Βαθμολογία

Μεταφέρει τα εκλογικά του δικαιώματα στη Λάρισα ο Κούγιας

Ακόμα πιο κοντά στην ΑΕΛ θέλει να βρίσκεται ο Αλέξης Κούγιας. Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα «tirei.gr», ο πρόεδρος των «βυσσινί» σκοπεύει να μεταφέρει τα εκλογικά του δικαιώματα στη Λάρισα.

Παράλληλα, μίλησε για τον λόγο που επέλεξε να μπει στην ΑΕΛ, αλλά και για τους στόχους του που είναι άμεσα η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα, αλλά και μια καλή πορεία στο Κύπελλο. Αναλυτικά τα όσα είπε:

-Κύριε Κούγια, για πιο λόγο επιλέξατε να αναλάβετε πρόεδρος της ΑΕΛ;

« Το να έχω τη θέση του προέδρου και του εγγυητού της καλή λειτουργίας της Λάρισας, είναι όνειρο πολλών ετών. Ξεκίνησε από την εποχή που τις μετοχές τις είχε αγοράσει ο Μπατατούδης. Τότε μαζί με τον υπουργό τον Αδαμόπουλο, έναν υπάλληλο του (που ήταν δεξί χέρι του Αδαμόπουλου) ο οποίος ήταν Λαρισαίος, κάναμε μια συζήτηση να είμαι πρόεδρος της ΑΕΛ χωρίς να έχω τις μετοχές. Αυτό δεν το δέχθηκα και παρέμεινε όνειρο από τότε. Όμως, ενώ θα μπορούσα να έχω αγοράσει πριν από πολλά χρόνια τις μετοχές, δυστυχώς ο τότε Περιφερειάρχης Ηπείρου και ένας δημοσιογράφος από τα Γιάννενα -γνωρίζοντας την Ηπειρώτικη καταγωγή μου- ήρθαν και με βρήκαν και με έπεισαν να πάρω τις μετοχές του ΠΑΣ. Έτσι έχασα την ευκαιρία να αγοράσω τις μετοχές της ΑΕΛ, τις οποίες είχε αγοράσει ο Πηλαδάκης. Από τότε ήταν κρυφό μου όνειρο, αλλά λόγω της πολυετούς θητείας Πηλαδάκη, δεν κατάφερα ποτέ να το κάνω πραγματικότητα. Όταν η Λάρισα διαλύθηκε λόγω της οικονομικής κατάστασης του Πηλαδάκη, ήδη εγώ τότε είχα αγοράσει τις μετοχές της Παναχαϊκής, όπου με έπεισαν σοβαρά στελέχη της περιοχής. Έτσι πήρα τις μετοχές μιας προβληματικής ΠΑΕ με 3,3 εκ. χρέη, στη Γ’ Εθνική κατηγορία, στην τελευταία θέση. Την εξυγίανα και την ανέβασα στην Β’ Εθνική.

Αυτά είναι παρελθόν. Τώρα βρίσκομαι στην ΑΕΛ, πρώτον γιατί υπήρξαν δυο άνθρωποι -ο ένας ήταν ο Δημήτρης Κιούσης μαζί με τον αδελφό του τον Παναγιώτη- που είχαν ένα πολύ σοβαρό δικαστήριο στην Πάτρα και τον εξέτασα σαν μάρτυρα. Εκεί, ακούγοντας πως εγώ θέλω οπωσδήποτε να φύγω από την Παναχαϊκή, με ρώτησε «γιατί δεν έρχεσαι στη Λάρισα;». Μου είπε επίσης ότι «δεν μπορεί ο Πλεξίδας ποτέ να είναι πρόεδρος, έχει πολλά χρέη. Έτσι, λοιπόν, με μεγάλο κόπο, ήρθα σε επαφή με τον Πλεξίδα. Ξέρετε τι τράβηξα για να πάρω τις μετοχές και να πάρω και το προπονητικό κέντρο στα Δέντρα; Το AEL F.C ARENA το έκλεισα με ένα πολύ ακριβό μίσθωμα που ξεκινά από τις 160.000€ ακόμη και αν είναι κλειστό και τελειώνει στις 300.000€ ,αν πάμε καλά. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ακριβότερο γήπεδο στην Ελλάδα. Όλο αυτό το πακέτο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι από την αρχή, από την πρώτη προπόνηση, είδαν όλοι πως υπάρχει ένα σχέδιο, μαζί με το Θωμά Κυπαρίσση που επέλεξα σαν άμεσο συνεργάτη μου, τον Ντόσανιτς, όλοι κατάλαβαν ότι είναι κάτι διαφορετικό στη Λάρισα».

