Βαθμολογία

Ζουλιώτης: «Δεν θα παλέψουμε για τον υποβιβασμό»

Στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά από αρκετές εβδομάδες γύρισε η Λαμία μετά τη νίκη της επί της Καλλιθέας και ο Δημήτρης Ζουλιώτης είναι πεπεισμένος ότι τα δύσκολα πέρασαν για την ομάδα.

Ο αμυντικός των Φθιωτών, λοιπόν, δήλωσε την Τρίτη (17/11) ότι η Λαμία δεν πρόκειται να εμπλακεί σε περιπέτειες υποβιβασμού και τόνισε ότι από εδώ και πέρα όλα θα πάνε κατ' ευχήν.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να παλέψουμε για να αποφύγουμε τον υποβιβασμό. Το θέτω και εγώ τόσο απλά. Απλά θέλω να προσθέσω ότι είναι το πρωτάθλημα τόσο δύσκολο, είναι όλες οι ομάδες σχεδόν ίδιες και δεν έχεις δικαίωμα να πεις ότι αυτό το ματς θα το κερδίσω, αυτό θα το χάσω, γι' αυτό βλέπεις ότι είναι οι διαφορές πολύ μικρές. Όπως είπα και πριν, με ένα σερί μπορεί να βρεθείς στην κορυφή και με ένα σερί στον πάτο.

Ήταν μια νίκη με πολλά οφέλη. Πρώτ πρώτα βαθμολογικά, καθώς ήμασταν πολύ χαμηλά στη βαθμολογία. Δεύτερον είναι ο ψυχολογικός τομέας, ο οποίος μας είχε επηρεάσει τόσο καιρό. Πιστεύω ότι με αυτή τη νίκη, έτσι όπως ήρθε με την ανατροπή και δείχνοντας τα ψυχικά αποθέματα που έχει αυτή η ομάδα, από εδώ και πέρα θα βρει το δρόμο της και με τη δουλειά που γίνεται θα πάνε όλα καλά», ανέφερε ο 31χρονος παίκτης στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΡΑΔΙΟ ΝΕΤ 101.9». Από εκεί και πέρα, είπε:

Για το αν φοβήθηκαν μετά το γκολ της Καλλιθέας: «Όταν πήγαμε στα αποδυτήρια και το σκορ ήταν στο 0-0, μαζευτήκαμε με τα παιδιά και είπαμε ότι είναι ένα 45λεπτο, πρέπει να δώσουμε και την ψυχή μας για να πάρουμε αυτό το παιχνίδι. Όταν έφτασε στο 48' το γκολ, εγώ είδα και στα μάτια των παιδιών ότι κανείς δεν πίστευε ότι θα χάσουμε και απλά χρειαζόμασταν μόνο να πάρουμε την μπάλα και να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο για να ανατρέψουμε το σκορ. Όπως και έγινε».

Για το αν μεσοεπιθετικά η Λαμία θα έχει στο εξής ανάλογη εικόνα, όπως με την Καλλιθέα: «Στην προπόνηση εμείς δουλεύουμε για το καλύτερο. Ξέρουμε τις αδυναμίες μας και προσπαθούμε να δουλέψουμε πάνω σε αυτές. Να βελτιωνόμαστε πάνω σε αυτές. Μετά από τόσο καιρό που είμαστε με τον κ. Βαζάκα, πιστεύω ότι τώρα η ομάδα βρίσκει τα πατήματά της, αφομοιώνει αυτά που μας λέει ο προπονητής. Με την προσθήκη και των παιδιών που έλειπαν, θεωρώ ότι θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα από εδώ και στο εξής. Η ομάδα βρίσκει τα πατήματά της πλέον μέσα στο γήπεδο».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Β' Εθνικής και τις μικρές διαφορές που έχουν οι ομάδες: «Καταρχήν το πρωτάθλημα το φετινό δεν έχει καμιά σχέση με το περσινό. Επειδή έχω ξαναπαίξει σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα πριν τέσσερα χρόνια, γνωρίζω πως είναι ένα πρωτάθλημα στο οποίο με ένα σερί νικών μπορείς να βρεθείς στις πρώτες θέσεις και με ένα σερί από ήττες μπορείς να βρεθείς στον πάτο. Αυτό δείχνει πως οι ομάδες λίγο πολύ δεν έχουν διαφορές μεταξύ τους. Είναι οι λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά και εμείς σε αυτές τις λεπτομέρειες πρέπει να δουλέψουμε έτσι ώστε να πλασαριστεί η ομάδα στις πρώτες θέσεις. Γιατί μπορεί η Λαμία, το έδειξε και χθες ότι έχει ψυχικά αποθέματα. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, γιατί πρέπει να αναφέρουμε ότι και χθες παρότι ήμασταν πίσω στο σκορ, ο κόσμος μας έσπρωχνε. Δεν μας δημιούργησε άγχος επιπλέον. Θέλουμε να είναι περισσότεροι με την Παναχαϊκή, για να είναι όπως ήταν και πέρυσι ο 12ος παίκτης μας».

