Βαθμολογία

Διαμάχη Μυροφορίδη-Κυπαρίσση και στα ερτζιανά

Μετά την μεταξύ τους κόντρα στο παιχνίδι της Δευτέρας (8/2) ανάμεσα στη Λαμία και την ΑΕΛ οι Παύλος Μυροφορίδης και ο Θωμάς Κυπαρίσσης συνέχισαν τη διαμάχη τους και στα ερτζιανά.

Συγκεκριμένα ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας της Φθιώτιδας και ο γενικός αρχηγός των «βυσσινί» μίλησαν στον ραδιοφωνικό σταθμό « Metropolis 95,5» για το επεισόδιο τους, για το οποίο κλήθηκαν να απολογηθούν και από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό όργανο της Ένωσης Β’ Εθνικής, αλλά και για τη φωτοβολίδα που πετάχτηκε.

Ο Μυροφορίδης ανέφερε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στον Κυπαρίσση:  «Δεν είχαμε ξύλο. Φωτοβολίδα είχαμε. Ήταν η αιτία να μην γίνει το μεγαλύτερο ντέρμπι της Ελλάδας. Έπρεπε να διακοπεί το παιχνίδι. Αδιάψευστος μάρτυρας είναι το βίντεο. Δεν πήγες κόσμια στον διαιτητή. Εκτός και αν είμαστε τυφλοί όλοι οι άλλοι. Αν ο τρόπος που πήγες είναι κόσμιος, γελάνε μαζί μας. Μην παίζεις με το μυαλό μου. Εγώ διαμαρτύρομαι πιο έντονα από σένα. Αλλά μην μου λες εμένα για κόσμιο τρόπο και ότι ήρθα και σε απώθησα. Νταβατζής δεν είμαι και δεν θα γίνω για κανέναν διαιτητή και για κανέναν άνθρωπο. 

Εγώ του είπα ότι για μια φωτοβολίδα δεν έγινε το μεγαλύτερο ντέρμπι της Ελλάδας. Το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Μιλάς εσύ ρε Θωμά για προκλήσεις; Έχεις δει τι κάνετε στη Λάρισα; Θες να γίνουμε κατίνες στο ραδιόφωνο; Ποιος σε προκάλεσε χθες στο παιχνίδι; Μας συγχωρείτε που δεν ήρθαμε για να χάσουμε. Ξέρεις πότε θα έχεις δικαίωμα να μου μιλήσεις; Όταν θα έρθουν εδώ μέσα οι ανταγωνιστές σου και εγώ θα είμαι κότα. Τότε μπορείς να βγεις και να πεις Μυροφορίδη είσαι αλήτης. Σε όποια ομάδα και να είμαι, αν η ομάδα μου δεν πεθαίνει στο γήπεδο, δεν θέλω να υπάρχω σε αυτήν την ομάδα. Ακόμα δεν το έχω καταφέρει στη Λαμία αυτό. Θέλω να πεθαίνει και ο κόσμος της ομάδας. Αυτό δεν είπες πριν;

Γινόμαστε καραγκιόζηδες χωρίς λόγο. Σε παρακαλώ. Τι σε ενόχλησε; Ο κόσμος; Εσένα που έχεις παίξει μπάλα στο υψηλότερο επίπεδο; Θα με τρελάνεις ρε Θωμά; Πρέπει να τηρηθούν οι νόμοι. Αυτή η χώρα είναι κωλοχανείο γιατί δεν τηρούνται οι νόμοι. Τι το λες σε μένα αυτό; Είμαι ο μόνος που μιλάω παντού. Είναι κακό για την ομάδα σου. Η ομάδα σου θα τιμωρηθεί. Κάνει τίμιο αγώνα μέσα στο γήπεδο. Χωρίς αδειοδοτήσεις, χωρίς μεταγραφές. Και έρχεται ένας μπαγλαμάς να σου στερήσει εσένα το ψωμί σου. Μία ένσταση έχω εγώ. Ξεκινάει ένα πρωτάθλημα και είναι 18 ομάδες. Να μπουν αυτές που έχουν τις προϋποθέσεις. Ας γίνουν 12. Δεν γίνεται να μπαίνουν 18 με χίλια προβλήματα. Είναι νόμοι που τηρούνται κατά βούληση και κατά θέληση».

