Βαθμολογία

Κούγιας: «Εμείς θα πάρουμε το πρωτάθλημα»

Για όλους και για όλα μίλησε ο πρόεδρος της  ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ανακοινώνοντας τη παραίτηση του από τη προεδρία. Αναλαμβάνει ο κ. Λιόντος και αντιπρόεδρος ο κ. Κιούσσης. Ταυτόχρονα επεσήμανε πως ο Ναγιάρ με προσωπική του ευθύνη παραμένει στο ρόστερ.

«Ο αποκλειστικά υπαίτιος είμαι εγώ. Εγώ πρέπει να προστατεύω την ομάδα. Το γεγονός ότι η πρωτοπόρος ηττήθηκε εντός έδρας από μία από τους ουραγούς, έχει αιτία συμπεριφορές ποδοσφαιριστών, προπονητών και απατεώνων διαιτητών. Που δεν σεβάστηκαν κανέναν στην ομάδα και κυρίως τον κόσμο.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για να στραφούν τα βλέμματα αυτών που κάνουν πραγματικά κουμάντο στο ποδόσφαιρο που στήνουν τους διαιτητές, τους παρατηρητές, αυτούς που αβαντάρουν τους ανταγωνιστές μας, τη Κέρκυρα, τον Απόλλωνα, τα Τρίκαλα και τη Λαμία πρέπει να συμβεί κάτι. Αυτό το κάτι είναι η προσωπική μου παραίτηση.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας και να εκθέσω τους ανθρώπους που δεν σέβονται κανένα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα θησαυρίσουν και πως θα ικανοποιήσουν άλλα πρόσωπα.

Έχω ενημερώσει τον κ. Λιόντο ο οποίος από σήμερα αναλαμβάνει πρόεδρος. Αντιπρόεδρος είναι ο Παναγιώτης Κιούσης. Από σήμερα με τον Κυπαρίσση θα είμαστε οι προστάτες αυτής της ομάδας. Αυτή που θα αφυπνίσουν τις δυνατότητες αυτή της ομάδας.

Και να δώσουμε ένα μήνυμα. Διαιτητές που μας έχουν δώσει 76 κίτρινες και κανένα πέναλτι μέχρι στιγμής, από εδώ και πέρα με την ΑΕΛ δεν θα ξαναπαίξει κανείς. Το έχω κάνει άλλες δύο φορές. Και τις δύο φορές οι ομάδες μου πήραν το πρωτάθλημα.

Το έχω κάνει και με τον Πας Γιάννινα, το έχω ξανακάνει με την Παναχαϊκή. Αυτό ήταν μία ασπίδα και για την ομάδα και για τους προπονητές. Εγώ προσωπικά αυτή τη δημόσια εικόνα μου που φαίνεται κυρίως λόγω της δουλειάς μου, μόνο για το ποδόσφαιρο την έχω τσαλακώσει.

Δεν μπόρεσα να κλείσω μάτι και περπατούσα στο ποτάμι για να ηρεμήσω. Από εδώ και πέρα θα προσπαθήσω να το κατοχυρώσω. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι μέσα στο σπίτι μας δεν θα μας σέβονται. Στη Λάρισα είχαμε δει οφσάιντ από πλάγιο, τώρα είδαμε οφσάιντ και δύο μέτρα πίσω από το κέντρο.

Έφεραν από την Αθήνα ειδικό επόπτη, ο οποίος κανονικά πρέπει να λογοδοτήσει στην δικαιοσύνη γιατί ότι έκανε το έκανε με δόλο. Το ίδιο έγινε με το ανύπαρκτο πέναλτι του Κοντοχρήστου. Οποίος πηγαίνει στη μπάλα, και ο αντίπαλος πέφτει επάνω του.

Όπως και στα δύο πέναλτι που δεν δόθηκαν και στις έξι κίτρινες κάρτες που έδωσε σε συγκεκριμένους δικούς μας παίκτες. Παίκτες κλειδιά. Οι αντίπαλοι μας που παίζουν ξύλο δεν τιμωρούνται! Θυμηθείτε τι ξύλο έχουν φάει οι παίκτες μας. Γι' αυτούς τους λόγους αναλαμβάνω την ευθύνη και γι αυτούς τους λόγους θα προστατέψουμε την ομάδα με τον Θωμά Κυπαρίσση.

