Βαθμολογία

«Δεν μπορεί κανείς να μας στερεί την ΑΕΛ»

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΛ η Σ/Τ προέδρου και μεγαλομετόχου της ομάδας κ. Αλέξη Κούγια με αφορμή τα όσα έγιναν στο παιχνίδι της Λαμίας και τον οπαδό της ΑΕΛ.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ μίλησε για τη φωτοβολίδα που πετάχτηκε, τονίζοντας πως αυτό ήταν το τέλος για μία μερίδα οπαδών. Στο πάνελ ήταν και ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ κ. Αντώνης Τσαγκάλης, ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ κ. Ζήσης Γρηγορίου και ο παλαίμαχος παίκτης της ΑΕΛ κ. Γιάννης Αλεξούλης. Όλοι τους στο πλευρό της ΠΑΕ ΑΕΛ και στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει φέτος η ομάδα να αλλάξει κατηγορία.

Ο κ. Αλέξης Κούγιας στην τοποθέτησή του είπε: «Ο κύριος λόγος που είμαστε εδώ, η εγκληματική ενέργεια, η οποία έγινε στη Λαμία από έναν εγκληματία που θα έπρεπε να είναι φυλακή. Και είμαστε η μοναδική ομάδα που θα μπορούσε να το κάνει. Είναι αδιανόητο στην ΑΕΛ να γίνεται κάτι τέτοιο, όταν έχει θρηνήσει θύματα.

Είχα όνειρα το καλοκαίρι να κάνουμε πολλά πράγματα. Δε μας ενδιαφέρει μόνο το αποτέλεσμα ενός αγώνα, αλλά πολλά πράγματα. Και το δείξαμε με την ενέργεια μας για το προσφυγικό. Εκλαμβάνοντας συγχαρητήρια παγκοσμίως.

Είμαι ευτυχής που είμαι ο ιδρυτής μιας προσπάθειας, που είδα την αντίδραση των παλαιμάχων της. Οι οποίοι είναι και αυτοί στο πάνελ για πρώτη φορά. Ο σκοπός της σημερινής προσκλήσεως, είναι να εκφράσουμε με τα πλέον επίσημα χείλη, την απέχθεια μας για την ενέργεια αυτού του οπαδού.

Εμείς δεν είμαστε οι αρμόδιοι να τον καταδώσουμε. Τον είδα, τον ξέρω. Όχι το όνομά του. Τον γνωρίζει επικεφαλής οργανωμένων. Αυτό είναι το τέλος μιας ομάδας οπαδών. Οι οποίοι έχουν δείξει δείγματα γραφής επικίνδυνης συμπεριφοράς.

Είναι λίγοι. Λιγότεροι από δέκα. Τους γνωρίζουμε. Δεν μπορεί κανείς να μας στερεί την ΑΕΛ. Δεν έχει δικαίωμα κανένας αληταράς, και δεν με νοιάζει, ας πάει φυλακή. Εγώ προσωπικά δεν θα γίνω καταδότης. Πρέπει να τον αποβάλλουν οι οπαδοί.

Έχουμε εισπράξει πολύ μίσος από τους αντιπάλους μας. Αυτό που έγινε στη Λαμία, δεν δικαιολογείται ο πρόεδρός της ομάδας που με έχει διαβεβαιώσει για έναν κόσμιο αγώνα, να πηγαίνει στα αποδυτήρια και να τους λέει «@@@ τους» και μετά στο ημίχρονο να τους λέει «δεν βαράτε καλά».

Όλοι κάνουμε λάθη. Πρώτος εγώ παίρνω την ευθύνη. Θα χαρούμε μαζί τις χαρές μας, θα λυπηθούμε μαζί. Και θα πανηγυρίσουμε μαζί. Όταν δεν θα έχω την δυνατότητα να συντηρήσω την ΑΕΛ, θα φύγω μόνος μου. Ότι και αν γίνει πρέπει να πάμε Σούπερ Λίγκα.