Για το αν το ματς με την Παναχαϊκή είναι διαφορετικό από εκείνο με την Καλλιθέα: «Σίγουρα είναι διαφορετικό. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Η Παναχαϊκή όλοι ξέρουμε ότι είναι μια μεγάλη ομάδα, άσχετα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Έχει ποιοτικούς παίκτες. Από εκεί και πέρα θα δουλέψουμε πάνω στις αδυναμίες της Παναχαϊκής αυτή την εβδομάδα και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και αυτή την Κυριακή».

Για το αν το επεισόδιο στην προπόνηση είναι παρελθόν και το κλίμα στην ομάδα: «Εμείς οι ποδοσφαιριστές βγάλαμε κοινή ανακοίνωση για αυτό το θέμα. Σε μια οικογένεια ο πατέρας μπορεί να πει μια κουβέντα στο παιδί. Το παιδί να πει μια κουβέντα στον πατέρα. Έτσι είναι οι οικογένειες. Από εκεί και πέρα, εγώ πιστεύω πως αυτός που τα έβγαλε προς τα έξω όλα αυτά, γιατί τα περισσότερα ήταν μυθοπλασίες, είχε δόλο. Αλλά δυστυχώς για αυτόν ή για αυτούς, πέσανε πάνω σε τοίχο. Εμείς είμαστε μια οικογένεια, ό,τι και να γίνει μένει μέσα στα αποδυτήρια. Συζητάμε πώς η Λαμία θα κάνει το καλύτερο δυνατό για αυτή, τον κόσμο της, την πόλη, για όλους».

Για την παρουσία του κόσμου στο ΔΑΚ: «Επειδή είμαι από πέρυσι εδώ, έζησα πολύ καλές στιγμές από τον κόσμο. Είδα το ΔΑΚ σχεδόν γεμάτο. Όχι ότι χθες ο κόσμος δεν ήταν συγκλονιστικός, απλά περιμένουμε περισσότερους. Το να κερδίζεις τα παιχνίδια στην έδρα σου είναι πολύ σημαντικό. Χρειαζόμαστε όμως και τον κόσμο για να το κάνουμε αυτό. Να το κάνουμε έδρα όπως ήταν και πέρυσι και να προσπαθήσουμε να κάνουμε το απόλυτο και φέτος».

Για τη μεγαλύτερη διαφορά της Λαμίας σε σχέση με το περσινό πρωτάθλημα: «Πέρυσι η ομάδα είχε παίκτες που ήταν πιο έμπειροι και ποιοτικοί. Φέτος έχει πιο νεαρούς ποδοσφαιριστές και ίσως αυτό έχει κάνει τη διαφορά τουλάχιστον στο στατιστικό κομμάτι και είμαστε λίγο πίσω. Αλλά όπως είπα, είναι μικρές οι διαφορές, είναι λεπτομέρειες τις οποίες σιγά σιγά εμείς θα τις καλύψουμε».