Βαθμολογία

(Χ)αμένη ευκαιρία για την ΑΕΛ!

Στην καλύτερη εκτός έδρας εμφάνιση για φέτος, η ΑΕΛ δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στην Καρδίτσα κόντρα στην Αναγέννηση (1-1) σε ένα ματς που έγινε χωρίς την παρουσία κόσμου.

Οι παίκτες του Ντόστανιτς αν και ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα δεν κατάφεραν να πάρουν αυτό που άξιζαν. Αρκετές φορές στην επανάληψη ο διαιτητής της αναμέτρησης αδίκησε την ΑΕΛ! Με αρκετά προβλήματα η άμυνα της «Βασίλισσας».

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΛ μπορεί να μην έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, όμως είχε την έλεγχο του αγώνα και έφτασε με αξιώσεις στην περιοχή της Αναγέννησης.

Ο τραυματισμός του Βέρτζου στα πρώτα λεπτά δεν στάθηκε αφορμή για την ΑΕΛ που ανέβασε στροφές όσο περνούσε η ώρα και κατάφερε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους να πετύχει ένα πανέμορφο γκολ με τον Μπουντόπουλο και να πάει χαρούμενη στα αποδυτήρια!

Η Αναγέννηση μπήκε δυνατά στα πρώτα λεπτά, αλλά ως εκεί. Στη συνέχεια η ΑΕΛ ανέβασε στροφές με τον Ουρτάδο αλλά έγιναν πολλά λάθη και από τις δύο πλευρές, όμως στο τέλος η «Βασίλισσα» είχε τον τελευταίο λόγο στο πρώτο 45λεπτο!

Στην επανάληψη η ΑΕΛ ανέβασε στροφές και δεν απειλήθηκε από την Αναγέννηση. Πολλά τα λάθη τα διαιτητή σε βάρος της ΑΕΛ που σίγουρα αδίκησαν την «Βασίλισσα». Τρομερή ευκαιρία έχασε ο Μπόγιοβιτς με την είσοδό του.

Συνολικά η ομάδα του Ντόστανιτς έκανε το καλύτερο εκτός έδρας παιχνίδι στην Καρδίτσα.  

Το φιλμ του αγώνα

7' Ο Μπιτέλης μπαίνει στην περιοχή από τα αριστερά, σουτ, διώχνει σε κόρνερ ο Ξενοδόχοβ.

8’ Εκτελείται το κόρνερ από τα αριστερά με τον Μαυριά, προσωρινή απομάκρυνση, σέντρα-σουτ, ο Κισκαμπάνης επιχειρεί την προβολή, μόνος μπροστά από τον Ξενοδόχοβ, αλλά δεν θα βρει την μπάλα και θα βγει άουτ.

14' Υπόδειξη για οφσάιντ ο Ουρτάδο που όμως δεν ήταν!

17' Ο Μαρουκάκης μπαίνει από τα δεξιά μέσα στην περιοχή και βγαίνει σε θέση τετ α τετ, διώχνει σωτήρια ο Κουτσόπουλος, στην επαναφορά προσπαθεί εκ νέου ο επιθετικός της ΑΕΛ, αλλά δεν θα βρει την μπάλα.

18' Σέντρα-σουτ Μαρουκάκη από θέση μέσα αριστερά, δεν έχει πρόβλημα ο Κουτσόπουλος.

22' Κόρνερ για την ΑΕΛ με τον Ουρτάδο από τα αριστερά, απευθείας σουτ Μαρουκάκη από θέση μέσα δεξιά, μπλοκάρει ο Κουτσόπουλος.

27' Μακρινό διαγώνιο σουτ από το Δημόπουλο από τα αριστερά, η μπάλα άουτ.

33' Ο Μαρουκάκης κινήθηκε από τα δεξιά, συρτό διαγώνιο σουτ, άουτ.

38' Κόρνερ από τα αριστερά για την ΑΕΛ. Ουτράδο εκτελεί, απευθείας στην αγκαλιά του Κουτσόπουλου.

