Βαθμολογία

Ντόστανιτς: «Ο καθένας πήρε την ευκαιρία του»

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Ράτκο Ντόστανιτς μετά την βαριά ήττα από την ΑΕΚ ανέφερε: «Ένα άσχημο βράδυ για εμάς, παίζαμε μίας σπουδαίας ομάδας όπως η ΑΕΚ. Το ξέραμε από πριν από το παιχνίδι πως ήταν αρκετά σημαντικό να είμαστε σε όλους τους τομείς έτοιμοι.

Ξέραμε από πριν πως είχαμε προκριθεί και αυτό για εμάς δεν ήταν κάτι σπουδαίο. Σας το είπα από την αρχή οι ποδοσφαιριστές δεν είναι αριθμός, ο καθένας πήρε την ευκαιρία που του άξιζε και έτσι κλείσαμε στο κύπελλο. Αφού λοιπόν πήραν την ευκαιρία τώρα έχουμε την εικόνα του καθενός.

Μέχρι χθες όλοι έδιναν το καλύτερο των δυνατοτήτων τους, σήμερα όχι όμως. Δεν μπορούμε να παίζουμε αν δεν είμαστε επιθετικοί και να καταλάβουμε τη φανέλα φοράμε. Σήμερα δεν παίξανε όλοι όπως θα έπρεπε και με όλες τις δυνατότητες τους. Το σημερινό παιχνίδι για μένα τέλειωσε, το επόμενο παιχνίδι για το πρωτάθλημα είναι πλέον το πιο σημαντικό».

Για την επιλογή αποστολής με την ΑΕΚ: «Εφτά παίκτες δικοί μου και στο παιχνίδι με την Ξάνθη δώσανε τα πάντα και παίξανε καλά ενώ περάσαμε και στην επόμενη φάση. Όλοι οι παίκτες μου πρέπει να παίρνουν την ευκαιρία τους και για μένα τώρα υπάρχει και μία πραγματική εικόνα».

Για του Μανακούσιο - Σουλιώτη: «Που θα έπρεπε να τους δω σε φιλικό παιχνίδι; Ο Βέρτζος είναι τραυματίας ενώ έχουμε και τον Γιοβάνοβιτς και τον Κομεσίδη για την Κυριακή, γι’ αυτό τους επέλεξα. Στο κύπελλο περάσαμε αυτό είναι το σημαντικό. Κάθε παίκτης που αγωνίζεται στην ΑΕΛ όμως πρέπει να καταλάβει πως όταν φοράει τη φανέλα αυτή θα πρέπει να πεθάνει μέσα στο γήπεδο. Αν οι παίκτες δεν βρουν κίνητρο κόντρα στην ΑΕΚ, κόντρα σε ποια ομάδα θα αποφασίσουν να παίξουν;»

Για την βαριά ήττα με την ΑΕΚ: «Φυσικά και γνωρίζω πως είναι βαρύ το σκορ. Αυτό λέω, πως οι παίκτες πρέπει να δίνουν τα πάντα. Γνωρίζαμε πως η ΑΕΚ είναι μία πολύ καλή ομάδα, αν νομίζετε πως είμαστε Μπαρτσελόνα ή σε πέντε μήνες γίναμε Μπαρτσελόνα κακώς το πιστεύετε. Δεν θέλω όταν χάνουμε να ρίχνουμε την ευθύνη σε ένα ή σε δύο παίκτες, όπως και όταν κερδίζουμε. Εγώ σας λέω πως όταν οι παίκτες πέντε μήνες δουλεύουν μαζί και ξέρουν την τακτική και ότι τους πω να κάνουν στο γήπεδο, πρέπει να παίξουν ακόμα και απέναντι στην ΑΕΚ πρέπει να ξέρουν τι πρέπει να δώσουν».

Για το αν έχει πλέον ολοκληρωμένη εικόνα για τους παίκτες: «Γνωρίζω για τους παίκτες μου, πλέον έχω εικόνα. Γνωρίζω τι διακυβεύεται στο παιχνίδι της Κυριακής με τα Τρίκαλα. Πέντε μήνες ήμασταν πρώτοι γιατί σε κάθε ματς δίναμε το πάντα. Εάν τώρα γίναμε μεγάλοι παίκτες και αστέρια πρέπει να το δείχνουμε στο γήπεδο. Καταφέραμε να είμαστε πρώτοι μόνο όταν παίζαμε συλλογικά».