Βαθμολογία

Στραματσιόνι: «Μήνας κλειδί ο Ιανουάριος»

Με το δεξί μπήκε στο 2016 ο Παναθηναϊκός, ο οποίος κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Παναιτωλικού με 4-2 στη Λεωφόρο το βράδυ της Δευτέρας (4/1). Στη συνέντευξη Τύπου ο Αντρέα Στραματσιόνι ξεκαθάρισε πως έμεινε ικανοποιημένος από το επιθετικό κομμάτι της ομάδας του, αλλά όχι από την αμυντική της λειτουργία, ενώ αναφέρθηκε και στους Εσιέν και Μέστο κατόπιν ερωτήσεων.

«Ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μας επιθετικά. Δεν ξέρω αν το γκολ που δεχτήκαμε στην αρχή του ματς μας επηρέασε, πάντως δεν ήμασταν καθόλου καλοί αμυντικά και το είπα αυτό και στους παίκτες μου. Είναι αλήθεια ότι δημιουργήσαμε σωστά, αλλά αμυντικά δεν ήμασταν όπως έπρεπε. Κι όταν μιλάω για άμυνα εννοώ και τους 11 παίκτες μας. Όχι μόνο τους αμυντικούς μας», ανέφερε αρχικά ο Ιταλός, για να συνεχίσει: «Πρέπει να πούμε μπράβο στον Βιγιαφάνες κυρίως, αλλά και τον Ουάρντα με το νούμερο δέκα, που έκαναν σπουδαίο ματς.

Κάποιες φορές πρέπει να βάλεις την ίδια τετράδα πίσω, αλλά έχουμε κάποια προβλήματα που αυτό το ανατρέπουν. Για μένα ο Ιανουάριος είναι μήνας κλειδί και θα πρέπει να δουλέψουμε και να βρούμε λύσεις. Για να είμαι σαφής σήμερα δεν είμαι χαρούμενος αμυντικά αλλά γενικά έχουμε τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, Πρώτη φορά δεχτήκαμε δύο γκολ. Επιμένω ότι η άμυνα είναι θέμα όλης της ομάδας. Το δεύτερο γκολ που δεχτήκαμε για παράδειγμα ήταν από δικής μας χαμένη μπαλιά».

Για τα μεταγραφικά είπε: «Ο Ιανουάριος είναι δύσκολος μήνας και γενικά το θέμα δεν είναι να κάνουμε μεταγραφές απλά για να κάνουμε, αλλά για να βελτιώσουμε το επίπεδο της ομάδας».

Για τον Εσιέν ανέφερε: «Στη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου είδα κάποιους παικτες κουρασμένους. Είδα ότι Αμπέιντ και Εσιάν είχαν κάρτες και έβαλα το Λαγό για να τους ελευθερώσει και επαναλαμβάνω ότι δημιουργικά κάναμε καλό παιχνίδι, όχι όμως ανασταλτικά».

Για τον Μέστο σημείωσε: «Ο Μέστο είναι ένας παίκτης που ξέρω πολύ καλά, έχω καλή εικόνα για αυτόν, το συζήτησα με τον πρόεδρο και τους διευθυντές, πιστεύω ότι μπορεί να μας βοηθήσει με την εμπειρία του. Έχει να παίξει κάποιους μήνες, αλλά έκανε προπόνηση και ήρθε σε καλή κατάσταση Περιμένουμε τα χαρτιά του, έχουμε τον Βέμερ επίσης και θέλω δύο παίκτες σε κάθε θέση για να δίνουν μάχη για τη θέση το βασικού».

Για την απουσία του Ζέκα και τους τομείς που θέλει βελτίωση ο Παναθηναϊκός, επεσήμανε: «Δεν μου αρέσει να μιλάω για παίκτες ξεχωριστά, αλλά ξέρετε ότι είναι ο αρχηγός μας και είναι πολύ σημαντικός παίκτες. Μας έλειψε όπως και ο Μπεργκ αλλά η ομάδα είναι πάνω από πρόσωπα. Ήρθα εδώ και βρήκα πολλούς παίκτες στην ομάδα, εάν βρούμε τους παίκτες που μπορούν πραγματικά να μας βοηθήσουν για να επιστρέψουμε σε διεθνές ανταγωνιστικό επίπεδο, πρέπει να κάνουμε κινήσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες που έχουμε στην ομάδα. Δεν μπορώ να πω σε ποιες θέσεις. Σε όλες τις θέσεις. Υπάρχει η αγορά και μπορεί να βρεις παίκτες έτοιμους όπως ο Μέστο, αλλά και νέους που δεν θα είναι έτοιμοι τώρα αλλά που μπορεί να εξελιχθούν και να αποτελέσουν το μέλλον του κλαμπ. Μου αρέσει να εξελίσσονται οι παίκτες μέσα από την ομάδα».