40' Δημόπουλος σε Μπιτέλη μέσα στην περιοχή από τα αριστερά, η μπάλα βρίσκει και στο σώμα του Κομεσίδη, ζητούν χέρι οι γηπεδούχοι, δεν έχουν δίκιο όμως. Είναι εξ επαφής η επαφή από κόντρα πάνω στη διεκδίκηση. Σωστά ο διαιτητής θεωρεί ότι δεν υπάρχει πρόθεση.

43' Σουτ Μαρουκάκη από τα δεξιά και έξω από την περιοχή, άστοχο...

46’ Ο Μαρουκάκης άφησε για τον Μπουντόπουλο, καλοτραβηγμένο σουτ 2-3 μέτρα έξω από το ημικύκλιο, στο αριστερό "γάμα" της εστίας του Κουτσόπουλου, 0-1 η ΑΕΛ.

48' Σουτ Ροβίδη από την αριστερή διαγώνιο της περιοχής, άουτ.

49' Ο Τσούκαλος πιέζει και κλέβει την μπάλα από θέση μέσα αριστερά, επιχειρεί το πλασέ μπροστά από τον Ξενοδόχοβ, που με διπλή προσπάθεια και μετά από κόντρα θα απομακρύνει οριστικά τον κίνδυνο.

56' Ο Μπουντόπουλος άφησε για τον Μαρουκάκη, κακό σουτ έξω από την περιοχή, στο ημικύκλιο, απελπιστικά ψηλά άουτ.

61’ Ο Μπλέντι βγάζει τη σέντρα από τα αριστερά, οι αμυντικοί της ΑΕΛ δεν διώχνουν, ο Κομεσίδης δεν πιάνει καλά τη κεφαλιά και ουσιαστικά στρώνει για τον Μαυριά, ο οποίος με δυνατό σουτ από θέση μέσα δεξιά φέρνει το ματς στα ίσα (1-1).

67' Ξαφνικό σουτ Μαυριά, σε κόρνερ δύσκολα ο Ξενοδόχοβ.

72' Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΛ! Ο Ουρτάδο από τα δεξιά έβγαλε για τον Μπόγιοβιτς, πλασέ από το ύψος του πέναλτι και σε θέση τετ α τετ από τον Κουτσόπουλο, στέλνει την μπάλα ένα μέτρο έξω από το αριστερό δοκάρι!

79' Ο Γκόλιας κόβει καθαρά και σωτήρια τον Μαρουκάκη πριν σουτάρει. Το κόρνερ για την ΑΕΛ περνά ανεκμετάλλευτο.

84’ Ο Λαμπρόπουλος έβγαλε τη σέντρα, επιχειρεί την κεφαλιά Μαρουκάκη, ο Κουτσόπουλος ελέγχει την μπάλα στη γραμμή, ο επιθετικός της ΑΕΛ τον σπρώχνει και σε δεύτερο χρόνο με σουτ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Έγκαιρα ο διαιτητής έχει διακόψει το ματς, καθώς υπάρχει επιθετικό φάουλ.

85' Δοκάρι για την ΑΕΛ! Γέμισμα από τα αριστερά στα καρέ της ΑΣΑ, δυνατό σουτ Μαρουκάκη, η μπάλα χτυπά στο αριστερό δοκάρι με τη συμμετοχή και του Κουτσόπουλου που βρίσκει την μπάλα.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Κουτσόπουλος, Σάββας, Δημόπουλος (58’ Πιτταράς), Γκόλιας, Κισκαμπάνης, Υφαντής (58’ Μοσχάκης), Καραχάλιος, Μαυριάς, Μπλέντι, Μπιτέλης (75’ Ακασού), Τσούκαλος.

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ξενοδόχοβ, Μασούρας, Μονιάκης, Βέρτζος (6’ Γιοβάνοβιτς), Κομεσίδης, Ναγιάρ (77’ Λαμπρόπουλος), Μπανούσης, Μπουντόπουλος (71’ Μπόγιοβιτς), Ροβίδης, Ουρτάδο, Μαρουκάκης.

Διαιτητής: Μπαλατσούκας (Θεσπρωτίας). Βοηθοί: Τίκας (Θεσπρωτίας), Θεοδώρου (Πιερίας). Τέταρτος: Συμεωνίδης (Πιερίας).