Ο Κυπαρίσσης από την πλευρά του είπε: «Είμαι 20 χρόνια στο ποδόσφαιρο και δεν χρειάζεται να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν. Στη συγκεκριμένη φάση όταν γίνεται αυτή η ένταση επανειλημμένως μπροστά στον πάγκο, δείτε το βίντεο δεν υπάρχει καλύτερος μάρτυρας, όταν πήγα και απευθύνθηκα προς τον τέταρτο διαιτητή, ο κ. Μυροφορίδης με έσπρωξε. Εγώ δεν απευθύνθηκα σε κανέναν Μυροφορίδη και σε κανέναν άνθρωπο της Λαμίας. Είχα παράπονο ότι ο τέταρτος μας έκανε όλο παρατηρήσεις να κάτσουμε κάτω, ενώ από την άλλη χορεύανε.

Μπορείτε να τα δείτε στην τηλεόραση. Είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Δεν θέλω να μπω σε αντέγκληση με τον κ. Μυροφορίδη. Ρωτήστε τον ίδιο που ήρθε και μου ζήτησε συγγνώμη μετά την αποβολή μας από τον διαιτητή. Είπε ότι δεν απευθύνθηκε σε μένα, μα πως δεν απευθύνθηκε; Δεν ασχολήθηκα εγώ μαζί του και ήρθες και με απωθείς; Τα πράγματα έγιναν έτσι. Δεν ασχολήθηκα με κανέναν στη Λαμία και μετά ήρθες και με απώθησες. Μετά ήρθες και είπες «Θωμά δεν έχω μαζί σου κάτι». Και τότε τι ήρθες να κάνεις; Λαϊκισμούς; Τι είναι αυτό το πράγμα; Να μιλάμε στον πληθυντικό σε όλους; Ποδόσφαιρο παίζουμε.

Εσύ τι πήγες να κάνεις να υπερασπιστείς τον διαιτητή; Εγώ βλέπω έναν υπέρμετρο φανατισμό και όλο το γήπεδο της Λαμίας να προκαλεί συνεχώς. Η Λαμία έπαιξε για τον εαυτό της. Δεν μπορούμε να κάνουμε συζήτηση έτσι. Δεν μπαίνω σε διαδικασίες να κάνω αυτά που κοροϊδεύω τους πολιτικούς. Λες πράγματα τα οποία δεν αναφέρω. Δεν μιλάω για το αγωνιστικό κομμάτι. Μιλάω για τον υπέρμετρο φανατισμό. Αυτό σου είπα. Η φωτοβολίδα είναι κατακριτέα από όλο τον κόσμο. Δεν το συζητάμε αυτό. Σαφέστατα να τηρηθούν οι νόμοι. Εκπροσωπούμε μια ομάδα που έχει την ιστορία της, τον κόσμο της, δεν εμπλέκεται σε κανένα ύποπτο ματς. Σε αυτά δεν παίρνει κανένας θέση. Μόνο εξυπνάδες και μονόλογους.

Όταν γίνεται μια προκήρυξη και βάζεις 18 άτομα στο εναρκτήριο, δεν σε αφήνει να κάνεις μεταγραφές, μετά σε αφήνει με όρους και κάθε τρεις και λίγο βγαίνουν ύποπτα ματς, εγώ είμαι περήφανος που ανήκω σε αυτήν την ομάδα. Διαφωνώ κάθετα με τη φωτοβολίδα. Από χθες έχουμε ενεργοποιηθεί για να εντοπίσουμε αυτό το άτομο που το έκανε. Πρόκειται για προβοκάτσια. Φωτοβολίδες δεν έχουν φύγει ποτέ και έχουμε πάει σε τόσες έδρες. Δεν ξέρω τους νόμους και τι γίνεται. Δεν είμαστε αρμόδιοι. Οι νομικές υπηρεσίες είναι αρμόδιες. Δεν χρειάζεται να τοποθετούμαστε για πράγματα που δεν είναι του χώρου μας. Διαβάζουμε έναν νόμο και έχουμε όλοι θέση. Να λαμβάνονται οι αποφάσεις από τους αρμόδιους για το αν έπρεπε ή δεν έπρεπε».