Βαθμολογία

«Να παίζουν πρώτα για την ομάδα και μετά για τον εαυτό τους...»

Βαριά εντός έδρας ήττα από την Καλλιθέα γνώρισε την Κυριακή (29/11) ο Παναιγιάλειος και ο Γιώργος Μαραντάς άφησε αιχμές για τους παίκτες του μετά το τέλος της αναμέτρησης. Ο τεχνικός των «μελανόλευκων», λοιπόν, είπε ότι πάνω απ' όλους είναι η ομάδα και κανείς ποδοσφαιριστής δεν πρέπει να βάζει μπροστά τον εαυτό του.

«Πιστεύω ότι αν αυτή η ομάδα μπορεί να αντιδράσει ψυχολογικά, αν ο κάθε παίκτης μπορεί να αντιδράσει, τότε μπορεί να ανέβει διότι αυτή η ομάδα ποιοτικά είναι πάρα πολύ καλή. Το θέμα, όμως, δεν είναι η ποιότητα αλλά τι μπορεί να κάνει ο κάθε παίκτης που είναι σε αυτή την ομάδα. Δεν μπορεί να γίνεται αλλαγή ο κάθε ποδοσφαιριστής και να λέει γιατί βγήκα. Θα πρέπει να σκέφτεται πρώτα την ομάδα.

Πρέπει όλοι να παίζουν πρώτα για την ομάδα και μετά για τον εαυτό τους. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί όταν μία ομάδα θέλει να γίνει ομάδα, πρέπει σε όλα τα επίπεδα να το νιώθει και να το πιστεύει. Και μιλάω και για τους φιλάθλους, οι οποίοι έχουν κάθε δικαίωμα να λένε ό,τι θέλουν, αλλά οι παίκτες είναι αυτοί που φτιάχνουν την ομάδα και θα πρέπει να είναι συγκροτημένοι σαν άνθρωποι και να σκέφτονται πρώτα την ομάδα και μέσα από αυτή να φανούν και οι ίδιοι.

Νομίζω ότι τώρα πλέον όποιος είναι πιο δυνατός χαρακτήρας, αυτός έχει θέση στην ομάδα, αυτός μπορεί να τραβήξει την ομάδα για να ανέβει πιο ψηλά», δήλωσε ο Μαραντάς.

Και πρόσθεσε αναφορικά με το ματς: «Σήμερα είναι μία πολύ δύσκολη μέρα για την ομάδα. Θεωρώ αγωνιστικά ότι μέχρι το 30′, δηλαδή μέχρι να πετύχει το γκολ ο αντίπαλος και λίγο μετά, αντιδράσαμε και δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Πριν δεχτούμε το γκολ είχαμε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες, όμως στην πρώτη ευκαιρία του αντιπάλου δεχτήκαμε γκολ και μετά η ομάδα δεν αντέδρασε σχεδόν καθόλου.

Αυτό είναι ένα πράγμα το οποίο μου είχε επισημάνει η διοίκηση ότι συμβαίνει στην ομάδα και δυστυχώς σήμερα το έζησα και εγώ πάρα πολύ έντονα. Στα αποδυτήρια είπαμε να μπορέσουμε να αντιδράσουμε έχοντας υπομονή στο δεύτερο ημίχρονο και να προσέξουμε τις αντεπιθέσεις του αντιπάλου. Δυστυχώς δεν είχαμε ούτε υπομονή, ούτε προσέξαμε τις αντεπιθέσεις του αντιπάλου. Κάναμε πολλά επιπόλαια λάθη, πολλοί ποδοσφαιριστές ήταν σε κακή μέρα, όλη η ομάδα ίσως ήταν σε κακή μέρα και ήρθε αυτή η πολύ άσχημη ήττα. Και λέω άσχημη ήττα όχι μόνο για τα τρία γκολ που δεχτήκαμε αλλά είναι άσχημη διότι όταν παλεύεις με μία ομάδα που είσαι βαθμολογικά πάνω κάτω το ίδιο και παίζεις στην έδρα σου, πρέπει να είσαι πιο συγκροτημένος σαν ομάδα. και όταν λέω συγκροτημένος δεν εννοώ μόνο αγωνιστικά, αλλά εννοώ και ψυχολογικά.

Εμείς δεν το είχαμε αυτό. Οπως είδατε η Καλλιθέα ήξερε τι ζητούσε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Κάθισε πίσω για να πάρει τον ένα βαθμό και μετά τους τρεις. Ετσι την βόλεψε. Πάντως ήταν πιο συγκροτημένη ομάδα και εμείς δεν το είχαμε αυτό. Δυστυχώς από το γκολ που δεχτήκαμε και μετά δεν το είχαμε».