Βαθμολογία

Σκέψεις αποχώρησης κάνουν στην Αναγέννηση Καρδίτσας

Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί ακόμη στην Αναγέννηση Καρδίτσας για την τιμωρία μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών που της επιβλήθηκε για το ματς Κυπέλλου με τον Αχαρναϊκό, με τους Θεσσαλούς να μην έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους στην αναμέτρηση με την ΑΕΛ.

Στην ΑΣΑ, επίσης, είναι εκνευρισμένοι και για άλλες ποινές που έχουν δεχθεί από τα πειθαρχικά όργανα, με αποτέλεσμα να αναφέρουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν την Πέμπτη (3/12) ότι υπάρχουν σοβαρές σκέψεις αποχώρησης από το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής.

Ακόμη, οι «κιτρινόμαυροι» ενημερώνουν ότι την Παρασκευή (4/12) ο πρόεδρος της ομάδας Βασίλης Μπούρμπος θα εκφράσει στο Δ.Σ. της Ένωσης Β' Εθνικής τις αμφιβολίες που υπάρχουν για την τήρηση της ισονομίας στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά: «Έντονος είναι ο προβληματισμός, η απογοήτευση και η αγανάκτησή μας για όσα λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα και για την πρόσφατη ποινή κεκλεισμένων των θυρών για το ματς της ομάδας μας που είναι προγραμματισμένο την επόμενη αγωνιστική.

Προβληματισμός γιατί η απόφαση καθυστέρησε να εκδοθεί μ' αποτέλεσμα να συμπέσει η ποινή με ένα απο τα πιο εμπορικά παιχνίδια της χρονιάς όπου η ομάδα μας προσδοκούσε σε έσοδα και απογοήτευση γιατί η απόφαση είναι πέρα για πέρα άδικη και επιβλήθηκε τιμωρία για τη ρίψη δύο πλαστικών μπουκαλιών μετά το τέλος του αγώνα!!!

Και μάλιστα απο τα γραφόμενα στο φύλλο αγώνα του διαιτητή κ. Μπαλατσούκα που πραγματοποίησε μια απο τις χειρότερες διαιτησίες που έχει δει ο κόσμος τα τελευταία οκτώ χρόνια στο Στάδιο της Καρδίτσας και η οποία ήταν η κύρια αιτία να έλθει η ήττα και ουσιαστικά ο αποκλεισμός στο Κύπελλο που σημαίνει επιπλέον απώλεια εσόδων!!!

Ο διαιτητής απ' ό,τι διαπιστώσαμε γι' αυτές τις επιδόσεις του δεν είχε καμιά τιμωρία!

Η Αναγέννηση αντιθέτως τιμωρήθηκε για δύο μπουκάλια με απώλεια εσόδων άνω των 20.000 ευρώ και για μια φράση “παίξε τίμια” προς τον διαιτητή στο τέλος του νικηφόρου αγώνα με τα Τρίκαλα (Παπαργυρίου) με χρηματικό πρόστιμο ύψους 9.500 ευρώ συν την τιμωρία του προέδρου της με δύο μήνες αποκλεισμό απο τους αγωνιστικούς χώρους!!!

Έπεται και η εκδίκαση της υπόθεσης (συμπληρωματική έκθεση) για όσα έγραψε ο παρατηρητής για το ματς με τα Τρίκαλα για το οποίο η αποστολή της αντιπάλου ομάδας εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση για τη φιλοξενία!!! Μιλάμε δηλαδή για εξόντωση...

Το καταπληκτικό της υπόθεσης είναι ότι πρόσφατα η ομάδα της Καλλιθέας αθωώθηκε (σωστά κατά τη γνώμη μας) γιατί τα δύο μπουκάλια έπεσαν μετά το τέλος του αγώνα και η Αναγέννηση για τον ίδιο λόγο τιμωρήθηκε και μάλιστα χωρίς τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση!

Ποιο απο τα δύο παραπάνω σκεπτικά είναι σωστό;

Η αγανάκτησή μας είναι μεγάλη.

Κυρίως γιατί διαπιστώνουμε πως όχι μόνο δεν τυγχάνουμε του σεβασμού για την εξαιρετική εικόνα της ομάδας στον τομέα της φιλοξενίας και της τήρησης των κανονισμών, αλλά παρατηρούμε κάκιστη αντιμετώπιση απο την διαιτησία και ακατανόητες άδικες αποφάσεις!

Διατηρούμε πλέον έντονες επιφυλάξεις για το κατά πόσο ισχύει η ισονομία στην εξέλιξη του πρωταθλήματος οι οποίες θα εκφραστούν και κατα τη διάρκεια του συμβουλίου της football league την Παρασκευή όπου θα παραστεί ο πρόεδρος μας Βασίλης Μπούρμπος.

Η ομάδα μας στα τελευταία τέσσερα χρόνια που μετέχει στα επαγγελματικά πρωταθλήματα (Γ' Εθνική και football league) δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα και διατηρεί μια εικόνα αξιοπρεπέστατη χωρίς καμία προσφυγή αθλητού εις βάρος της και με συνέπεια σε όλες τις υποχρεώσεις της στο δημόσιο και σε τρίτους.

Κι όλα αυτά βασιζόμενη αποκλειστικά στις δικές της δυνάμεις, σε αυτοδιαχείριση και σ' ένα ρεαλιστικό πλάνο που εφαρμόζεται δίχως παρεκκλίσεις απο την πρώτη στιγμή αυτής της διοίκησης.

Υπό τις συνθήκες όμως που έχουν δημιουργηθεί (απρόβλεπτη απώλεια εσόδων, ακατανόητες τιμωρίες, απαράδεκτες διαιτησίες) είναι αδύνατον να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο την προσπάθειά της...

Γιατί απλούστατα όσοι τη διοικούν και πασχίζουν γι' αυτή δεν επιθυμούν για λόγους αρχής ν' ακολουθήσουν άλλο δρόμο πέρα απ' αυτόν της ηθικής και της αξιοπρέπειας...

Κάποια στιγμή οι υπεύθυνοι (πολιτεία, διοργανώτριες ποδοσφαιρικές αρχές) θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν επιτέλους τι είδους ποδόσφαιρο θέλουν...

Σε περίπτωση πάντως που συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη αντιμετώπιση η διοίκηση όπως το έχει προαναγγείλει σε προηγούμενη ανακοίνωσή της, το σκέφτεται πλέον πολύ σοβαρά ως κίνηση διαμαρτυρίας να παραδώσει τις σφραγίδες της ΠΑΕ στο υπουργείο Πολιτισμού και στον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Κοντονή και να αποχωρήσει...

Πριν ομως προβεί σ' αυτή την κίνηση θα παρουσιάσει δημοσίως τη θέση της για το αν υπάρχουν εντός και εκτός Καρδίτσας κύκλοι που επιχειρούν συστηματική αποδόμηση της προσπάθειάς μας...

Οι αρμόδιοι ας αναλάβουν τις ευθύνες τους...»