-Κύριε Κούγια, για τον κόσμο της ΑΕΛ με την φετινή πορεία έχετε δημιουργήσει προσδοκίες για άνοδο στην Α” Εθνική. Νιώθετε ικανοποιημένος με αυτή την πορεία;

«Δεν νιώθω ικανοποιημένος, νιώθω ευτυχισμένος με αυτό που έχει γίνει στη Λάρισα και θέλω από εδώ να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον απλό κόσμο, τους οργανωμένους, στους παλιούς διοικούντες που με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Τους παλιούς που δημιούργησαν τη μεγάλη Λάρισα, την οικογένεια Καντώνια, το Ανδρέα Λιόντο, την οικογένεια Κιούση, αλλά και πολλούς άλλους ανθρώπους που δείχνουν την εμπιστοσύνη τους. Στις μεγάλες εταιρίες που διαφημίζονται στις φανέλες μας, υπάρχει ένας κύκλος εμπιστοσύνης. Όμως, ο μεγαλύτερος κύκλος εμπιστοσύνης είναι αυτό μου δείχνουν οι Λαρισαίοι είτε περπατώ στο δρόμο είτε πίνω έναν καφέ ή θα βγω ένα βράδυ να διασκεδάσω. Το κυριότερο απ” όλα είναι ότι εγώ θέλω να καταλαβαίνω τον παλμό του κόσμου. Τη μια Κυριακή παρακολουθώ τα παιχνίδια από τα επίσημα -δεν χρησιμοποίησα ποτέ την σουίτα- την άλλη την παρακολουθώ μαζί με τους οργανωμένους. Στα εκτός έδρας πάντα με τους οργανωμένους για να βλέπω τον παλμό, να βλέπω πως σκέπτονται. Τα τελευταία παιχνίδια τα απολαμβάνω βλέποντάς τα με ανώνυμους οπαδούς, που είναι στη θύρα 10 και στις θύρες της μεγάλης εξέδρας».

– Το όνειρό σας που φτάνει θα ήθελα να’ξερα…

« Το πρώτο μου όνειρο είναι βραχυπρόθεσμο και έχει ημερομηνία λήξης τον Ιούνιο του 2016. Να ανέβουμε στη Σουπερλίγκα. Υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μου, μια εξαιρετική πορεία αν μπορούμε να την κάνουμε στο κύπελλο, την οποία πιστεύω ότι μπορούμε να την κάνουμε γιατί έχουμε τις δυνατότητες. Αυτό θα το δείξουμε στις αρχές Ιανουαρίου στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, μια εξαιρετικά οργανωμένη ομάδα, η οποία χωρίς οπαδούς όμως, καθαρά μόνο με την οργάνωσή της και με τα χρήματα που κερδίζει, καταφέρνει να είναι μόνιμα στην Α’Εθνική και στην Ευρώπη. Ήδη, στην προηγούμενη φάση αποκλείσαμε τη φιναλίστ του κυπέλλου και μια άλλη ομάδα που κάνει συνεχώς παρουσίες στην Ευρώπη. Δικαιούμαστε να ονειρευόμαστε έναν νέο αποκλεισμό. Ο κυρίως στόχος μας είναι τη δεύτερη χρονιά με την άνοδο, να έχουμε κερδίσει έναν κορμό από 15 έως 20 παίκτες, οι οποίοι να μπορούν να είναι βάση για την επόμενη χρονιά. Του χρόνου με σωστή διαχείρηση, να κάνουμε καλές επιλογές παικτών, Ελλήνων και ξένων, να μην περνάει από την Λάρισα ο κάθε πικραμένος και ο κάθε τελειωμένος. Με γνώση, με τους προπονητές μας, με το Θωμά Κυπαρίσση, που νομίζω όλη η Λάρισα γνωρίζει πόσο πολύ αγαπά την ομάδα και νιώθει και αυτός την ίδια ευθύνη. Και κυρίως με τη δική μου ευθύνη, ενός ανθρώπου που έχει συνειδητοποιήσει, ότι η Λάρισα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και ότι μπορεί να ονειρεύεται ακόμη και τίτλους. Αυτός είναι ο στόχος μας, αλλά αυτό δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη».

