Βαθμολογία

Όρθια και στην Ελευσίνα η ΑΕΛ (0-2)

Η ΑΕΛ πήρε άλλο σημαντικό τρίποντο, αυτή τη φορά στην έδρα του Πανελευσινιακού με σκορ 0-2 και έτσι επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας της Β’ Εθνικής (41 β.).

Η ΑΕΛ είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς στο πρώτο 45λεπτο, ήταν σαφώς ανώτερη απέναντι στους γηπεδούχους που δεν κατάφεραν να κάνουν ούτε μία τελική!

Στην επανάληψη οι παίκτες της Ελευσίνας ανέβασαν στροφές, δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες αλλά ποτέ δεν κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ, παρά την προσπάθεια που έκαναν. Και εκεί που οι γηπεδούχοι πίεζαν για την ισοφάριση, ήρθε το γκολ για την ΑΕΛ στο 83’ που «κλείδωσε» τη νίκη για την «Βασίλισσα».

Αρκετοί φίλαθλοι της ΑΕΛ βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου, όπως φυσικά και ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ κ. Αλέξης Κούγιας. Μαρουκάκης και Λαμπρόπουλος τα γκολ για την ΑΕΛ, που είχε για κορυφαίο τον Βαρέλα!

Το φιλμ του αγώνα

8': Κόρνερ για την ΑΕΛ με τον Βαρέλα από τα δεξιά, διώχνουν εύκολα οι αμυντικοί του Πανελευσινιακού.

16': Ο Μπόγιοβιτς ανοίγει στον Μαρουκάκη, ο οποίος από θέση μέσα αριστερά με διαγώνιο συρτό σουτ ανοίγει το σκορ, 0-1.

18': Κόρνερ για την ΑΕΛ, από τα αριστερά αυτή τη φορά. Ο Βερέλα στην εκτέλεση, βγαίνει στο ύψος της μικρής περιοχής, διώχνει με τις γροθιές ο Μανιάτης, η μπάλα φτάνει στον Βαρέλα σουτ από θέση έξω αριστερά, μπλοκάρει σταθερά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.

23': Κόρνερ για την ΑΕΛ από τα δεξιά και αυτό με τον Βαρέλα, καρφωτή κεφαλιά Μαρουκάκη μέσα από την καρδιά της περιοχής, πέφτει και μπλοκάρει σταθερά ο Μανιάτης.

39': Ατομική ενρέγεια Μαρουκάκη, μπαίνει στην περιοχή από τα δεξιά, διαγώνιο σουτ, η μπάλα παίρνει ύψος και φεύγει πάνω από την εστία του Πανελευσινιακού.

43': Κόρνερ για την ΑΕΛ, από τα αριστερά με τον Βαρέλα, σε νέο κόρνερ απομακρύνουν οι γηπεδούχοι... Από την ίδια πλευρά με τον ίδιο εκτελεστή, περνά ανεκμετάλλευτο.

45'+2: Ο Ανδρίκος γυρίζει επικίνδυνα με το κεφάλι στον Μανιάτη, πάει να μπει στη φάση ο Μπόγιοβιτς, αλλά θα προλάβει να μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του Πανελευσινιακού.

49': Μακρινό σουτ Παληγεώργο από τα αριστερά, η μπάλα άουτ. Αυτό είναι και το πρώτο σουτ του Πανελευσινιακού!

51': Δοκάρι για τον Πανευλευσινιακό. Σέντρα-σουτ Τσίγκρου, η μπάλα με πολλά φάλτσα χτυπά στην οριζόντια δοκό και άουτ.

53': Σουτ Μπόγιοβιτς, άουτ η μπάλα.

53': Σουτ Ουρτάδο από θέση μέσα αριστερά, σε κόρνερ ο Μανιάτης.

55': Λάθος διώξιμο του Μανιάτη με τα πόδια, σουτ Μαρουκάκη μέσα από την περιοχή και δεξιά, μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του Πανελευσινιακού.

57': Ατομική προσπάθεια Μαρουκάκη, δυνατό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, διώχνει σωτήρια σε κόρνερ ο Μανιάτης. Εκτελεί ο Βαρέλα από τα αριστερά, αλλά υπάρχει επιθετικό φάουλ στην εξέλιξη και τέλος στην πίεση...

60': Ο Ανδρίκος κάνει βουτιά, ζητά και πέναλτι, δέχεται την κίτρινη κάρτα. Σωστή απόφαση από τον ρέφερι.

64': Εκτέλεση φάουλ για τον Πανελευσινιακό με γέμισμα, θα μπλοκάρει σε δεύτερο χρόνο ο Ξενοδόχοβ.

70': Σουτ Βαρέλα, η μπάλα κοντράρει σε Παληγεώργο και ο Μανιάτης δεν έχει πρόβλημα να μπλοκάρει.

79’: Έξαλλος ο Θανάσης Δημόπουλος μπαίνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Έντονες διαμαρτυρίες. Προσωρινή διακοπή στο ματς. Και αποβολή για τον προπονητή του Πανελευσινιακού από τον πάγκο.

80’: Σουτ Λαμπρόπουλου από θέση μέσα δεξιά, μπλοκάρει ο Μανιάτης.

81’: Ο Κυζερίδης εκτελεί φάουλ από τα δεξιά, σαν κόρνερ είναι, κεφαλιά από τον Πούρνο, η μπάλα κάνει γκελ και φεύγει ένα μέτρο από το αριστερό δοκάρι.

83’: Ο Μαρουκάκης επιχειρεί να περάσει την μπάλα πάνω από τον Μανιάτη, διώχνει ο τερματοφύλακας του Πανελευσινιακού που έχει βγει, η μπάλα φτάνει στον Βαρέλα, που ανοίγει δεξιά για τον Λαμπρόπουλου, διαγώνιο σουτ και 0-2.

89': Σέντρα-σουτ Κρητικού από θέση μέσα αριστερά, δεν έχει πρόβλημα ο Μανιάτης.

90'+4: Ατομική προσπάθεια Μαρουκάκη, περνά όποιον βρίσκει μπροστά του και ανοίγει στα αρισετρά της περιοχής για τον Κρητικό, κακό τελείωμα - σουτ, μπλοκάρει ο Μανιάτης.

90'+5: Βολίδα Βάιτζερ, διώχνει δύσκολα σε κόρνερ ο Ξενοδόχοβ. Στην εξέλιξη της φάσης οι φιλοξενούμενοι απομακρύνουν εύκολα.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Θανάσης Δημόπουλος): Μανιάτης, Κωνσταντινίδης (88’ Ναούμ), Τσίγκρος, Ανδρίκος (64’ Τσολακίδης), Βουρβαχάκης, Παληγεώργος, Κακαράς, Κυζιρίδης, Βάιτζερ, Γιαννιτσάνης, Πλαβούκος (77’ Πούρνος).

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ξενοδόχοβ, Μασούρας, Κοντοχρήστος, Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης, Μπανούσης, Αναστασόπουλος, Ουρτάδο (78’ Χοτζάλι), Βαρέλα (86 Κρητικός), Μπόγιοβιτς (69’ Λαμπρόπουλος), Μαρουκάκης.

Ρέφερι: Γιαννουλάκης (Χανίων) Βοηθοί: Σίπκας (Σάμου), Λιαμπότης (Αθηνών) Τέταρτος: Νεοφυτιάδης (Κορινθίας).