Βαθμολογία

Επιστολή του προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Κούγια προς την Football League

Λάρισα, 5/11/2015

Αρ. Πρωτοκόλλου: 996

ΠΡΟΣ: FOOTBALL LEAGUE / ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ κ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

ΘΕΜΑ: ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ

Όπως γνωρίζετε η ΠΑΕ μας λόγω της εξαιρετικής κοινωνικής πολιτικής της καταφέρνει και συγκεντρώνει στο ωραιότερο ποδοσφαιρικό στάδιο της Ελλάδας ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ FOOTBALL LEAGUE 12.000 και πλέον οπαδούς σε κάθε παιχνίδι, σημειωτέον δε ότι χορηγούμε δωρεάν χιλιάδες εισιτήρια σε ανέργους, τους προστατευόμενους από το Δήμο Λαρισαίων αναξιοπαθούντες, ακαδημίες και άλλες κοινωνικές ομάδες.

Στα μέχρι σήμερα παιχνίδια μας το μοναδικό που συνέβη είναι τρεις από τους χιλιάδες οπαδούς μας να ανάψουν τρεις πυρσούς, ένας να πετάξει άδειο χάρτινο ποτήρι στον αγωνιστικό χώρο και μετά το τέλος του αγώνα με τον Εργοτέλη δέκα οπαδοί μας να εισέλθουν από την θύρα των επισήμων απ’ όπου υπάρχει πρόσβαση στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν με τους παίκτες τη νίκη.

Γι' αυτές τις συμπεριφορές ο αθλητικός δικαστής Βόμβας, ο πατέρας του οποίου είναι δικηγόρος και αναπληρωματικό μέλος της ποδοσφαιρική ομάδας των αθηναίων δικηγόρων, γνωστός με φιλική σχέση τον πρώην Πρόεδρο της ΕΠΟ κ Βασίλη Γκαγκάτση, και σήμερα δικηγόρο πολλών ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιριών, μας καταδίκασε με αποκλεισμό της έδρας 2 αγωνιστικών και μας επέβαλε ποινή 49.500€, δηλαδή να καταβάλουμε στο ταμείο της ΕΠΟ, αφού αυτή εισπράττει τα πρόστιμα, το μισό δηλαδή των ετήσιων εσόδων μας.

Επειδή ο συγκεκριμένος δικαστής μόνο άσχετος δεν είναι και είναι αδύνατον να αγνοεί την αρχή της αναλογικότητας, την οποία μέχρι σήμερα εφαρμόζουν τόσο οι αθλητικοί δικαστές της SuperLeague, όσο και της ΕΠΟ.

Επειδή ο συγκεκριμένος είχε στην κατοχή του το υπ. αριθ. πρωτ. 111362-12/10/15 έγγραφο από τη διοργανώτρια αρχή της FootballLeague, με το οποίο του ζητούσε να εφαρμόζει τη συγκεκριμένη αρχή της αναλογικότητας, την οποία έχει αγνοήσει επιλεκτικά ήδη σε άλλες εκδικάσεις.

Επειδή επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματος μας για προσφυγή στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.

Επειδή εις βάρος του συγκεκριμένου δικαστού η ΠΑΕ ΑΕΛ θα υποβάλει αναφορά στον Άρειο Πάγο.

Δια ταύτα σας ζητούμε κ. Πρόεδρε όπως συγκαλέσετε άμεσα έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών μας, με θέμα την υποβολή αιτήματος προς την ΕΠΟ για την άμεση αντικατάσταση του συγκεκριμένου αθλητικού δικαστή της Football League, ο οποίος μέχρι σήμερα, εν αντιθέσει με τους προηγούμενους αθλητικούς δικαστές, πρώην Αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου, πρώην Αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, αγνοεί την εφαρμογή της αναλογικότητας και επιβάλει επιλεκτικά εξοντωτικές ποινές.

Με εκτίμηση,

Αλέξης Κούγιας

Πρόεδρος ΠΑΕ ΑΕΛ

Α’ Αντιπρόεδρος Football League