-Ο Αλέξης ο Κούγιας πόσο Λαρισαίος νιώθει, πόσο του αρέσει η Λάρισα, ακόμη και σαν νοοτροπία;

« Το τι είναι η Λάρισα και οι Λαρισαίοι το γνωρίζω πολλά χρόνια, καθώς και κοινωνικές σχέσεις είχα, αλλά είμαι και ένας δικηγόρος, που έχει δικηγορήσει και έχει χειριστεί τις σπουδαιότερες υποθέσεις της περιοχής της Λάρισας, της Θεσσαλίας και του Βόλου. Έχω γνωρίσει τους ανθρώπους από αυτή την κοινωνική τριβή και μπορώ να σας πω ότι ο κόσμος της αγροτιάς, δεν έχει καμιά σχέση με κανέναν άλλον στην ελληνική κοινωνία. Επειδή αυτοί οι άνθρωποι έχουν αρχές, έχουν ισορροπία οικογενειακή και ψυχική, είναι άνθρωποι στους οποίους μπορείς να βασίζεσαι. Ό,τι έχουν να σου πουν, θα στο πουν, δεν υπάρχουν πολλοί διπρόσωποι άνθρωποι στην περιοχή. Η Λάρισα εξελίχθηκε σε μια πανέμορφη πόλη, η οποία ανθίζει συνεχώς οικονομικά, σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Υπάρχει το ωραιότερο γήπεδο της Ελλάδας και συγχρόνως μπορείς να ζεις στη Λάρισα. Μακάρι, να είχα ξεκινήσει το ταξίδι αυτό πολύ πιο νωρίς ,να μπορώ να έχω και την οικογένειά μου, αν και η δουλειά μου δεν μου το επιτρέπει. Δεν μπορώ δυστυχώς να φύγω από το γραφείο μου. Προσπαθώ να διατηρήσω την κυριαρχία μου στο επάγγελμά μου και συγχρόνως να αρχίσω να συνδέομαι με την κοινωνία της Λάρισας, προσπαθώντας όλο τον ελεύθερο χρόνο μου να τον περνάω εδώ. Προσπαθώ να ενσωματώσω και τα παιδιά μου σιγά- σιγά σε αυτή τη διαδικασία. Έχουμε ένα ωραίο σπίτι στον Παρνασσό που είναι μια ώρα από τη Λάρισα. Τις γιορτές θα τις περάσουμε ουσιαστικά στην πόλη. Είναι βέβαιο ότι σύντομα πραγματικά θα είμαι Λαρισαίος, γιατί θα μεταφέρω τον επόμενο μήνα τα εκλογικά μου δικαιώματα στη Λάρισα. Είναι αδιανόητο ο πρόεδρος της ΑΕΛ, να μην έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Όχι ότι ποτέ θα διεκδικήσω κάτι τέτοιο. Θεωρώ ότι ο πρόεδρος της Λάρισας είναι ανώτερος και από υπουργούς, απλώς πρέπει να είναι υπερκομματικός, πρέπει να εκφράζει όλη τη Λάρισα».