Βαθμολογία

Δύσκολος μήνας για την ΑΕΛ

Μετά και την ολοκλήρωση της 9ης αγωνιστικής η ΑΕΛ συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα έχοντας 20 βαθμούς στην πρώτη θέση, με τον ΑΟ Τρίκαλα να ακολουθεί με 17.

Ωστόσο, το ευχάριστο για τους «βυσσινί» είναι πως έχασε έδαφος η Κέρκυρα που έμεινε στο 1-1 με τον ΑΟ Χανιά και έχει πλέον 14 βαθμούς, όσους και η Παναχαϊκή στην τρίτη θέση. Αυτό το βαθμολογικό αβαντάζ είναι πολύ σημαντικό για τους πρωτοπόρους καθώς ετοιμάζονται για ένα μήνα «φωτιά».
Συγκεκριμένα, ως και την 13η αγωνιστική που θα σημάνει το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων για το 2015 η ΑΕΛ θα δώσει επτά αγώνες, πέντε για το πρωτάθλημα και δυο για το Κύπελλο. Μάλιστα, αναφορικά με το πρωτάθλημα θα έχει τρία ματς μακριά από το AEL FC Arena και δυο εντός, ενώ όλα είναι με ομάδες που βρίσκονται από την 8η θέση και πάνω.

Επίσης, οι δυο αναμετρήσεις του Κυπέλλου είναι μεν εντός έδρας αλλά οι αντίπαλοι είναι Ξάνθη και ΑΕΚ κάτι που ανεβάζει κατά πολύ τον βαθμό δυσκολίας. Έτσι, Ντόστανιτς και παίκτες έχουν μπροστά τους ένα αρκετά δύσκολο πρόγραμμα από το οποίο αν προκύψουν οι μικρότερες δυνατές απώλειες τότε οι «βυσσινί» θα περάσουν ευχάριστα τις γιορτές και ο στόχος της ανόδου στη Super League θα έχει έρθει πιο κοντά. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

22/11
9η αγωνιστική: Καλλιθέα - ΑΕΛ
28/11
10η αγωνιστική: Παναχαϊκή - ΑΕΛ
2/12
Κύπελλο (2η αγωνιστική): ΑΕΛ - Ξάνθη
6/12
11η αγωνιστική: ΑΕΛ - Κέρκυρα
13/12
12η αγωνιστική: Αναγέννηση Καρδίτσας - ΑΕΛ
15/12
Κύπελλο (3η αγωνιστική): ΑΕΛ - ΑΕΚ
20/12
13η αγωνιστική: ΑΕΛ - Τρίκαλα

footballleaguenews.gr