Βαθμολογία

Ανώδυνη ήττα για την ΑΕΛ

Η ΑΕΛ υποδέχθηκε την Πέμπτη (17/12) την ΑΕΚ σε ένα ματς χωρίς βαθμολογικό κίνητρο. Η αναμέτρηση έγινε για την 3η αγωνιστική της β' φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας στον 7ο όμιλο. Άδειες ήταν οι εξέδρες του AEL FC ARENA λόγω της τιμωρίας της έδρας της ΑΕΛ. Η Ένωση επικράτησε με σκορ 0-5 με τους δύο τεχνικούς να πραγματοποιούν πολλές αλλαγές στις αρχικές ενδεκάδες.

Του Χρήστου Γκατζούλη
Φωτό: Άρης Παππάς

Ο τεχνικός της «Βασίλισσας» Ράτκο Ντόστανιτς βρήκε την ευκαιρία να δοκιμάσει αρκετά νέα παιδιά που δεν είχαν παίξει καθόλου. Σίγουρα έβγαλε σημαντικά συμπεράσματα ενόψει της συνέχειας. Από την άλλη η ΑΕΚ πέτυχε μια νίκη χωρίς κάποιο βαθμολογικό κίνητρο αλλά έδειξε ένα καλό πρόσωπο. Το ματς είχε ρυθμό κατά διαστήματα, αρκετές φάσεις με την ΑΕΚ να έχει τις περισσότερες και παράλληλα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Το φιλμ του αγώνα

2' Σουτ έξω από την περιοχή από τον Λαμπρόπουλο, άουτ.

5' Σε θέση οφσάιντ ο Τζιμπουρ ενώ επιχειρεί το ανάποδο ψαλίδι μέσα από την περιοχή της ΑΕΛ. Σωστή υπόδειξη.

7' Εκτέλεση φάουλ Λαμπρόπουλου από τα 25 μέτρα, απευθείας, εύκολα μαζεύει ο Ανέστης.

8' Σουτ Πάτο έξω από την περιοχή, η μπάλα άουτ.

9' Σουτ Κουτσιανικούλη από τα δεξιά του ημικύκλιου, πολλά μέτρα μακριά από την εστία της ΑΕΚ.

12' Αντεπίθεση της ΑΕΚ, ο Κορδέρο άνοιξε για τον Πλατέλλα, σουτάρει από θέση μέσα δεξιά, δεν έχει πρόβλημα ο Πατσογεώργος.

13' Ο Τζιμπούρ έδωσε για τον Μπουονανότε, κάτι σαν σέντρα-σουτ, πολλά μέτρα πάνω από την εστία της ΑΕΛ. Κακή επιλογή από τον Αργεντινό.

16' Τζιμπούρ και Βάργκας μπερδεύονται μέσα στην περιοχή και δεξιά της ΑΕΛ και χάνουν την ευκαιρία. Σουτάρει ο δεύτερος, κοντράρει ο πρώτος και άουτ.

17’ Σέντρα Μπακάκη από τα δεξιά, συρτό δυνατό σουτ στην κίνηση από τον Τζιμπούρ μέσα από την περιοχή και στα δίχτυα η μπάλα, 0-1 η ΑΕΚ.

20' Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ο Λαμπρόπουλος βρήκε με κάθετη τον Πάτο, κάνει το πλασέ από θέση μέσα αριστερά σε τετ α τετ με τον Ανέστη, αλλά ο γκολκίπερ της ΑΕΚ μπλοκάρει σωτήρια και κρατά το μηδέν στην εστία του.

25' Φάση διαρκείας και τριπλή ευκαιρία για την ΑΕΚ... Σουτ Βάργκας, κόντρα και κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μπουονανότε βγάζει τη σέντρα, κεφαλιά Βάργκας και νέο κόρνερ. Εκτελείται κεφαλιά αυτή τη φορά του Τζανετόπουλου και άουτ.

30' Σουτ Τζανετόπουλου μέσα από την περιοχή, ψηλά πάνω από τα γκολπόστ των γηπεδούχων.

35' Διπλό δοκάρι για την ΑΕΚ. Σέντρα Μπουονανότε από τα αριστερά, κεφαλιά Σοϊλέδη, κάθετο δοκάρι, στην επαναφορά ο Βάργκας επιχειρεί το γυριστό σουτ, νέο κάθετο δοκάρι!

37' Ο Νικολακάκης ξεφεύγει και μπαίνει από τα δεξιά στην περιοχή της ΑΕΚ κάνει το σουτ, αλλά δεν θα βρει στόχο.

41’ Ο Βάργκας βρήκε τον Μπουονανότε, ο οποίος ξέφυγε και μπήκε ταχύτατα στην περιοχή της ΑΕΛ από τα αριστερά, διαγώνιο σουτ και 0-2.

42' Νέα προσπάθεια του Μπουονανότε από τα αριστερά, βγάζει τη σέντρα, κεφαλιά Τζιμπούρ, θα αποκρούσει σωτήρια ο Πατσογεώργος.

47' Κόρνερ για την ΑΕΛ από τα αριστερά. Απευθείας από τον Λαμπρόπουλο, καλοτραβηγμένο, στην εξωτερική πλευρά των διχτύων η μπάλα.

54’ Ο Μπουονανότε με ντρίπλες «αδειάζει» όποιον βρίσκει στο διάβα του από θέση μέσα αριστερά, κάνει το σουτ η μπάλα στο αριστερό δοκάρι και μέσα, 0-3.

59' Κόρνερ για την ΑΕΛ από τα δεξιά με τον Λαμπρόπουλο, περνά ανεκμετάλλευτο.

63' Σουτ έξω από την περιοχή του Καμπλιώνης, πολλά μέτρα άστοχο.

71' Καλοτραβηγμένη εκτέλεση φάουλ από τον Κοντοχρήστο για την ΑΕΚ από την αριστερή πλευρά του ημικύκλιου, άουτ...

82' Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Μάνταλο από τη δεξιά διαγώνιο, σχεδόν 7-8 μέτρα πριν την περιοχή, η μπάλα άουτ.

85' Παράλληλη Μάνταλου από τα δεξιά, η μπάλα περνά μπροστά από την εστία της ΑΕΛ, αλλά ο Βασιλαντωνόπουλος δεν θα προλάβει να κάνει την προβολή...

89’ Ο Μάνταλος έβγαλε για τον Βάργκας, ο οποίος μπήκε από τα αριστερά, διαγώνιο σουτ, αριστερό δοκάρι γκολ, 0-4.

90’ Ο Τζιμπούρ δίνει για τον Μάνταλο, που είδε τον Πατσογεώργο να προσπαθεί να του κλείσει το οπτικό πεδίο βγαίνοντας από την περιοχή του, ψηλοκρεμαστό πλασέ και 0-5!

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Πατσογεώργος, Νικολακάκης, Κοντοχρήστος, Σουλιώτης, Μανακούσιος, Χάμος, Λαμπρόπουλος (62’ Ναγιάρ), Καμπλιώνης (67’ λ.τ. Μασούρας), Κουτσιανικούλης (62’ Μπόγιοβιτς), Ροβίθης, Πάτο.

ΑΕΚ (Πογέτ Γκουστάβο): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Κορδέρο, Σιμόες (58’ Φαγέ), Βάργκας, Πλατέλλας (71’ Βασιλαντωνόπουλος), Μπουονανότε (76’ Μάνταλος), Τζιμπούρ.

Διαιτητική τριπλέτα: Σέζος, Μπαλτάς, Μεσσήνης.