Βαθμολογία

Έτοιμη η ΕΠΟ να πάρει τη διοργάνωση της Β’ Εθνικής!

Με το τελεσίγραφο «ή αλλάζετε ή σας τελειώνουμε…» απειλεί ανοιχτά πλέον η ΕΠΟ την Ένωση Β’ Εθνικής! Στην Ομοσπονδία υπάρχει εκνευρισμός και έντονος προβληματισμός με την κατάσταση σήψης που επικρατεί εσχάτως στη δεύτερη κατηγορία και εμφανίζεται αποφασισμένη να λάβει δραστικά μέτρα.

Τι ακριβώς σκοπεύουν να κάνουν; Να άρουν την ανάθεση της διεξαγωγής του πρωταθλήματος στην Ένωση Β’ Εθνικής και να αναλάβει ή ίδια η Ομοσπονδία τη διοργάνωση! Κάτι ανάλογο που συνέβη πρόσφατα και με τη Γ’ Εθνική, η οποία αποκόπηκε από την πρώην ΕΠΑΕ και ενσωματώθηκε στην ΕΠΟ.

Τα πράγματα είναι δύσκολα για το μέλλον της Ένωσης Β’ Εθνικής και έχουν γίνει χειρότερα από τη στιγμή που το κλίμα στα εσωτερικά του φορέα είναι διασπαστικό και σε ορισμένες περιπτώσεις εκρηκτικό.

Τα κρούσματα παράνομου στοιχηματισμού, οι συνεχιζόμενες και διαρκώς αυξανόμενες αλληλοκατηγορίες παραγόντων της δεύτερης κατηγορίας αλλά και οι αντιδράσεις που εσχάτως υπάρχουν για τους τακτικούς δικαστές, τον πειθαρχικό κώδικα αλλά και την πρόθεση των ομάδων της Β’ Εθνικής να μην πληρώνουν τα πρόστιμα που τους επιβάλλονται έχουν… ξεχειλίσει το ποτήρι της υπομονής στην ΕΠΟ.

Ενδεικτικά της αρνητικής άποψης που επικρατεί για τη Β’ Εθνική στην Ομοσπονδία είναι και τα όσα ειπώθηκαν στο a-sports.gr για το όλο θέμα από ανθρώπους της ΕΠΟ: «Κάποιοι νομίζουν ότι το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής τους ανήκει και μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Κάποιοι νομίζουν ότι είναι μόνοι τους, ότι μπορούν να καταπατούν τους κανονισμούς και να μην υπολογίζουν κανέναν και τίποτα. Κάνουν λάθος… Όπως το ίδιο λάθος κάνουν αν νομίζουν ότι μπορούν να γράφουν τον πειθαρχικό κώδικα στα παλιά τους τα παπούτσια ή να μην υπολογίζουν τα πρόστιμα που τους επιβάλλουν οι τακτικοί αθλητικοί δικαστές. Ουδείς έχει το δικαίωμα να διακωμωδεί και να δυσφημεί το άθλημα. Αν λοιπόν δεν μπορούν, γιατί δείχνουν ότι δεν μπορούν να κουμαντάρουν το μαγαζί τους και δεν αποκλείεται να το κλείσουν και μόνοι τους, η Ομοσπονδία θα τους… λυτρώσει. Θα τους πάρει τη διοργάνωση και, αν θέλουν, ας κρατήσουν την Ένωσή τους ως συνδικαλιστικό φορέα, αλλά όχι ως διοργανώτρια».

Γίνεται, λοιπόν, κατανοητό ότι, αν δεν βελτιωθεί η εικόνα της Ένωσης Β’ Εθνικής, τότε η ΕΠΟ θα της αφαιρέσει τη διοργάνωση του πρωταθλήματος.

Ως εκ τούτου, όλα είναι στον αέρα και προφανώς ο πρόεδρος του διοικητικού φορέα της δεύτερης κατηγορίας Σπύρος Καλογιάννης έχει λάβει ήδη σχετικά μηνύματα, με αποτέλεσμα μόνο τυχαίο να μη λογίζεται το έκτακτο Δ.Σ. που έχει προγραμματίσει για την Παρασκευή (4/12).

Φυσικά, όλα αυτά ως προς τις διαθέσεις της ΕΠΟ με την Ένωση Β’ Εθνικής αποτελούν εμμέσως μια προειδοποίηση και για τη Σούπερ Λίγκα, αφού στην ΕΠΟ υπενθύμιζαν ότι και τα δύο επαγγελματικά πρωταθλήματα διεξάγονται από τις οικείες διοργανώτριες κατά ανάθεση από την Ομοσπονδία, όπως αναφέρεται ρητώς στο καταστατικό…

Πάντως, πρέπει να επισημανθεί ότι το ενδεχόμενο να πάρει η ΕΠΟ τη Β’ Εθνική είχε πέσει για πρώτη φορά στο τραπέζι το προηγούμενο καλοκαίρι και φαίνεται πως η ιδέα αρχίζει να ωριμάζει για τα καλά…

«Έχουμε ανθρώπους να ασχοληθούν… Μια επιτροπή θα φτιάξουμε και έναν υπάλληλο επιπλέον χρειαζόμαστε, δεν είναι δύσκολο καθόλου», μας έλεγαν χαρακτηριστικά από την Ομοσπονδία, χωρίς να αποκλείουν ακόμα και… ξαφνικό θάνατο της Ένωσης Β’ Εθνικής.

a-sports.gr