Βαθμολογία

Πήρε βαθμό και στο Ρέθυμνο

Σπουδαία εμφάνιση από τον Φιλαθλητικό – Λαρισαϊκό στο «Μελίνα Μερκούρη» κόντρα στο Ρέθυμνο, καθώς τα κορίτσια του Λάμπρου Πράππα «μάζεψαν» ακόμη έναν βαθμό στο «σακούλι» τους, που ελπίζουν να τις «οδηγήσει» στη παραμονή.

Παρόλο που η ομάδα μας είχε ένα δύσκολο ταξίδι, κατάφερε από 2-0 να πάει το ματς στο 2-2, αλλά στο τάι-μπρέικ το Ρέθυμνο ήταν πιο ψύχραιμο και το πήρε με 15-12. Ο Φιλαθλητικός ήταν πολύ ανταγωνιστικός στην τελική ευθεία των δύο πρώτων σετ που είχε το προβάδισμα με 22-23 και 22-24 αντίστοιχα, αλλά σε εκείνα τα σημεία υπήρξε «μπλοκάρισμα» με τον ΟΠΕΡ να προηγείται εν τέλει με 2-0 σετ.

Οι παίκτριες του συλλόγου ανασυγκροτήθηκαν και ο Φιλαθλητικός πήρε το τρίτο σετ με ευκολία, ενώ στο τέταρτο έγινε μία σπουδαία ανατροπή, όταν το 11-8, μετατράπηκε σε 13-18 . Με αυτό το ξέσπασμα, οι φιλοξενούμενες «οδήγησαν» το ματς στο τάι-μπρέικ και παρόλο το «άσχημο» ξεκίνημα τους, κατάφεραν να πλησιάσουν, αλλά όχι να απειλήσουν το Ρέθυμνο που «έγραψε» το 3-2 με σκορ 15-12.

Η επόμενη «δοκιμασία» για τον Φιλαθλητικό – Λαρισαϊκό είναι το ερχόμενο Σάββατο (28/11) στη Νεάπολη κόντρα στον Παναθηναϊκό… Από την άλλη το Ρέθυμνο, έχει δύσκολη αποστολή στην έδρα του Ολυμπιακού.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θανάσης Ντζαφέρης: «Αυτό που κρατάμε από το σημερινό παιχνίδι είναι η νίκη, αλλά πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο σε κάποια πράγματα στις προπονήσεις προκειμένου να βελτιώσουμε την απόδοση μας».

Λάμπρος Πράππας: «Για άλλη μια φορά φτάσαμε στην πηγή και δεν ήπιαμε νερό, ελπίζω στο τέλος να μην τα πληρώσουμε. Θα πρέπει να πιστέψουμε περισσότερο στον εαυτό μας και να δώσουμε σε όλους να καταλάβουν ότι δεν είμαστε ομάδα που έχει ρίξει ακόμη λευκή πετσέτα».

Τα σετ: 26-24, 26-24, 13-25, 18-25, 15-12.

ΟΠΕΡ (Ντζαφέρης): Σαλούστρου, Παρασκάκη, Κλεισιάρη, Κατερίνη, Λαγουδάκη, Ξαγοραράκη Β., Παπουτσή -λ / Βροντάκη -λ, Ξαγοραράκη Τζ., Τσελάνη.

Φιλαθλητικός (Πράππας): Τσοπούλου, Τουσιούδη, Γεροβασιλείου, Ντόνα, Δίρβα, Τζούριτς, Αναγνωστοπούλου -λ / Χατζηελευθερίου -λ, Μαυροπάνου.