Βαθμολογία

Το Ειρηνοδικείο Αθηνών δικαίωσε 4 παλιούς παίκτες της ΑΕΛ

Το Ειρηνοδικείο Αθηνών δικαίωσε τέσσερις παλιούς παίκτες της ΑΕΛ. Πρόκειται για τους Περικλή Μπουσινάκη, Νίκο Αραμπατζή, Γιώργο Σικαλιά και Δημήτρη Ρούσση, που φόρεσαν τη βυσσινί φανέλα τη σεζόν 2013-14, όταν η ΑΕΛ αγωνιζόταν στη Γ’ Εθνική.

Η ομάδα της ΑΕΛ καλείται να πληρώσει στους παίκτες το συνολικό ποσό των 32.250 ευρώ. Σε μέρος του σκεπτικού της απόφασης που αποκαλύπτει το Soccerplus, αποδεικνύεται πως το δικαστήριο κρίνει ότι η ΠΑΕ που συστήθηκε ως διάδοχος του ερασιτεχνικού σωματείου, έπειτα από τη διαδικασία εκκαθάρισης στην οποία, τα τελευταία χρόνια έχουν υπαχθεί αρκετές ΠΑΕ, προκειμένου να απαλλαγούν από οφειλές και να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα.

Είναι δηλαδή μια απόφαση-σταθμός που θα επηρεάσει κι άλλες ομάδες στη συνέχεια που από ΠΑΕ έγιναν ερασιτεχνικά σωματεία και το αντίθετο, μιας και αναγνωρίζεται η συνέχεια.

Πρόκειται για τον αριθμό αποφάσεως 176/2016 του ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ στην προσφυγή των Περικλή Μπουσινάκη, κατοίκου Βόλου, Νικολάου Αραμπατζή, κατοίκου Θεσσαλονίκης, Γεωργίου Σικαλιά, κατοίκου Χανίων και Δημητρίου Ρούσση, κατοίκου Αθηνών κατά της διαδόχου του ερασιτεχνικού σωματείου «Αθλητική Ενωση Λάρισας 1964» ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΕ Αθλητική Ενωση Λάρισας», που εδρεύει στην Λάρισα και εκπροσωπείται νόμιμα και της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού της ΓΓΑ.

Κατόπιν τούτων ζητούν να υποχρεωθεί η εναγομένη, με απόφαση προσωρινά εκτελεστή να τους καταβάλει στον 1ο εξ αυτών το ποσό των 5800€, στον 2ο το ποσό των 6.200€, στον 3ο το ποσό των 5.250€ και στον 4ο το ποσό των 5.500€ βάσει τω διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας άλλως και επικουρικά βάσει των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας πλουτισμού, καθώς και το ποσό των 2.500€ στον καθένα ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης από την αναφερομένη αδικοπραξία της εναγομένης και όλα τα ανωτέρω ποσά νομιμοτόκως από την επόμενη της επίδοσης της αγωγής μέχρι την εξόφληση.