Βαθμολογία

«Να πετύχω στην Ελλάδα για να δουλέψω στο εξωτερικό»

Την επιθυμία του να εργαστεί στο εξωτερικό εξέφρασε ο Τραϊανός Δέλλας, που θα ήθελε να συνεργαστεί με τη Ρόμα, στην οποία αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής.

Ο Έλληνας τεχνικός του Ατρόμητου τόνισε με δηλώσεις του στον Τύπο της Ιταλίας πως για να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες του θα πρέπει πρώτα να πετύχει στην Ελλάδα, ενώ μίλησε και για την Εθνική ομάδα.

Εξέφρασε την πεποίθησή του πως υπάρχει στην ομάδα ποιότητα, αλλά επεσήμανε πως για να επιστρέψει η «γαλανόλευκη» στις επιτυχίες θα πρέπει να υπάρχει ομαδικό πνεύμα.

Οι δηλώσεις του στο «Tutto Mercato» για:

-τα αίτια της κακής πορείας της Εθνικής: «Είναι κρίμα, η ποιότητα υπάρχει. Δυστυχώς, υπήρξε κάτι περισσότερο από μία δυσκολία, άλλαξαν πολλοί προπονητές τα τελευταία χρόνια. Η ομάδα δεν είναι κακή, αλλά η ποιότητα από μόνη της δεν είναι αρκετή. Για να στοχεύουμε ψηλά, θα πρέπει να υπάρχει επίσης ομαδικό πνεύμα».

-τη μετακόμιση από ΑΕΚ σε Ατρόμητο και το όνειρο για Ρόμα: «Όταν έφυγα από την ΑΕΚ, προτίμησα να μείνω στην πόλη μου. Βρίσκομαι για λίγο καιρό στον Ατρόμητο, μία ομάδα που έχει στόχο να πάει καλά στην κατηγορία. Σκοπεύω να προπονήσω και έξω από την Ελλάδα, ίσως κάποια μέρα επιστρέψω στην Ιταλία από άλλη θέση. Μακάρι στη Ρόμα, αλλά ορισμένα αποτελέσματα επιτυγχάνονται μόνο μέσα από τη δουλειά. Τώρα σκέφτομαι να τα πάω καλά στην Ελλάδα, θα πρέπει να δείξω κάτι ενδιαφέρον για τους κορυφαίους συλλόγους».

-τη Ρόμα: «Δεν παρακολουθώ συχνά τη Ρόμα, αλλά βλέπω ότι διεκδικεί το πρωτάθλημα. Δεν μπορώ παρά να υποστηρίζω αυτή την ομάδα που την έχω στην καρδιά μου».