Βαθμολογία

Λίτα: «Υπάρχει δρόμος ακόμα»

Ανεβασμένος είναι ο ΑΟΧ, ο οποίος μετρά δύο νίκες και μία ισοπαλία στα τελευταία τρία παιχνίδια του και σε αυτό σημαντικό ρόλο έχει παίξει ο Λιρόι Λίτα. Ο πολιτογραφημένος Άγγλος φορ έχει ανεβάσει στροφές και δείχνει όσα γνωρίζαμε για εκείνον, ότι είναι ένας πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής.

Ο 30χρονος με δηλώσεις του ξεκαθάρισε πως είναι χαρούμενος στα Χανιά, ενώ δεν έσπευσε να ρίξει τους τόνους και να υπογραμμίσει πως υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη στο πρωτάθλημα. Αναλυτικά όσα είπε στα «Χανιώτικα Νέα»:

Μετά το ματς με την Κέρκυρα και την εμφάνιση που είχες, γράψαμε ότι είσαι ένας επιθετικός που κάθε ομάδα θα ήθελε να έχει στο ρόστερ της.

«Αυτό είναι πολύ ωραίο και ευχαριστώ. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και είμαι ανάμεσα σε ένα τέτοιο γκρουπ παικτών. Η νίκη που πετύχαμε ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, το ιδανικό για εμάς».

Πιστεύεις ότι αυτή την εποχή η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση;

«Ναι, αλλά υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος να διανύσουμε. Πρέπει να βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά, ένα-ένα, όπως κάναμε και χθες, που ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για μας. Πλέον προχωράμε και βλέπουμε τον επόμενο αγώνα».

Πώς είναι για σένα η εμπειρία στην Ελλάδα;

«Δεν έχω πολύ μεγάλη εικόνα ακόμη, ωστόσο έως τώρα όλα ήταν μια χαρά. Είναι βέβαια διαφορετικό το στυλ ποδοσφαίρου απ’ ό,τι στην Αγγλία και έπρεπε να εγκλιματιστώ. Σιγά-σιγά νομίζω ότι το συνηθίζω».

Ποιος πιστεύεις ότι είναι ο στόχος από εδώ και στο εξής για την ομάδα; Ακολουθεί ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι στα Τρίκαλα.

«Όπως είπα και πριν... Πρέπει να βλέπουμε το κάθε ματς στην ώρα του. Δεν πρέπει ούτε να ανησυχούμε ούτε να βιαζόμαστε και να βλέπουμε το μεθεπόμενο ματς αλλά μόνο αυτό που ακολουθεί. Στόχος στο επόμενο παιχνίδι είναι να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Υπάρχει πολύς δρόμος μετά… Έτσι νομίζω και έτσι σκεφτόμαστε παρόμοια όλοι μέσα στην ομάδα μας, αυτό έχω καταλάβει. Θέλουμε να κερδίζουμε κάθε αγώνα και να φτάσουμε στον στόχο μας».