Βαθμολογία

«ΑΕΛ η πιο καλή ομάδα του πρωταθλήματος»

Δηλώσεις για το παιχνίδι της Παρασκευής (06/11) με την ΑΕΛ έκανε στο περιθώριο της απογευματινής προπόνησης της Τετάρτης (04/11) στο Εθνικό Στάδιο Χανίων ο προπονητής του Κισσαμικού, Σπύρος Μπαξεβάνος. Αναλυτικά ο Σπύρος Μπαξεβάνος:

«Παίζουμε με μία ομάδα, που μόνο το όνομά της φτάνει, μία ιστορική ομάδα η οποία στήθηκε φέτος με μοναδικό σκοπό το πρωτάθλημα, ή έστω να είναι μέσα στις δύο ομάδες που θα πάρουν την άνοδο. Μία ομάδα με πολύ ποιοτικό ρόστερ και με βάθος, κάτι που φαίνεται από τους παίκτες που χρησιμοποιούνται σε κάθε παιχνίδι. Με βάση τα αποτελέσματα και τη συνολική της εικόνα μέσα στο γήπεδο είναι αυτή τη στιγμή η πιο καλή ομάδα του πρωταθλήματος. Εμείς μόνο θετικά πράγματα μπορούμε να κερδίσουμε από το παιχνίδι, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα ουσιαστικά. Θέλουμε να δείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα και ακόμα το καλύτερο αν μπορέσουμε να δείξουμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί κόντρα σε μία ομάδα όπως η Λάρισα. Υπάρχει αυτοπεποίθηση στα παιδιά και θέληση να μπούμε μέσα να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και από αυτό το παιχνίδι».

Για το αν έχει δώσει ψυχολογία στους παίκτες το αήττητο σερί: «Τα παιδιά αυτή τη στιγμή έχουν αυτοπεποίθηση. Μπαίνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και πιστεύουν ότι δεν μπορεί να τους κερδίσει κανείς και αυτό είναι σημαντικό. Η φιλοσοφία της ομάδας είναι αυτή, να ξεκινάμε πάντα πίσω από το "μηδέν" αν μπορούμε. Είμαστε καλά όσο μπορούμε αγωνιστικά στην άμυνα και από εκεί και πέρα πάμε να διεκδικήσουμε μπροστά αυτό το "κάτι" που μας λείπει, για να μπορέσουμε να παίρνουμε και τα παιχνίδια. Γιατί κακά τα ψέματα οι ισοπαλίες μόνο δεν φτάνουν και ειδικά στην έδρα σου πρέπει να παίρνεις και το "τρίποντο"».

Για το αν παίξει ρόλο το γεγονός ότι για τον Κισσαμικό είναι… τυπικά εντός έδρας το παιχνίδι και ότι η ΑΕΛ δεν δείχνει το ίδιο πρόσωπο εκτός έδρας με τα παιχνίδια της στο "AEL FC ARENA": «Είναι και για την ΑΕΛ ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Έχει παίξει εκτός από το Κύπελλο δύο παιχνίδια εκτός έδρας μες το Αίγιο και με τον Απόλλωνα, όπου στο ένα νίκησε και στο άλλο πήρε ισοπαλία, αλλά χωρίς τις εμφανίσεις που έκανε μέσα στο γήπεδό της. Είναι σίγουρα μία ομάδα που φαίνεται ότι ξέρει να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει, αλλά είναι και μία ομάδα η οποία επειδή έχει ως αυτοσκοπό τον πρωταθλητισμό παίζει αποκλειστικά και μόνο για τη νίκη και αυτό μπορεί να της φέρει μία έξτρα πίεση και ειδικά απέναντι σε μία ομάδα όπως είμαστε εμείς, η οποία δείχνει ότι δύσκολα μπορεί να χάσει και νομίζω ότι είναι και κάτι το οποίο πρέπει να κοιτάξουμε εμείς να εκμεταλλευτούμε για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Για το αν αποτελεί κίνητρο η διατήρηση του αήττητου: «Είναι κίνητρο και μόνο που παίζεις απέναντι σε μία ομάδα όπως είναι η ΑΕΛ. Σίγουρα μετράει και το γεγονός ότι και οι δύο ομάδες είναι αήττητες και οι δύο θέλουν, η καθεμία για το δικό της λόγο, να διατηρήσουν το αήττητο. Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε μία ομάδα όπως είναι η ΑΕΛ, με αυτό το ποιοτικό και μεγάλο ρόστερ που διαθέτει».