Βαθμολογία

Ο Ζαλαώρας για Ξενοδόχοβ και Καβουσάκη…

Η θέση του τερματοφύλακα στο ποδόσφαιρο είναι μοναδική. Μπορεί να είναι πολλές φορές μοναχική, αλλά είναι η πιο καθοριστική και ιδιαίτερη απ’ όλες. Ο γκολκίπερ οφείλει να είναι γνώστης των πάντων και αποτελεί τον κόουτς εντός αγωνιστικού χώρου την ώρα του αγώνα. Δεν είναι διόλου τυχαίο, εξάλλου, ότι για αυτή τη θέση και μόνο υπάρχουν ειδικοί προπονητές.

Το a-sports.gr ζήτησε την άποψη του Γιάννη Ζαλαώρα που είναι προπονητής τερματοφυλάκων της Λαμίας. Πρώτη χρονιά στη Λαμία και «μεταγραφή» από τη Σούπερ Λίγκα, καθώς πέρσι ήταν προπονητής τερματοφυλάκων στον Λεβαδειακό!

Είναι 42 ετών και τη θέση την ξέρει από πρώτο χέρι ως πρώην γκολκίπερ. Έχει εργαστεί σε πολλές ομάδες σε επαγγελματικό επίπεδο ξεκινώντας από την Προοδευτική και τον Εθνικό Αστέρα, για να ακολουθήσουν η Νίκη Βόλου (τη χρονιά της ανόδου στη Σούπερ Λίγκα) και η ΑΕΛ πριν πάει στη Λιβαδειά.

Κάτοχος διπλώματος ΟΥΕΦΑ Β’, έχει παρακολουθήσει πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια στην Ελλάδα.

Στα... βραβεία του συγκαταλέγεται ότι ήταν ο προπονητής του Αποστολίδη, που αναδείχθηκε κορυφαίος τερματοφύλακας υπό τις οδηγίες του από τον ΠΣΑΠ για τις σεζόν 2013-14 σε Νίκη Βόλου και 2014-15 σε ΑΕΛ. Η αξιολόγησή του για τους τερματοφύλακες της ΑΕΛ:

Για τον Ξενοδόχοβ: Έχει πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις στο φετινό πρωτάθλημα, παρότι δεν ξεκίνησε ως βασικός. Μόλις του δόθηκε η ευκαιρία την άρπαξε από τα μαλλιά. Ο ανταγωνισμός του με τον Καβουσάκη μέσα από τις προπονήσεις έχει θετικό αντίκτυπο και στην ΑΕΛ… Η διάρκεια καταξιώνει έναν γκολκίπερ και γι' αυτό θα ήθελα να τον δω και στο επόμενο πρωτάθλημα. Είναι, όμως, αναμφίβολα μέσα στους τρεις κορυφαίους του α’ γύρου.