Βαθμολογία

Ντόστανιτς: «Ο δρόμος είναι μακρύς»

Μετά το τέλος του αγώνα της ΑΕΛ με την Κέρκυρα ο τεχνικός της «Βασίλισσας» Ράτκο Ντόστανιτς τόνισε: «Συγχαρητήρια στην Κέρκυρα για τη νίκη. Είμαστε όλοι απογοητευμένοι όπως και οι φίλαθλοί μας. Σήμερα έπαιζαν οι δύο καλύτερες ομάδες της κατηγορίας και ξέραμε πως ένα ντέρμπι θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη για την ήττα. Είμαι όμως ικανοποιημένος από τους παίκτες, γιατί έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

Φτιάξαμε μία καλή σειρά καλών παιχνιδιών που δυστυχώς τελείωσε σήμερα. Από τώρα πρέπει να ξεκινήσουμε ένα νέο σερί για να αποδείξουμε πως είμαστε μία μεγάλη ομάδα. Ο δρόμος είναι μακρύς και πρέπει να δουλέψουμε για να τα καταφέρουμε και πάλι πετυχαίνοντας στο τέλος το στόχο μας που είναι η άνοδος».

Για την ευθύνη της ήττας: «Όταν μία ομάδα κερδίζει τότε κερδίζουν οι παίκτες, όταν χάνεις όμως ο προπονητής πρέπει να πάρει την ευθύνη. Θέλω να μιλήσω μόνο για το ποδόσφαιρο και όχι για άλλα πράγματα. Είναι μία δύσκολη κατηγορία η Football League. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε μόνο 15 λεπτά αλλά έτσι είναι το άθλημα».

Για την επιλογή της ενδεκάδας: «Πάντα επιλέγονται οι έντεκα ποδοσφαιριστές που δίνουν το μάξιμουμ το δυνατοτήτων τους. Σε κάθε αναμέτρηση υπάρχουν οι ευκαιρίες για να κερδίσει κάποιος, αλλά όλοι όσοι είναι μέσα στο χώρο ξέρουν πως κρίνεται το τελικό αποτέλεσμα στις λεπτομέρειες. Οι ομάδες που έχουν και τις λεπτομέρειες φτάνουν πιο κοντά στο στόχο τους στο τέλος».

Για το αν θα επηρεάσει την ομάδα η ήττα: «Πάντα βλέπω θετικά τα πράγματα. Όταν χάνεται ένα παιχνίδι υπάρχουν θετικά μηνύματα και μπορείς να βγάλεις τα συμπεράσματά σου. Ας μην αυταπατόμαστε, όμως ακόμα και να κερδίζαμε σήμερα κάποια στιγμή θα ερχόταν και η πρώτη ήττα. Δεν μπορείς να κάνεις πάντα την ήττα νίκη, το σημαντικό είναι οι ποδοσφαιριστές να προσπαθούν να γυρίσουν ένα παιχνίδι και να αποδίδουν στο μάξιμουμ».

Για τον αν επηρεάστηκε η ομάδα από την Ξάνθη: «Δεν πιστεύω πως μας επηρέασε το παιχνίδι με την Ξάνθη. Το κύπελλο είναι κάτι τελείως διαφορετικό, δεν έχει καμία σχέση. Οι παίκτες ήθελαν να αποδείξουν και εκεί πράγματα κόντρα σε μία ομάδα που ανήκει στη Super League. Για μένα όμως και η Κέρκυρα ανήκει σε αυτή τη κατηγορία».

Νικολακάκης: «Στο δεύτερο ημίχρονο παλέψαμε για ισοφαρίσουμε»

Ο παίκτης της ΑΕΛ Μανώλης Νικολακάκης είπε: «Συγγνώμη από τον φανταστικό κόσμο της Λάρισας που μας ενίσχυε ακόμα και όταν δεχθήκαμε το γκολ, αλλά και σε όλο το παιχνίδι ακόμα μία φορά. Κερδίσαμε τις μονομαχίες και πιέσαμε την Κέρκυρα, μία πολύ καλή ομάδα με την έναρξη του αγώνα. Στη συνέχεια όμως έπεσε η απόδοσή μας και δεχθήκαμε το γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο παλέψαμε για ισοφαρίσουμε κλείνοντας την Κέρκυρα στο δικό της μισό δίχως όμως επιτυχία. Θα ήθελα να συμπληρώσω πως δεν αξίζει να βρίσκονται αυτές οι δύο ομάδες σε αυτή τη κατηγορία, αλλά δεν πρέπει να διδάσκουμε ποδόσφαιρο που οι παίκτες ήταν κάτω. Πρέπει να κάνουμε το ποδόσφαιρο καλύτερο και είναι ανεπίτρεπτο το ότι παίχθηκε 13 λεπτά καθαρός αγώνας».