Παρά τις τοποθετήσεις του προπονητικού τιμ, ο Ναγιάρ θα παραμείνει στο ρόστερ! Χωρίς να θέλω να θίξω την προσωπικότητα του κ. Ντόστανιτς. Καθώς οι ήδη υπάρχοντες δεν μπορούν να καλύψουν επαρκώς. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε τον Ναγιάρ. Ελπίζουμε να δείξει κατανόηση ο προπονητής. Είναι προσωπική μου ευθύνη και εύχομαι ο Ναγιάρ να αντιληφθεί τι κάνει ο μεγαλομέτοχος της ομάδας γι αυτόν.

Δεν παρεκλείνουμε από το στόχο μας που είναι το πρωτάθλημα. Είναι βέβαιο πως μπορεί να χάσουμε στο τέλος τους Αναστασόπουλο και Μπανούση λόγω καρτών σε κρίσιμο παιχνίδι.

Η ΑΕΛ, όσο εγώ θα έχω τις μετοχές δε πρόκειται ποτέ να γίνει μέλος καμιά εγκληματικής οργάνωσης, είτε παλιάς είτε νέας. Το έχω κάνει σε όλη μου τη διαδρομή και το έχω πληρώσει ακριβά. Όμως τα γεγονότα με δικαίωσαν. Δείχνοντας στον κόσμο ποιοι είναι αυτοί οι επιτυχημένοι πρόεδροι.

Εμείς κοιτάμε μόνο το σπίτι μας. Όχι για τη Σούπερ Λιγκ. Δεν μας νοιάζει τι κάνει ο ΠΑΟ η ΑΕΚ και ο ΟΣΦΠ. Επειδή η ΠΑΕ ΑΕΛ έχει τη δυνατότητα να έχει ένα άνθρωπο που γνωρίζει το παρασκήνιο δεν πρέπει να φοβάται. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι μία ανύπαρκτη κοινωνικά ομάδα όπως ο Λεβαδειακός, έχει κερδίσει 11 πέναλτι δείχνει πολλά.

Το όνειρό μου είναι να είμαι ιδιοκτήτης αυτής της ομάδας της ΑΕΛ. Βάζω πρόεδρο και στηρίζω έναν άνθρωπο που δεν κοιμήθηκε ούτε αυτός χθες το βράδυ. Που αγαπάει την ομάδα. Συγχρόνως βάζω τον εαυτό μου στη θέση του απλού στρατιώτου.

Θέλω να δώσω ένα μήνυμα. Η ομάδα που είμαι εγγυητής δεν έχει καμία σχέση με καμία άλλη ομάδα. Σε όλους αυτούς που νομίζουν ότι χθες μας δημιούργησαν πρόβλημα. Να ξέρουν πως εμείς θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Δε ξέρω πόσους βαθμούς θα χρειαστεί, όμως εμείς θα τους πάρουμε.

Τέτοια ασέβεια δεν έχω ξανασυναντήσει ποτέ. Ζητώ να πάρουν τις φάσεις της ΑΕΛ και τα πέναλτι των Τρικάλων, του Απόλλωνα και της Κέρκυρας και της Λαμίας. Αυτό που γίνεται εις βάρος της ΑΕΛ δεν έχει προηγούμενο. Υπάρχουν ονοματεπώνυμα.

Θα τα δώσω στη δικαιοσύνη. Ξέρω τι κάνει πρόεδρος γειτονικής ενώσεων. Να γνωρίζεται κάτι. Ποτέ στη ζωή μου δεν υπέκυψα σε εκβιασμό. Θεωρώ ότι είναι σωστή η αποφασή μου. Η ΑΕΛ κατεστράφη στο παρελθόν από λάθος επιλογές και λάθος διαχείριση κρίσιμων στιγμών».