Πρώτο θέμα το κάναν κάποιοι πρόεδροι αυτό που έκανε το ανόητο πλάσμα. Θα τους δώσετε μήνυμα: «Εμείς είμαστε τεράστια δύναμη, αυτές οι μεγάλες ΠΑΕ που προσπαθούν να ελέγξουν την ΕΠΟ, η ΑΕΛ να ξέρουν δεν θα μπει στο άρμα κανενός.

Και θα πρέπει να προσέχουν πως θα αναφέρονται σε εμάς». Η ΑΕΛ είναι λαϊκό κίνημα. Πρέπει να μας έχουν φίλους, όπως και εμείς πρέπει να τους έχουμε φίλους. Ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΑΕΛ είναι ο μόνος που ανέδειξε τη βρωμιά του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ούτε έκλεψα, ούτε εμπόριο πετρελαίου έκανα. Είναι τίτλος τιμής για μένα το κατηγορητήριο που εξέδωσαν. Όταν με πειράξεις δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Αν μου δώσεις το χέρι σου, θα σε βοηθάω μια ζωή. Έτσι θα πορευτούμε και μαζί».

Αλεξούλης: «Το μεγαλύτερο θύμα είναι η ομάδα»

Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Αλεξούλης ανέφερε: «Άραγε ξέρεις τι είναι να είσαι θύμα; Ήμουν από το ποδοσφαιριστές που το έζησαν. Όταν έφυγε η βολίδα και τον χτύπησε στο λαιμό τον Μπλιώνα, τον μετέφεραν μπροστά μου. Η εναλλαγή συναισθημάτων. Σε όλη μας τη πορεία φάγαμε ξύλο πολλές φορές από άνανδρα παλικάρια. Που νομίζουν ότι έτσι δείχνουν την αγάπη. 

Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί έχουν φύγει από το γήπεδο υψηλής ηθικής λόγω των συμβάντων. Να ξέρουν αυτοί προσφέρουν προβλήματα και μόνο στην ομάδα. Η ανοχή του φανατισμού από τους παράγοντες, ενθαρρύνουν την τον οπαδισμό και τον φανατισμό. Κυρίως στους μεγαλουπόλεις. 

Η κοινωνική έκρηξη πρέπει να έχει στόχο, όραμα και ελπίδα. Ζούμε την απόλυτη παρακμή του ποδοσφαίρου. Υπάρχουν πολλά θύματα. Οι παίκτες της κάθε ομάδας δέχονται βία. Το μεγαλύτερο θύμα είναι η ομάδα. Που ενδεχομένως να χάσει και βαθμούς. Θύμα είναι και η οικογένεια που θέλει να πάει στο γήπεδο και φοβάται. Και τέλος είναι ο ίδιος ο «δράστης», αφού είναι καταδικασμένος. 

Τα παιδιά μας θέλουν πληροφορίες. Όχι γνώσεις. Για την παιδεία. Πρέπει να διασφαλιστεί η ασφαλής έκβαση του κάθε αγώνα. Αν κάποια «παιδάκια» “μπαίναν φυλακή, δεν θα τους ακολουθούσαν οι άλλοι. Οι αθλητές χρειάζονται να παρακεινούνται για να συμμετάσχουν σε δράσεις κατά της βίας και σε άλλες κοινωνικού είδους. 

Αυτή η ομάδα πασχίζει εδώ και χρόνια να βρει ισορροπία. Ίσως είναι από τις λίγες φορές, όπως και τότε στην αρχή του Πηλαδάκη που υπάρχει η ελπίδα. Αυτή η ομάδα αγαπήθηκε επειδή έπαιζε όμορφο αληθινό ποδόσφαιρο. Ο μόνος λόγος που πήγαμε ψηλά, ήταν επειδή ήμασταν όλοι μαζί. Ο μόνος τρόπος για να ξαναπάμε και πάλι ψηλά είναι να ήμαστε και πάλι μαζί».