Βαθμολογία

Κούγιας: «Πιθανολογώ ότι η ΑΕΛ θα πάρει το πρωτάθλημα»

Ο γνωστός ποινικολόγος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, μίλησε μεταξύ άλλων για την επιστολή που έστειλε στην Football League, αλλά και τις σχέσεις του με τον Ηρακλή Νύκταρη, στο Metropolis 95,5. Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας:

Τι μπορεί να κάνει η FootballLeague για τα χρήματα που διεκδικεί η ΑΕΛ: « Η Football Leagueκάνει έναν προϋπολογισμό και βάσει αυτού κάνουμε και εμείς που είμαστε μέλη κάνουμε τους δικούς μας. Η ΑΕΛ και η προηγούμενη ομάδα μου η Παναχαϊκή είναι από τις κορυφαίες και ιστορικές ομάδες του συγκεκριμένου πρωταθλήματος. Όσα λέω αφορούν και την Παναχαϊκή. Αυτά τα πρωτοφανή πρόστιμα που μου επέβαλαν όταν κατήγγειλα τις διάφορες παράγκες έχουν ξεπεράσει τα 700.000, κατά 40% επιστρέφουν στην Football League. Υποτίθεται ότι είχα την κατανόηση του Σπύρου Καλογιάννη που είναι πρόεδρος της Football League για όσα μου έκαναν όλα αυτά τα χρόνια οι εγκληματίες. Ο ίδιος έλεγε ότι δεν τον έβρισκε σύμφωνο το ότι με εξόντωναν οικονομικά όλα αυτά τα χρόνια. Ουσιαστικά με κορόιδευαν. Τώρα έχω την ΑΕΛ και έκανα έναν υψηλό προϋπολογισμό. Βλέπετε τόσα χρόνια ποιες ομάδες παίξανε στην FootballLeague και στην Σούπερ Λιγκ. Τα έσοδα από τον ΟΠΑΠ έκαναν κάποιους πλούσιους. Αυτές οι ομάδες αποχωρούν και τώρα όλοι θυμούνται ότι αυτές οι ομάδες δεν γεμίζουν λεωφορεία, ότι τα στάδια είναι άδεια και τώρα θυμούνται ότι κατέρρευσε το ποδόσφαιρο με αυτές τις ομάδες. Η ΑΕΛ για να ανέβει χρειάζεται να τηρεί έναν προϋπολογισμό, να έχει υψηλού επιπέδου ποδοσφαιριστές. Χρειάζεται να υπάρχει μια συνέπεια σε όσους εργάζονται. Δεν έχουμε τα έσοδα των 750.000 ευρώ που είχε ο Καλογιάννης όταν είχε την Κέρκυρα, έχουμε τα έσοδα της τάξης των 450.000 ευρώ τον χρόνο που είναι το 1/3 του προϋπολογισμού. Όταν από αυτά παίρνουμε μόνο τα 75.000 ευρώ σε έξι μήνες, ενώ θα έπρεπε να έχουμε πάρει τουλάχιστον 280.000 αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Ο Καλογιάννης τα έχει πάρει τα λεφτά αυτά και τα μοιράζει με διαφορετικό τρόπο. Υπάρχουν κριτήρια ανάλογα με την εμπορικότητα της κάθε ομάδας. Άλλες ομάδες παίρνουν 200.000 τον χρόνο. Αυτή η επιστολή είναι προσωπική. Την έστειλα γιατί η ΑΕΛ έχει κυνηγητό από την διαιτησία. Αν σε αυτό το κυνηγητό προστεθεί και ένας οικονομικός στραγγαλισμός… Εγώ δεν είμαι κανένας κροίσος. Στις άλλες ομάδες μπαίνουν πρόστιμα 2-3.000 ευρώ και στη δικιά μου 90.000 ευρώ. Αυτά ευνοούν τον Απόλλωνα Σμύρνης, τα Τρίκαλα και την Κέρκυρα. Μετρήστε τα πέναλτι που παίρνουν κάθε Κυριακή, δείτε και τα πέναλτι που δεν παίρνουμε εμείς. Αυτές οι ομάδες δεν έχουν κόσμο, μόνο τα Τρίκαλα έχουν λίγο. Αυτές οι ομάδες δεν έχουν τιμωρίες. Εμείς σε 10.000 κόσμο πετάει ένας μια κροτίδα και αμέσως καλούμαστε για απολογία.

