Βαθμολογία

Άξιζε κάτι καλύτερο...

Η ΑΕΛ αν και έκανε μεγάλη προσπάθεια στο πρώτο παιχνίδι με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης στο AEL FC ARENA, στο φινάλε γνώρισε την ήττα με σκορ 0-3 για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ΑΕΛ μπορεί να έχασε ευκαιρίες να σκοράρει αλλά δεν κατάφερε κάτι καλό στο συγκεκριμένο παιχνίδι κόντρα σε μια ομάδα πρώτης κατηγορίας. Παρά το γεγονός ότι η ΑΕΛ πάλεψε, ο Αστέρας Τρίπολης ήταν αποτελεσματικός και από σήμερα είναι κοντά την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Την άλλη εβδομάδα η ρεβάνς στην Τρίπολη.

Οι Αρκάδες παρά τα πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, είχαν την ουσία, δηλαδή το γκολ και πέτυχαν τον στόχο τους. Πήραν νωρίς το προβάδισμα (Γιαννούλης 18'), άντεξαν την πίεση από το 20' και έπειτα και με δύο ακόμα τέρματα στο 64' (Φούντας) και στο 90'+3' (Μουκάμ) είναι με το... ενάμιση πόδι στα προημιτελικά. Η ΑΕΛ παρά το βαρύ 3-0, έδειξε διάθεση, διαμαρτύρεται για ένα πέναλτι στο 29' και κρατά την απόδοσή της μετά το 1-0. Δεν είχε, όμως την ουσία και έτσι καλείται να κάνει το «θαύμα» στη ρεβάνς της 13ης Ιανουαρίου στην Τρίπολη.


Οι γηπεδούχοι μπήκαν μουδιασμένα στο ματς, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Αστέρας, με αποτέλεσμα να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 18'. Ο Παπαδόπουλος έγινε κάτοχος της μπάλας στο ημικύκλιο, πάσαρε αριστερά στον Γιαννούλη και αυτός με αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 29' ο διαιτητής Φωτιάδης κακώς δεν έδειξε την άσπρη βούλα σε ανατροπή του Σανκαρέ στον Πάτο και τέσσερα λεπτά μετά ο Μπόγιοβιτς έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, αστοχώντας με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Μπουντόπουλου. Ο Αναστασόπουλος δημιουργούσε διαρκώς ρήγματα στα μετόπισθεν του Αστέρα Τρίπολης και τελικά η ΑΕΛ έκλεισε το ημίχρονο με 6 τελικές προσπάθειες έναντι 2 και την κατοχή απόλυτα μοιρασμένη.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε για τους «βυσσινί» όπως τελείωσε το πρώτο, με τους ποδοσφαιριστές του Ντόστανιτς να πιέζουν και τον Μαρουκάκη που είχε περάσει αλλαγή στο 57' να χάνει μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση ένα λεπτό μετά. Ωστόσο, ο Θεοδωρόπουλος έσωσε την εστία του στο τετ α τετ. Επτά λεπτά μετά και σε αντεπίθεση που έβγαλαν οι «κυανοκίτρινοι» έκαναν το 2-0. Συγκεκριμένα, ο Παπαδόπουλος με δεύτερη ασίστ βρήκε τον Φούντα και αυτός με διπλή προσπάθεια βρήκε δίχτυα, «πληγώνοντας» για δεύτερη φορά τους γηπεδούχους από την αριστερή πτέρυγα. Το τρίτο γκολ σημειώθηκε στις καθυστερησεις.

Σκόρερ: 18' Γιαννούλης, 64' Φούντας, 90'+3' Μουκάμ.

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Κανουσάκης, Μασούρας, Κοντοχρήστος, Κομεσίδης, Γιοβάνοβιτς, Αναστασόπουλος, Λαμπρόπουλος (69' Κουτσιανικούλης), Ουρτάδο (75' Ναγιάρ), Πάτο, Μπουντόπουλος (57' Μαρουκάκης), Μπόγιοβιτς.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Γιαννούλης, Σανκαρέ, Αλόκο, Κιτοκό, Ντουντού (23' Χαμντανί), Κουρμπέλης (79' Τορμένα), Δημούτσος (46' Φούντας), Τσοκάνης, Μούκαμ, Παπαδόπουλος.

Διαιτητής: Φωτιάδης (Σερρών). Βοηθοί: Τουμπακάρης, Κουντουρέλης (Αθηνών).