Βαθμολογία

Με βαριά ποινή απειλείται η ΑΕΛ

Παιχνίδι με μεγάλη ένταση και διακοπές στη Λαμία μεταξύ της ομώνυμης ομάδας και της ΑΕΛ. Στο δεύτερο ημίχρονο και πιο συγκεκριμένα στο 56’, ένας οπαδός των «βυσσινί» πέταξε φωτοβολίδα ευθείας βολής σε αυτούς της Λαμίας, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός.

Στο άρθρο 15 του Πειθαρχικού Κώδικα προβλέπονται πολύ αυστηρές ποινές για επεισόδια στα γήπεδα. Κάτι που σημαίνει ότι η ομάδα της ΑΕΛ απειλείται με βαρύ πρόστιμο και αποκλεισμό της έδρας της!  Σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ. 3β, στοιχείο 3: "Η ρίψη πάσης φύσεως αντικειμένου στον αγωνιστικό χώρο ή από μία κερκίδα σε άλλη, ιδιαίτερα δε πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, καπνογόνων και οποιουδήποτε εν γένει εύφλεκτου υλικού, πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τη λήξη του αγώνα απαγορεύεται αυστηρά. Εάν, παρά την απαγόρευση, συμβεί, επιφέρει τις ακόλουθες ποινές:
ε) Εάν η ρίψη αφορά σε φωτοβολίδα ευθείας βολής (έστω και μίας) και κάθε άλλου αντικειμένου, που δύναται να προκαλέσει σωματική βλάβη σε όλους όσους νόμιμα ευρίσκονται εντός του αγωνιστικού χώρου, τότε ο διαιτητής διακόπτει οριστικά τον αγώνα, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Στην περίπτωση αυτή η υπαίτια ομάδα τιμωρείται σωρευτικά με α. χρηματική ποινή από σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ έως εβδομήντα χιλιάδες (70.000) ευρώ και β. ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από μια (1) έως δύο (2) αγωνιστικές ημέρες"