Για την εκκαθάριση της ΠΑΕ ΑΕΛ: 
«Ο κ. Παναγόπουλος προσπαθεί με νομικά τρικ να συσχετίσει την ΠΑΕ ΑΕΛ που ιδρύθηκε πέρυσι, με την παλιά ΑΕΛ επί Πηλαδάκη. Η εκκαθάριση έχει ολοκληρωθεί. Αυτή η ΑΕΛ δεν έχει διαγραφεί από το Γ.Ε.ΜΗ. Υπάρχει ένας νόμος που ήταν πρωτοβουλία του υφυπουργείου Αθλητισμού. Σε κάθε περίπτωση αυτό δεν το χειρίστηκαν καλά από την μεριά της ΑΕΛ και δεν πήρε αδειοδότηση και εμείς δεν μπορούμε τώρα να κάνουμε μεταγραφές. Απλώς δεν πήρε αδειοδότηση γιατί δεν έχει διαγραφεί η παλιά ΠΑΕ. Χρειάζεται είτε ένα ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, κάτι που έχει γίνει, και αν λυθεί από εκεί το πρόβλημα χρειάζεται μια τροποποίηση. Ο τρόπος που γίνονται οι κανονισμοί της ΕΠΟ, νομοτεχνικά, είναι τραγικός. Οι νομικοί που τα κάνουν είναι ανεπαρκείς ή υπηρετούν αυτοσκοπούς. Επειδή υπάρχει το δήθεν αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ κανείς δεν έμπαινε στην διαδικασία να κάνει ένα σοβαρό νομοθέτημα. Τα νομοθετήματα είναι γεμάτα τρύπες.

Για το πρόβλημα που υπάρχει με την αδειοδότηση: 
«Το πρόβλημα με την αδειοδότηση το έχει και ο Άρης που έχει και ένα ακίνητο. Η ΑΕΛ δεν έχει τίποτα να εκποιήσει, αλλά ενώ έχει γίνει η εκκαθάριση κόλλησε σε έναν νομικό λόγο. Η ΕΕΑ ενέκρινε την ίδρυση της ΠΑΕ ΑΕΛ. Δεν ήταν ο Παπαλάκης, ήταν ο προηγούμενος πρόεδρος της ΕΕΑ. Ενώ έχει γίνει έγκριση, για τους δικούς της λόγους η επιτροπή αδειοδοτήσεων, η οποία είναι ενός ανδρός αρχή, δεν έδωσε την αδειοδότηση. Αλλά οι φάκελοι είναι απόρρητοι και δεν ξέρουμε τον λόγο. Δεν έκανα εγώ το ερώτημα ως ΠΑΕ ΑΕΛ στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, αλλά το υπουργείο ανάπτυξης. Αυτός ο νόμος που δημιούργησε το πρόβλημα έγινε με πρωτοβουλία του υφυπουργείου Αθλητισμού, είμαι βέβαιος ότι θα λυθεί τις επόμενες μέρες. Επειδή ο Άρης μου έχει προσάψει πολλά, ας του ανοίξω τον δρόμο. Πιθανολογώ ότι η ΑΕΛ θα πάρει το πρωτάθλημα. Φανταστείτε να πάρουμε το πρωτάθλημα και να βρεθούμε μπροστά σε νομικά τρικ».

