25/2) η παρουσίαση του νέου τεχνικού της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Σάκη Τσιώλη.  Σε μία κατάμεστη αίθουσα από δημοσιογράφους παρουσιάστηκε από τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αλέξη Κούγια που πήρε πρώτος το λόγο, ενώ στη συνέχεια μίλησε ο Καρδιτσιώτης τεχνικός για την επόμενη μέρα της ομάδας. Αρχικά ο κ. Κούγιας τόνισε:  

«Σήμερα είναι η προτελευταία φορά που θα έχω δημόσια παρουσία για την ΑΕΛ, η τελευταία θα είναι στη γιορτή της πίτας του Σαββάτου. Το άλφα και το ωμέγα θα είναι ο προπονητής της. Εδώ προσωπικά κατάφερα σε ομάδα Β’ Ενικής να φέρω τον καλύτερο προπονητή. Ενώ την ίδια στιγμή σε πόλη της Ελλάδας περίμενε ένα απλό «ναι» συνέχισε να λειτουργεί με το δικό του πλάνο. Πριν πάρω τις μετοχές της ΑΕΛ προσπάθησα να το κάνω πράξη. Επισκέφτηκα τον κ. Τσιώλη στη Ρόδο, μου είχε πει το όνειρό του, αλλά είχε δώσει το λόγο του στη Κέρκυρα. Αρνήθηκε να παραμείνει στην Κέρκυρα όταν υποβιβάστηκε η ομάδα. Άρα είναι μια τεράστια παραχώρηση του κ. Τσιώλη, εγώ προσωπικά σαν εγγυητής αυτής της ομάδας, θα κάνουμε τα πάντα για να καταλάβουν όλοι οι Λαρισαίοι, το αφεντικό αυτής της ομάδας ακόμη και αν δεν ανέβουμε, αλλά και αν βγούμε στη Σούπερ Λίγκα, είναι ο Σάκης Τσιώλης, είναι σχέση ζωής.

Η δική μου καταξίωση θα είναι να ακούσω το όνομα του προπονητή μας στο AEL FC ARENA. Από σήμερα και η θέση του ιδιοκτήτη της ΑΕΛ θα είναι με τους απλούς οπαδούς.  Αλλά θα καμαρώνω τους ποδοσφαιριστές μου και όλους και αυτό είναι ένα μάθημα για όλους τους προέδρους.

Η δέσμευση που είχα κάνει την πρώτη μέρα ότι θα τους κάνω όλους υπερήφανους. Πρώτη φορά δεν έβαλε το οικονομικό προπονητής, αλλά άλλα πράγματα. Χαίρομαι τόσο πολύ που ταράχθηκαν τόσο πολύ τα νερά του Ελληνικού ποδοσφαίρου από την πρόσληψη του Σάκη Τσιώλη στην ΑΕΛ.

Τώρα πλέον δεν θα έχω καμία συμμετοχή, μόνο αν μου το ζητήσουν οι συνεργάτες μου αλλά και με τον κ. Τσιώλη. Δεν θα κάνουμε αελόμετρο στον κ. Τσιώλη και είμαι βέβαιος πως κάποιοι θα στεναχωρήθηκαν γι’ αυτή την αναμπουμπούλα που υπήρχε.

Τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα μιλάω με τον κ. Τσιώλη για παίκτες μαζί του και είναι εντελώς διαφορετικό να μιλάς με έναν φίλο και άλλο ότι είναι ο προπονητής μας.

Πήραμε έναν προπονητή που θα μπορούσε να είναι μόνιμος στην Εθνική αλλά και ένας από τους παίκτες που φόρεσαν με επιτυχία την φανέλα της ΑΕΛ. Θα πρέπει λοιπόν να τον βοηθήσουμε και στις δύσκολες στιγμές εμείς θα πρέπει να έχουμε την ωριμότητα και να πούμε και ποιος θα’ ρθει στη θέση του;

Τσιώλης: «Αυτά που έρχονται είναι τα σπουδαία»

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον άνθρωπο που με εμπιστεύτηκε σε αυτόν τον μεγάλο στόχο. Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη αξία είναι ότι όταν μίλησε για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Και είπε πως ένας από αυτούς είναι ο Σάκης Τσιώλης. Φυσικά δεν ήταν δύσκολο να έρθω για τον ερχομό μου στην ΑΕΛ. Θα πρέπει σήμερα να τελειώσουν με τα εξωτερικά θέματα και πρωταγωνιστές θα είναι οι ποδοσφαιριστές. Με την δυναμική που έχει αυτή η ομάδα όλο μπορεί να γίνουν. Η Λάρισα θα επανέλθει έτσι και αλλιώς. Το σημαντικό είναι να επανέλθει με όλους μας.

Αυτά που έρχονται είναι τα σπουδαία και τα μεγάλα. Φυσικά ο στόχος είναι να βγει η ΑΕΛ αλλά να οργανωθεί ξανά σωστά. Αυτή τη στιγμή η ΑΕΛ μπορεί να ταράξει τα νερά ακόμη και των ομάδων που είναι στις πρώτες θέσεις στη Σούπερ Λίγκα. Οι δηλώσεις του κόσμου στο πρόσωπό μου είναι συγκινητικές. Κάθε 15 μέρες θα υπάρχει μια ενημέρωση προς όλους σας. Πάνω απ’ όλα όμως ο στόχος είναι να βγει η ομάδα.

Για το τεχνικό τιμ ανέφερε: «Η ομάδα αφού με το καλό βγει, θα στελεχωθεί και με άλλα άτομα. Για το τώρα, δεν υπήρχε λόγος να αλλάξει κάτι από την πλευρά μου τουλάχιστον. Τα τελευταία 10 χρόνια υπάρχει ένα τιμ, με τον Λάζαρο Κυριλίδη, τον Βαγγέλη Τσιώλη και τον Κοσμά Στράτο. Όλοι μαζί προχωράμε στην παρούσα φάση».