Για την απόφαση Κοντονή να κλείσει η Θύρα 13: 
«Δεν θέλω να κάνω σχόλιο για το κλείσιμο της θύρας 13 με απόφαση του Κοντονή. Με τον τρόπο που έγιναν τα νομοθετήματα, με αυστηρά πρόστιμα, χωρίς να υπάρχουν δικλίδες, στον ΠΑΟΚ ανάβουν 13 πυρσούς, πέφτουν 5 κροτίδες, φεύγει μία φωτοβολίδα και η επιτροπή της Σούπερ Λιγκ ρίχνει 7.000 πρόστιμο. Για την ΑΕΛ μία κροτίδα και ένας πυρσός μία αγωνιστική και 46.000 ευρώ πρόστιμο. Προϋπολογισμός του ΠΑΟΚ 15.000.000 ευρώ, προϋπολογισμός της ΑΕΛ και χρηματοδότηση της ΑΕΛ 450.000 ευρώ θεωρητικά. Στην πραγματικότητα ούτε 200.000 δεν θα πάρουμε. Βλέπετε ο Εργοτέλης αποχώρησε σήμερα. Είναι βέβαιο ότι θα αποχωρήσουν και άλλες ομάδες. Δεν γίνεται να πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι. Στον Παναθηναϊκό έγινε πολύ αυστηρή εφαρμογή των διατάξεων εν αντιθέσει με άλλες ΠΑΕ. Δικαίως διαμαρτύρεται ο Παναθηναϊκός. Είναι απόφαση των τακτικών δικαστών. Είναι απόφαση των τακτικών δικαστών. Η ΕΠΟ τώρα λέει «τακτικούς δικαστές» δεν θέλατε; Ενώ εμείς που είχαμε τους δικούς μας και κανονίζαμε ό,τι θέλαμε, εσείς δεν τους θέλατε. Αυτό είναι μια έμμεση απάντηση για το πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει μια καθεστηκυία τάξης ένα σωστό νομοθέτημα με τέτοιο τρόπο που να δικαιολογήσει δικές της παράνομες συμπεριφορές του παρελθόντος».

Για τις σχέσεις με τον Ηρακλή Νύκταρη: 
«Τον κ. Νύκταρη τον έχω ευεργετήσει στη ζωή μου. Πριν από 25 χρόνια αντιμετώπιζε τη σοβαρότερη υπόθεση της ζωής του. Μου ζήτησε τη βοήθειά μου και εγώ βοήθησα τα δικαστήρια να εκδώσουν μία δίκαιη απόφαση. Ήταν ευγνώμων σε μένα. Η δεύτερη φορά που τον ευεργέτησα και ευεργέτησα και τον ΟΦΗ ήταν όταν στο πόρισμα Παπανδρέου είχε υποκλαπεί τηλεφώνημά του για κάποιο παιχνίδι του ΟΦΗ. Δεν ήταν ο πραγματικός ιδιοκτήτης του ΟΦΗ, αν και του απέδιδαν αυτή την ιδιότητα. Ο Νύκταρης είναι ένας άνθρωπος που λέει πολύ περισσότερα πράγματα και δημιουργεί άσχημες εντυπώσεις για το πρόσωπό του. Δεν περίμενα ποτέ μια ανακοίνωση της ΑΕΛ που αφορούσε τα Τρίκαλα, τον Πανελευσιανιακό και τα Χανιά να τον εξωθήσουν σε αυτή τη συμπεριφορά εναντίον μου, που οδήγησε σε μια γροθιά από πίσω στο αεροδρόμιο. Τότε εγώ του υπενθύμισα όσα έχω κάνει. Πραγματικά γνωρίζει και την προσωπικότητα μου και τα όσα του έχω προσφέρει, προσπάθησε μέσω τρίτων ανθρώπων να έχουμε μια συνάντηση. Αυτοί μου ζήτησαν να συναντηθούμε. Εμένα μου αρέσει να πηγαίνω στον Βόλο. Ξαφνικά δέχτηκα χιλιάδες λουλούδια στο τραπέζι μου και μετά από λίγο ήρθε στο τραπέζι μου ο Παναγιώτης Μποτσιβάλης και μου ζήτησε να μιλήσουμε με τον Νύκταρη. Πράγματι μιλήσαμε. Μου έκανε μια αντρική εξήγηση. Δεν μου είπε συγγνώμη, αλλά με τον τρόπο μου έδειξε ότι το μετάνιωσε τα όσα έγινε. Δεν ξεχνιούνται ορισμένα πράγματα. Δεν έχω διάθεση να πηγαίνω στην Κρήτη και οπουδήποτε αλλού και να κοιτάζω την πλάτη μου. Η συζήτηση που είχαμε ήταν ειλικρινής και ότι έχει λήξει αυτή η ιστορία. Έχω αποφασίσει να ανακαλέσω την μήνυση που υπέβαλα εναντίον του».